Mies, tunnistatko itsesi? Kuukauden kotimaisessa sarjakuvassa mennään moukan kanssa treffeille - Viihde - Ilta-Sanomat

Mies, tunnistatko itsesi? Kuukauden kotimaisessa sarjakuvassa mennään moukan kanssa treffeille

Christa Uusi-Rauva ja Tuomas Korpi loivat helmikuun kotimaisena sarjakuvatähtenä loistaneen Moukan kanssa treffeillä -sarjan.

Tuomas Korven ja Christa Uusi-Rauvan yhteistyönä syntyy Moukan kanssa treffeillä -sarjakuva.­

3.3.2018 15:34

– Tää on kuin jostain sarjakuvasta -sanomiset innostivat meidät tähän projektiin, sanovat Christa Uusi-Rauva ja Tuomas Korpi, jotka loivat helmikuun kotimaisena sarjakuvatähtenä loistaneen Moukan kanssa treffeillä -sarjan.

Tekijäkaksikolla on hyvä tausta sanoja ja kuvia yhdistävälle ihmissuhdeaiheiselle sarjakuvalle, sillä käsikirjoittaja Uusi-Rauva opettaa viestintää ja esiintymistaitoja Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa.

Korpi taas on kuvittajana mukana PIÑATA-animaatio- ja kuvitusstudionsa kautta mitä monenlaisimmissa kuvallisen maailman projekteissa mainoksista peleihin ja heidän siveltimensä on myös uudessa Muumi-animaatiosarjassa.

Tuomas Korven ja Christa Uusi-Rauvan yhteistyönä syntyy Moukan kanssa treffeillä -sarjakuva.­

– Moukan kanssa treffeillä -sarjassa pyrittiin hyvin riisuttuun formaattiin ilman värejä. Idean synnyttyä sisältö alkoi purkautua tyylillä ”hei, mitä jos...”.

– Piirrostyyli syntyi heti, mutta työläintä oli saada tarina tiivistettyä kolmeen ruutuun pitäen koko ajan gagi mielessä.

Uusi-Rauva ja Korpi ovat 1977 ja 1985 syntyneinä olleet perussarjakuvan kuluttajia akuankoista smurffeihin ja asterixeihin Niilo Pielistä unohtamatta.

Moukan kanssa treffeillä -sarjan lähtökohtana on positiivinen hölmö mies, joka lankeaa koko ajan tahattomiin moukkamaisuuksiin.

– Meille tuli heti mieleen kymmenkunta sattumusta, jotka poikivat lisää. Tutut ovat sitten tarjonneet omia kokemuksiaan ensitreffeistä kaikenlaiseen viestinnän epäonnistumiseen.

Moukan kanssa treffeillä -sarjakuvan myötä Ilta-Sanomien kuukauden kotimainen sarjakuva täyttää 32 vuotta, sillä helmikuussa 1986 Tapio ”Raid” Piiraisen ja Aapo Kässin Kaino Jätkä aloitti tuon ikiliikkujaksi muuttuneen palstan. Kuvittaja Tuomas Korpi on tuolloin vuoden ikäinen, ja tänä aikana on debytoinut myös koko joukko Kuukauden kotimaisen aikanakin syntyneitä taitajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?