26-vuotias Instagram-kaunotar vaikutti elävän ylellistä luksuselämää – paljasti surullisen totuuden täydellisten kuviensa takaa

Täydelliseltä vaikuttavasta Instagram-elämäntyylistä tuli pakkomielle 26-vuotiaalle Lissette Calveirolle.

5.3.2018 10:05

Vuonna 2013 New Yorkiin harjoittelupaikan vuoksi muuttanut Lissette Calverio, 26, tunsi elävänsä unelmaansa suurkaupungissa. New York Postin mukaan nuori nainen nautti kaupungin upeista ravintoloista, shoppaili tyylikkäitä vaatteita ja esitteli upeaa elämäänsä Instagramissa.

Calveiro innostui Sinkkuelämää-elokuvaa muistuttavasta elämästään ja halusi jakaa sen täydelliset hetket sosiaalisessa mediassa. Nainen julkaisi Instagram-tilillään kuvia tyylikkäistä asuistaan, New Yorkin kaduista ja tapaamisista ystäviensä kanssa. Hänelle oli tärkeää, että kaikki näytti kuvissa hyvältä ja että hänen elämänsä vaikutti kadehdittavan hienolta.

– Halusin kertoa tarinan nuoresta milleniaalista elämässä New Yorkissa, Calveiro kertoo New York Postin haastattelussa.

Calveiro shoppaili kuukausittain muodikkaita vaatteita, jotta hän pystyi poseeraamaan jokaisessa kuvassaan eri asussa. Hän tuhlasi rahojaan hulppeisiin illallisiin, jotka hän ikuisti someen ja haali haltuunsa design-tuotteita, joita hän esitteli seuraajilleen. Upean ulkokuoren alla muhi kuitenkin ongelmia, sillä Instagramista tuli Calveirolle pakkomielle.

Nuoren naisen talous meni pahasti kuralle, sillä hänen harjoittelupaikkansa korvasi ainoastaan matkakulut, eikä siitä saanut lainkaan palkkaa. Säästöjään ylelliseen elämäänsä tuhlannut Calveiro velkaantui pahasti, ja muutti takaisin kotikaupunkiinsa Miamiin. Lopulta hänellä oli yli 8 000 euron edestä velkaa Instagram-elämäntyylinsä vuoksi.

Kun Calveiro löysi täyspäiväisen työpaikan Miamista, tuhlasi hän lähes kaikki rahansa ravintoloissa syömiseen, viimeisimpiin muotiluomuksiin ja eksoottisiin lomakohteisin. New York Postin mukaan hän matkusti ainoastaan siksi, että saisi Instagram-tililleen kauniita ja houkuttelevan näköisiä kuvia.

Calveiro kertoo amerikkalaislehdelle, että pahimmillaan hän tuhlasi rahojaan kerran kuukaudessa hulppeisiin matkoihin pitääkseen yllä kulissiaan täydellisestä elämästään. Hän matkasi maailmankuuluihin kohteisiin, kuten Las Vegasiin, Bahamalle ja Los Angelesiin.

– Jos erittelee matkani, suurin osa niistä vuonna 2016 oli pelkästään Instagramia varten, hän toteaa.

The Mirror -lehden mukaan hälyttävästä rahatilanteestaan huolimatta Calveiro tuhlasi kuukausittain reilut 160 euroa uusiin ”Instagram-asuihin” ja reilut 800 euroa design-laukkuihin tai asusteisiin esitelläkseen niitä seuraajilleen.

– Elin valheessa. Aloin hukkua velkoihini, hän myöntää.

Kun Calveiro vuonna 2016 sai unelmiensa työpaikan New Yorkista ja muutto kaupunkiin, josta velkaantuminen oli alkanut, tuli ajankohtaiseksi, tajusi hän, että asioiden oli muututtava. Calveiro vähensi sosiaalisen median käyttöä, laittoi taloutensa kuntoon ja julkaisi Instagramissa enimmäkseen vanhoja kuvia. Hän teki itselleen tiukan budjetin ja alkoi maksaa velkojaan takaisin.

Nykyään Calveiroa kauhistuttaa tapa, jolla hän aiemmin eli. Hän harmittelee sitä, miten moni nuori keskittyy vain ulkoiseen imagoonsa eikä pidä huolta taloudestaan.

– Kukaan ei puhu rahasta Instagramissa. Minua kauhistuttaa, miten moni tyttö huolehtii imagostaan, hän harmittelee.

Tällä hetkellä Calveirolla on Instagramissa yli 13 000 seuraajaa, joille hän yhä jakaa hetkiä elämästään, joskin hieman maltillisemmalla otteella kuin aiemmin.

Sometähteys on nykyään ammatti

Instagramin maailmaan kuuluvat kauniit lomakuvat, upeat asut ja ylellinen elämäntyyli. Moni haluaa kaunistella elämäänsä sosiaalista mediaa varten, ja jakaa sinne ainoastaan hyvät ja hienot hetket päivistään.

On tavallista, että suurimmat Instagram-tähdet hankkivat vaatteita ainoastaan kuviaan varten ja matkustavat lämpimiin lomakohteisiin saadakseen upeita rantakuvia. Moni Instagramilla elantonsa tienaava kuitenkin saa suuren osan vaatteista sponsoreiltaan tai pääsee kokeilemaan yrityksien palveluita vastineeksi somenäkyvyydestä.

Aiemmin tänä vuonna nousi valtava kansainvälinen kohu, kun nuori YouTube-tähti Elle Darby ehdotti irlantilaishotellille ilmaista yöpymistä vastineeksi näkyvyydestä omissa sosiaalisen median kanavissaan. Ehdotuksesta suivaantunut hotelliomistaja pui tapausta hotellinsa Facebook-sivulla ja Darby vastasi kritiikkiin YouTubessa julkaisemallaan videollaan.

Moni piti Darbyn työtä täysin tyhjänpäiväisenä ja ihmetteli, miten nuorella naisella oli pokkaa kärkkyä ilmaista majoitusta. Sosiaalisessa mediassa aktiivinen radiojuontaja Jenni Alexandrova otti asiaan kipakasti kantaa blogissaan ja muistutti, että myös somella voi elää ja että se voi olla täyspäiväinen työ siinä missä muutkin ammatit.

– Kerron salaisuuden: Sosiaalinen media on oikeaa työtä. Maailmalla sillä tienataan parhaimmillaan miljoonia. Suomessakin osa pääsee oikein hyville ansioille. Kerron toisenkin salaisuuden: Bloggaaja ei pyydä mitään ilmaiseksi. Hän pyytää yhteistyötä, jota kutsutaan vaihdantataloudeksi. Miksi hotelli tai muu yritys olisi tällaisesta kiinnostunut? Siksi, koska somevaikuttaja voi tavoittaa esimerkiksi 25–34-vuotiaat kaupunkilaisnaiset paremmin kuin yksikään lehti tai tv-mainos, Alexandrova totesi blogissaan..

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?