Saara Aallolla ja Meri-rakkaalla on kotonaan selvät roolit – laulaja avoimena arjestaan: ”Tunteet saivat räiskyä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Saara Aallolla ja Meri-rakkaalla on kotonaan selvät roolit – laulaja avoimena arjestaan: ”Tunteet saivat räiskyä”

Euroviisuihin valmistautuvan Saara Aallon elämä mullistui täysin viime syksynä. Tuolloin hän sai tietää velipuolesta, jonka olemassaolosta hänellä ei ollut aavistustakaan.

Tänään valitaan Saara Aallon edustuskappale euroviisuihin.­

3.3.2018 10:33

Saara Aallon, 30, elämä on ollut viime vuodet yhtä myllerrystä. Yksi hänen suurimmista unelmistaan on ollut kisata euroviisuissa. Nyt se toteutuu, sillä viikon päästä lauantaina Uuden Musiikin Kilpailussa valitaan, millä kappaleella Aalto edustaa Suomea euroviisuissa.

Ulkomaiset vedonlyöntisivustot ovat povanneet Suomelle hyvää sijoitusta euroviisuissa. Aalto myöntää, että veikkaukset lämmittävät sydäntä.

– Siitä tulee hyvä fiilis. On ihanaa, että ihmisiä kiinnostaa. Se ei kuitenkaan synnytä paineita, sillä en mieti, että pitäisi jollain tavalla sijoittua tai pärjätä, Aalto sanoo hymyillen.

Ennakkoon on luvattu, että Aallon lavashow’t UMK:ssa, ja siten myös euroviisuissa, ovat erittäin näyttäviä. Esitykset on ohjannut amerikkalainen koreografi Brian Friedman, joka on aiemmin työskennellyt esimerkiksi sellaisten supertähtien kuin Beyoncén ja Britney Spearsin kanssa. Aalto kiittää musikaalitaustaansa siitä, että kovaa kuntoa vaativat esitykset on saatu hiottua timanttisiksi.

– Treeneissä on tullut kaikenlaisia havereita, kun olemme testailleet sellaisia juttuja, jotka eivät olekaan toimineet, Aalto sanoo ja jatkaa:

– Musikaalien ansiosta pystyn tanssimaan ja laulamaan samaan aikaan, Aalto sanoo ja muistelee, kuinka Marco Bjurströmin ohjauksessa veti musikaaleja parhaimmillaan kahdeksan näytöksen viikkotahtia.

 

Aalto on kiitollinen, että saa toteuttaa unelmansa rinnalleen löytyneen ammattilaistiimin kanssa. Friedmanin lisäksi tukena ovat muun muassa manageripuoliso Meri Sopanen, levy-yhtiö Warner sekä tietenkin oma rakas perhe.

Yllättäen Saaran perheeseen tuli viime syksynä yksi kannustaja lisää, kun Aalto sai tietää velipuolesta, jonka olemassaolosta hänellä ei ollut aavistustakaan.

Mies otti perheeseen yhteyttä viime vuonna katsottuaan äitinsä kanssa Britannian X Factorissa kilpaillutta Saaraa. Miehen äiti kertoi viettäneensä Saaran isän kanssa hetken aikaa ennen kuin Saaran isä ja äiti olivat edes tavanneet. Miehen intuitio oli herännyt ja hän pohti, voisiko Saaran isä olla myös hänen isänsä.

Koska yhdennäköisyys oli huomattava, hän uskalsi ottaa yhteyttä. Kuukausien selvityksen jälkeen sukulaisuussuhde varmistui dna-testeissä. Isyyttä ei ollut koskaan osattu epäillä, koska miehen äiti oli pian alkanut seurustella toisen miehen kanssa ja huomatessaan olevansa raskaana, hän luuli tämän miehen olevan lapsensa isä.

Oulun torilla järjestettiin Saara Aallon kotiinpaluujuhla joulukuussa 2016.­

Saara kertoo perheensä suhtautuneen yllättävään tilanteeseen alusta asti myötämielisesti.

– Perheeni suhtautuminen tähän asiaan on ollut aivan ihana. Vaikka elämämme on ollut yhtä myllerrystä, niin perheemme otti asian positiivisesti vastaan. Vaikka tällaisestakin asiasta voisi stressata ja ajatella, että voi kamalaa.

Saara sanoo, että hänen ja hänen sisarustensa on ollut helppo suhtautua hyvin velipuoleen, kun he näkivät, kuinka hyvin heidän vanhempansa asian ottivat.

– Vanhempani totesivat heti, että uusi perheenjäsen on vain rikkaus. Ensimmäinen fiilikseni oli ylpeys vanhempiani kohtaan siitä, että niin siistiä, että he suhtautuvat asiaan niin hyvin.

Saara kokee, että elämästä saa muutoinkin paljon enemmän irti, kun uskaltaa heittäytyä vaikeiltakin tuntuviin tilanteisiin.

– Meidän perheeseemme tuli nyt tällainen tilanne, jonka päätimme ottaa mielenkiinnolla vastaan. Vaikka kyseessä onkin täysin uusi asia, jota kukaan ei olisi ikinä osannut ennakoida tai arvata.

Aalto kertoo kuulleensa useilta ihmisiltä vastaavista tapauksista.

– Yllättävän moni on kertonut, että heidän perheessään on ollut samankaltaista. Niistä jutuista ei ole vaan puhuttu, koska se on ollut tabu. Nyt kun tämä on tapahtunut omalle kohdalleni, tuntuu lasta kohtaan kauhean epäreilulta, jos joku ei vaikka tunnusta isyyttään.

Tällä hetkellä Saaran ja hänen velipuolensa tutustuminen on aivan alussa, mutta Saara suhtautuu tulevaisuuteen avoimin mielin.

– Periaatteessa tämä ei muuta mitään, koska olemme molemmat aikuisia ihmisiä ja hän ei ole vaikka yhtäkkiä muuttanut lapsuudenkotiini asumaan.

– Uskon, että elämä menee niin kuin sen on tarkoituskin mennä. Tietenkin toivon, että opin veljeltäni jotain uutta. On aina rikkaus, kun tutustua uusiin ihmisiin. Tulevaisuus näyttää, kuinka paljon pidämme yhteyttä ja kuinka läheisiä meistä tulee.

Vanhempien elämänasenteesta on ollut Saaralle aiemminkin hyötyä monissa elämän käännekohdissa. Heidän elämänilonsa, on pitänyt koko perheen kasassa, kun kaikki muu tuttu ympäriltä on lähtenyt. Saaran vanhemmat elivät vuosia velkataakan vankeina, kun Saaran isä menetti yrityksensä 90-luvun lamassa. Perhe jätti omakotitalonsa ja muutti kunnan vuokrataloihin. Kaikesta säästettiin. Silti Saara ei muista lapsuudestaan koskaan puuttuneen mitään.

– Kaikki on aina ollut asenteesta kiinni ja vanhempieni asenne elämään on ollut paras mahdollinen.

Vasta aikuisena Saara on myös ymmärtänyt, kuinka avoimesti hänen lapsuudenkodissaan tunteet näytettiin ja niistä puhuttiin.

– Ainut kasvatusvinkki, jonka olen saanut isältäni on: näytä lapsellesi, kuinka paljon rakastat puolisoasi. Isäni kokee, että lapsen on hyvä nähdä, että hänen vanhempansa rakastavat toisiaan.

– Olen saanut vanhemmiltani ihanan parisuhteen mallin. Toki meillä myös riideltiin paljon. Kotonamme tunteet saivat näkyä ja räiskyä.

Tunteet saavat näkyä myös Saaran nykyisissä kodeissa Järvenpäässä ja Lontoossa, joissa hän asuu Meri-kihlattunsa kanssa. Pariskunnasta Saara on huolettomampi taiteilija, kun taas Meri huolehtii, että parin arki pyörii.

– Olen todella fiiliksissä Merin ja minun seikkailuista. Voisimme asua yhdessä vaikka teltassa metsässä ja olisimme onnellisia. Millään ulkoisilla tekijöillä ei ole väliä, kun me olemme yhdessä. Tuntuu, että Merin kanssa minulla on hyvä elämä edessä.

Saaran vanhemmat Markus ja Taina Aalto kotonaan seuraamassa tyttärensä X Factor -menestyksen alkumetrejä vuonna 2016.­

Kohta neljä vuotta yhdessä olleella parilla ei ole sen kummempia tulevaisuuden suunnitelmia. Yhteiset unelmat liittyvät Saaran uraan, josta on tullut myös Merin ura ja unelmien ammatti.

– Olen pohtinut paljon, mikä on elämäntehtäväni. Tuntuu, että elämässäni tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka ravistelevat ihmisiä. Kuten tapani luoda uraani ja se, että yhtäkkiä aloin seurustella naisen kanssa, Saara sanoo ja jatkaa:

– Minusta tuntuu, että elämäntehtäväni on rakkauden, positiivisuuden ja rohkeuden eteenpäin vienti maailmalle.

Tänään valitaan Saara Aallon edustuskappale euroviisuihin.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?