Viihde

Saara Aalto tahtoisi tehdä muutoksia Monsters-kappaleen viisuesitykseen – ”Pidämme kokouksen ensi viikolla”

Julkaistu:

euroviisut
On mahdollista, että Monsters esitystä hiotaan vielä ennen euroviisuja, vaikka etukäteen on mainostettu, että UMK-lavalla nähdyt esitykset tulevat olemaan samoja kuin euroviisu­lavalla nähtävät.
Espoon Metro-areenassa selvisi lauantai-iltana, että Saara Aalto edustaa Suomea tämän vuoden euroviisuissa Monsters-kappaleella. Etukäteen tiedettiin jo, että Aalto on Ylen kutsumana Suomen euroviisuedustaja, lauantai-iltana tv-katsojat ja kansainväliset raadit äänestivät, millä kappaleella ja lavashow’lla Aalto Suomea edustaa.

Voit katsoa Aallon Monsters-esityksen Yle Areenasta täältä.

Monstersin lisäksi voitosta kilpailivat Domino- ja Queens-kappaleet. Uuden Musiikin Kilpailun jälkeen Aalto saapui mediatilaan lehdistön haastateltavaksi.

Voittajabiisin valinta on herättänyt keskustelua Twitterissä, jossa Monstersia kehuttiin kappaleena hyväksi, mutta sen esitystä ei pidetty yhtä vakuuttavana kuin kahden muun kappaleen esitystä. Aalto ei osannut vielä sanoa, tehdäänkö Monstersin lavashow’hun jonkinlaisia muutoksia ja jos tehdään, millaisia ne ovat. Etukäteen Yle on mainostanut, että UMK-lavalla nähdyt esitykset tullaan näkemään samanlaisina myös euroviisuissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pidämme esityskokouksen ensi viikolla. Katsotaan tuleeko esitykseen muutoksia. Haluaisin itse tehdä jotain muutoksia yllättääkseni yleisön. Voi olla vähän tylsääkin mennä vetämään täysin samanlainen esitys, Aalto sanoi.


Aalto pohti myös syitä siihen, miksi juuri Monsters vei voiton.

– Ehkä se on vaan niin hyvä biisi. Varmasti voittoon vaikutti myös se, että se biisi julkaistiin ensimmäisenä, mutta onhan se ihan sairaan hyvä ja menevä biisi.

Aalto sanoi olevansa tyytyväinen siihen, ettei kaikkia kisakappaleita julkaistu kerralla. Jos näin olisi tehty kaikki kappaleet olisivat olleet yleisölle ennakkoon yhtä tuttuja.

– Tekisin kyllä näin uudelleenkin. Oli ihanaa, kun biisejä julkaistiin kerran viikossa. Siinä syntyi ja säilyi sellainen huuma.

Saara kertoi, että Monsters-kappale sävellettiin neljässä tunnissa. Aalto on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Linnéa Debin, Joy Debin ja Ki Fitzgeraldin kanssa. Kappale kertoo päänsisäisistä monstereista.

– Sanoitus lähti minusta, koska haluan laulaa itselleni tärkeistä asioista.


Suomi on voittanut euroviisut yhden kerran ”monstereiden” avulla, kun Lordi vei voiton ennätyspistein vuonna 2006. Aalto kertoi mediatilassa, että hirviöteema ei ollut tarkoituksellinen, vaan tuli kappaleeseen sattuman kautta.

– Monsters ei ollut kappaleen alkuperäinen nimi. Sen nimi oli alun perin I ain’t scared no more. Biisissä vain sattui olemaan sana monsters. Soitin kappaletta tutuilleni ja he puhuivat aina monsteribiisistä.

Monsters, kuten myös biisit Domino ja Queens, kuullaan Saara Aallon ennen euroviisuja julkaistavalla albumilla. UMK:ssa oli paikalla myös brittitoimittajia, jotka kysyivät tullaanko Aaltoa näkemään jatkossa enemmän Britanniassa.

– Kyllä, ehdottomasti! Aalto lupasi.


Eräs ulkomainen toimittaja kysyi Aallolta siitä, että tämä sanoi Britannian X Factorissa kokeneensa, ettei tule Suomessa hyväksytyksi omana itsenään.

– Nyt kun sinut valittiin suoraan Suomen euroviisuedustajaksi, tuntuuko sinusta, että sinut viimeinkin hyväksytään Suomessa? toimittaja kysyi.

Saara Aalto sanoi, että juuri Britannian X Factor oli hänen hänen urallaan käänteen tekevä hetki.

– Minusta tuntuu, että yhtäkkiä suomalaiset ymmärsivät, että: vau, Saara Aalto!


Aalto myös iloitsi siitä, kuinka Uuden Musiikin Kilpailun yleisö reagoi hänen esityksiinsä.

– Rakastan, kun suomalaiset näyttävät tunteitaan. Se ei ole kovin normaalia, että suomalaiset nousevat seisomaan ja taputtavat.

Suomi kilpailee euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 8. toukokuuta. Toinen semifinaali järjestetään toukokuun 10. päivä. Euroviisut huipentuvat lauantaina 12. toukokuuta järjestettävään finaaliin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt