Bisnesluokan yleinen käytäntö raivostuttaa Jenni Alexandrovaa – lentopelkoinen radiojuontaja turhautui vessasäännöstä - Viihde - Ilta-Sanomat

Bisnesluokan yleinen käytäntö raivostuttaa Jenni Alexandrovaa – lentopelkoinen radiojuontaja turhautui vessasäännöstä

Radiojuontaja Jenni Alexandrova avautuu blogissaan lentopelostaan ja siitä, mikä häntä turhauttaa lentomatkoilla.

Bachelor Suomi – tilinteko -ohjelmaa pian Livillä juontava Jenni Alexandrova kirjoitti lentomatkallaan pitkän blogikirjoituksen lentämisestä.­

2.3.2018 8:21

Juontaja Jenni Alexandrova kertoo blogissaan avoimesti kärsivänsä lentopelosta. Lennolla Lontoosta Helsinkiin kirjoitetussa pitkässä tekstissä hän ruotii, miten selviytyy pelostaan ja millaisia huomioita hän on lentomatkoillaan tehnyt koneen käytännöistä ja muista matkustajista.

Alexandrova kertoo kirjoituksessaan, että hän rakastaa lentokenttiä ja sitä lähdön tunnelmaa, joka niillä vallitsee. Lentokoneita ja itse lentämistä hän sen sijaan vihaa.

– Kadehdin ihmisiä, jotka osaavat nukkua lentokoneissa. Itse en osaa. Pyllyn alla oleva yhdentoista kilometrin pudotus ei varsinaisesti rentouta minua. Koska en nuku, keskityn kirjoittamiseen, lukemiseen tai toisten ihmisten tarkkailemiseen, juontajaa kirjoittaa blogissaan.

– Tällä kertaa tarkkailen verhoa, joka heiluu rahvaan ja bisnesluokan välissä. Se verho erottaa meidät ja heidät. Kaikkea minä ymmärrän, mutta en bisnesluokkaa näin pienessä lentokoneessa.

Jenni Alexandrova tunnetaan muun muassa Radio Rockin ja Radio Suomipopin entisenä juontajana. Nykyään hän juontaa Radion Aallon iltapäivää.­

Alexandrovaa suututtaa ja hämmentää erityisesti yksi lentokoneiden bisnesluokassa vallitseva käytäntö.

– Koneessa on wc-tilat sekä edessä että takana. Etuosan pöntöstä on meidän turha haaveilla, koska se on varattu muutamalle bisneksessä istuvalle asiakkaalle. Me kymmenet muut saamme treenata rakkojamme koneen takaosan pitkässä pissajonossa. Vaikka vessat ovat erit, koneen tippuessa olisimme kaikki samassa kusessa, hän tilittää.

Ärsytystä Alexandrovalle aiheuttaa silloin tällöin myös muiden matkustajien käytös. Hän muistelee kirjoituksessaan erästä kertaa, kun hän viimeisillään raskaana ollessaan lensi turistiluokassa. Juontajan viereen istahti ”eläköitynyt ja sympaattinen” suomalaisnainen.

– Nainen haaveili juomasta jo ennen koneen nousua. Kun vihdoin tuli hänen vuoronsa tilata, lista oli pitkä. Parin konjakin ja muutaman viinipullon jälkeen rouva halusi tehdä lähempää tuttavuutta. Jokainen raskaana ollut tai oleva tietää, että mahan lääppiminen on vastenmielistä – ellei lääppijä ole oma mies tai Brad Pitt, juontaja muistelee kirjoituksessaan hämmentävää tilannetta.

– Nukahdin hetkeksi. Heräsin siihen, että alkoholin marinoima nainen painoi päänsä vatsaani vasten. Ymmärrän, että se näytti houkuttelevan pehmeältä.

Alexandrova seurustelee yhdessä radio- ja tv-juontaja Jussi Heikelän kanssa.­

Myös muiden matkustajien nettisurffaillu lentokoneen jo noustessa on hämmentänyt Alexandrovaa. Hän toteaakin, että iso osa lentopelosta juontaa juurensa muiden ihmisten käytökseen.

– Ärsyttävintä lentomatkustamisessa on juuri se, että toisiin ihmisiin täytyy luottaa. On uskottava, että jokainen pistää puhelimensa lentotilalle. Tosin, jos puhelimista oikeasti olisi vaaraa, ne varmaan kerättäisiin pois ennen nousua. Pöydät tuntuvat olevan puhelimia vaarallisempia, koska ne on oltava YLHÄÄLLÄ nousun ja laskeutumisen aikana! Niiden oikeaa asentoa tarkkaillaan fanaattisesti, hän pohtii.

Alexandrova vietti hiljattain aikaa Lontoossa yhdessä miesystävänsä Jussi Heikelän kanssa. Juontajapari julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvia matkaltaan. Eräässä Alexandrovan julkaisemassa Twitter-kuvassa Heikelä poseerasi kulmat kurtussa. Kuvatekstissä Alexandrova paljasti syyn puolisonsa ärtymykseen.

– Ilmeesi, kun naisesi sanoo lähtevänsä British Museumin sijasta shoppailemaan.

Alexandrova ja Heikelä ovat seurustelleet jo useamman vuoden ajan. He julkistivat suhteensa lokakuussa 2015 ja elävät nykyään uusperhe-elämää. Heikelällä on edellisestä suhteestaan kaksi poikaa, Alexandrovalla yksi alakouluikäinen poika.

Juontaja kertoi IS:lle aiemmin, että perheen arki on sujunut hyvin. He matkustelevat paljon ja Alexandrova lupasikin pojalleen toteuttaa tämän toiveen omasta reissusta.

– Mun poika koputti mua olkapäälle, että milloin me mennään kahdestaan. Vähän lupasin, että seuraavan reissun teen hänen kanssaan, juontaja kertoi.

Millaiset lentokoneen käytännöt ja kanssamatkustajien käytös saavat sinut ärsyyntymään? Kerro kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?