Yle Puhe uudistaa profiiliaan, luvassa maltillisesti musiikkia – some kuohahti: ”Humppapumppukanavia jo liiankin kanssa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Yle Puhe uudistaa profiiliaan, luvassa maltillisesti musiikkia – some kuohahti: ”Humppapumppukanavia jo liiankin kanssa”

Uusi Yle Puhe aloitti maanantaina 26.2.2018.

1.3.2018 21:20

Yle kertoi uudistavansa Yle Puheen heti olympialaisten jälkeen. Suurin muutos oli musiikin tuominen mukaan puheradioon.

– Jatkossa kanavalla kuullaan myös musiikkia, pääosin ohjelmissa Puheen Aamu, Akti, Keskipäivän klassikko ja Nosto. Musiikin tarkoituksena on tarjota pieniä hengähdystaukoja laadukkaan ja asiapitoisen puheen lomaan. Musiikki keventää niitä hetkiä, jotka ovat vähemmän keskittyneen kuuntelun aikaa, kuten aamua ja iltapäivää, Ylen tiedotteessa kerrotaan.

– Kanavan musiikkilinja on lempeän vaihtoehtoinen ja se tarjoaa uusia elämyksiä. Tämä on musiikkia heille, joita ei tällä hetkellä palvella ainakaan liikaa Suomen hienolla radiokentällä, kertoo Yle Puheen ohjelmapäällikkö Olli Junes.

Tavoitteena on, että kolmasosa kanavan musiikista on kotimaista.

Sosiaalisessa mediassa uudistusta ei otettu ilolla vastaan.

– Paloi käämi Yle Puhe -uudistukseen. Jos haluan aamulla kuunnella töihin ajaessa musaa, parempia kanavia on kymmeniä. Jos halusin kuunnella asiajuttuja, ennen oli yksi. Enää ei! Loppukin ymmärrys yleverolle meni, eräs twiittasi.

– Täysi floppi. Ylepuhetta kuuntelen koska haluan kuulla puhetta, keskustelua ja analyysiä, toinen tuomitsi.

– Kanava on mennyt koko ajan heikompaan suuntaan, valitettavasti, kolmas näki.

Myös asiasta uutisoineen Kaleva-lehden kommenttipalstalla hiillyttiin.

– Ei musiikkia Yle Puheelle! Humppapumppukanavia on jo liiankin kanssa, palstalla pyydettiin.

– Sinne jos sotketaan rokin räminää niin loppuu senkin kanavan kuuntelu. Musiikkiahan voisi olla vähäisessä määrin, mutta ei sitä häiriöräminää ja jyskytystä. Korvat ei siedä, toinen totesi.

– Miksi "yleisilmettä" pitää "keventää", kun koko aikamme radiotuotanto on jo muutenkin täynnä pelkkää inhontunnetta ja masennusta aiheuttavaa pinnallisuutta ja "kevyttä" roskaa? kolmas kyseli.

Mitä mieltä olet uudistuksesta? Keskustele alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?