Nämä uskomattomat roolisuoritukset jäivät ilman Oscar-palkintoa: näyttelijä teetti 12 lävistystä ja ajeli tukkansa, toinen riudutti itseään...

Julkaistu:

palkinnotta
Usein näyttelijät palkitaan Oscar-palkinnolla vaativista roolisuorituksista. Aina näin ei kuitenkaan ole.
Fyysisesti vaativimpia ovat usein toimintaelokuvien roolit. Brittiagenttia elokuvassa Atomic Blonde esittävä Charlize Theron treenasi rooliaan varten itämaisia taistelutaitoja, nyrkkeilyä ja painia kuuden viikon ajan kahdeksan valmentajan johdolla.

Tyrmäävän tehokas roolityö maksoi Theronille kaksi katkennutta hammasta ja murtuneen kylkiluun. Oscaria tai edes ehdokkuutta ei palkinnoksi herunut, sillä toimintaleffojen tähdille niitä ei ole tapana myöntää.

Helpolla ei päästänyt itseään myöskään Rooney Mara, joka esitti Stieg Larssonin romaaneista tuttua Lisbet Salanderia elokuvassa The Girl with the Dragon Tattoo. Punkkarimaisen roolihahmonsa nahkoihin päästäkseen hän teetti kaikkiaan 12 lävistystä kasvoihinsa, korviinsa ja molempiin nänneihinsä.

Lisäksi Mara ajeli tukkansa ja kulmakarvansa ja laihdutti niin paljon, että ohjaaja David Fincherin piti patistaa häntä syömään kuvausten aikana. Salanderin roolin vuoksi Mara opetteli myös lähitaistelutaitoja, rullalautailua sekä ajamaan moottoripyörällä.

Rajuimmin ovat kehoaan sekä riuduttaneet että paisuttaneet Christian Bale ja Matthew McConaughey. Esittääkseen syömishäiriöstä kärsivää päähenkilöä elokuvassa The Machinist 183-senttinen Bale laihdutti 27 kiloa kutistuen lopulta 55-kiloiseksi luurangoksi. Huijarikomedia American Hustlea varten hän vastaavasti lihotti itsensä 103-kiloiseksi järkäleeksi.

Aids-potilasta elokuvassa Dallas Buyers Club esittänyt McConaughey puolestaan pudotti painostaan 21 kiloa. Roolistaan Oscarilla palkittu tähti kertoi näkökykynsä alkaneen heikentyä, kun vaaka näytti alle 62 kiloa.

Elokuvassa Gold McConaughey esitti kaljuuntuvaa ja ylipainoista kaivosyhtiön johtajaa. Muodonmuutos vaati tähdeltä hiusten ajelun, hammasproteesin ja 20 kiloa ylipainoa. Liikakilot hän hankki mättämällä sisuksiinsa hillittömän määrän juustohampurilaisia, pirtelöitä ja olutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt