Äitiysbloggaaja syyttää Putous-tähteä vitsiensä varastamisesta – Alina Tomnikov MTV:lle: ”Olen syvästi pahoillani” - Viihde - Ilta-Sanomat

Äitiysbloggaaja syyttää Putous-tähteä vitsiensä varastamisesta – Alina Tomnikov MTV:lle: ”Olen syvästi pahoillani”

Äitiysblogia pitävä Laura Satamo huomasi Putous-lähetyksessä blogistaan tuttuja lausahduksia. Näyttelijä Alina Tomnikov kommentoi väitteitä MTV:lle.

4.3.2018 20:14

Sunnuntaina Mamma rimpuilee -äitiysblogia pitävä Laura Satamo julkaisi blogissaan tekstin, jossa hän syyttää Putous-tähti Alina Tomnikovia vitsiensä kopioimisesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Satamon mukaan osa Tomnikovin sketsihahmo Kikka Vaaran vitseistä oli peräisin hänen blogistaan. Tomnikovin Kikka Vaara -hahmo on pienten lasten hyvin väsynyt äiti, joka kertoo raadollisesti perhearjestaan.

– Viikko sitten sain korvanappiini vihjeitä, että Maikkarilla esitettävässä, Suomen yhdessä suosituimmassa viihdeohjelmassa, Putouksessa, olisi lainattu minun yhtä perheaforismiani, Satamo kertoo kirjoituksessaan.

– Sketsihahmokisan Kikka Vaara, ilmeisesti väsynyttä äitihahmoa esittävä oli laulamiensa biisien välissä tokaissut tuon Mamma rimpuilee -blogista tutun ”Jos se ei ole norovirus, se on tavallinen ripuli” -perheaforismin, hän jatkaa.

Kikka Vaara on väsähtänyt äiti, joka pyörittää haastavaa perhe-elämää jaksamisensa äärirajoilla.­

Satamo toteaa, että Putouksen lauantaisesta jaksosta löytyi lisää hänen blogissaan julkaisemia sutkautuksia.

– Sain huomata, että minähän olen näemmä yksi Putous-ohjelman käsikirjoittajista, bloggaaja toteaa.

Tomnikovin hahmo piti illan jaksossa Joulupukin kuumalinja -tyyppistä ohjelmaa, johon saapui kuvitteellisia puheluita ja tekstiviestejä pienten lasten vanhemmilta. Yksi Satamon blogissa alunperin julkaistuista aforismeista oli hänen mukaansa ruudussa nähty ”Aurinko valkaisee pissatarhat” -lausahdus. Satamon mukaan lauseita oli useampiakin.

– Kuten tämä ”Onko ok, jos syön salaa yksin pimeässä kokonaisen täytekakun ja itken sen jälkeen itseni uneen”.

Satamo teki myös hämmentävän havainnon yksityiselämäänsä liittyen.

– Tämä on toki täysin sattumaa, mutta siis tiedättekö mikä Kikan kuvitteelisen miehen nimi on?

– No siis Jere. Aivan kuten minunkin mieheni – niin ikään Oulusta. Mutta ei kai kukaan nyt aivan koko Mamma rimpuilee -brändiä käyttäisi? Eihän?

Näyttelijä myöntää virheen

Tomnikov vastaa Satamon syytöksiin MTV:lle lähettämässään vastineessa. Näyttelijä myöntää, että hän on hakenut inspiraatiota lauantaina sketsihahmokisasta tippuneeseen hahmoonsa internetistä ja käyttänyt vitseissä joitakin Googlen avulla löytämiään meemejä. Hän kertoo, että halusi tehdä äitihahmosta mahdollisimman totuudenmukaisen ja samaistuttavan, mutta koska ei ole itse vielä äiti, turvautui hän muiden äitien apuun.

– Kikan viime jaksossa pelattiin Joulupukin Kuumasta Linjasta tutulla estetiikalla. Yhtenä tukielementtinä tuossa estetiikassa päätettiin pitää katsojien lähettämät skriinille ilmestyvät ”tekstiviestit”. Kun sisältöä näihin viesteihin kasasin, kävin läpi kaikkea kauden alussa keräämääni tukimateriaalia. Osa televisiossa nähdyistä letkautuksista tulikin suoraan tai muokattuina niistä Googlesta löytämistäni meemeistä – ja osa näistä meemeistä oli Mamma rimpuilee -blogista löytyviä oivalluksia, Tomnikov myöntää MTV:lle lähettämättään tiedotteessa.

Tomnikovin Kikka Vaara hahmo selvisi Putouksen sketsihahmokisan kolmen parhaan joukkoon.­

Tomnikovin mukaan hänen hahmonsa aviomiehen yhtäläisyydet Satamon mieheen ovat puhdasta sattumaa.

– Mitä tulee Kikan kuvitteelliseen aviomieheen Jereen, niin kyseessä on oikeasti puhdas sattuma. Jeren nimeä pohdittiin ja muutettiin harjoituksissa useita kertoja – matkan varrella oli Penaa, Mattia ja Jaria. Lopulta kuitenkin päädyttiin käyttämään nimeä Jere.

Tomnikov korostaa, että hän on erittäin pahoillaan tapahtuneesta ja että moka on hänen omansa.

– Olen kuitenkin syvästi pahoillani siitä, että Kikan suuhun ja Kuuma linja -show’hun päätyi Mamma rimpuilee -blogista löytyviä lausahduksia ilman, että olin siihen erikseen pyytänyt lupaa. Haluan myös korostaa, että jokainen Putous-hahmo esityksineen on aina näyttelijän omaa käsialaa, ei Putouksen käsikirjoitustiimin. Tämä virhe onkin täysin omani.

Alina Tomnikov on näytellyt useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa ennen Putousta.­

Artikkelia muokattu klo 21:38: Satamon blogikirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?