Viihde

Karmivat kuvat: Suomalaisen kitaristin keskisormi irtosi yhtäkkiä kokonaan – kaikki tapahtui hetkessä

Julkaistu:

tapaturma
Kitaristi Anssi Kantolan keskisormi irtosi sormustapaturmassa. Jutussa olevat kuvat eivät sovi herkimmille.
Psychoparalysis-bändissä soittava kitaristi Anssi Kantola koki perjantaina helmikuun 9. päivä kauhun hetkiä, kun hänen keskisormensa irtosi kokonaan sormustapaturmassa. Kantola on jakanut bändin Facebook-sivuilla kuvia kovia kokeneesta sormestaan, joka on nyt saatu kiinnitettyä takaisin, mutta entisenlaista siitä ei koskaan tule.

Kantola kertoo IS:lle olleensa tyttöystävänsä kanssa matkalla ystävänsä läksiäisiin, kun tapaturma tapahtui. Kantola kertoo tapoihinsa kuuluvan pelleilyn ja erilaisen heilumisen.

– Tykkään kiipeillä ja pelleillä. Meillä oli kiire läksiäisiin, niin heitin tyttöystävälleni vitsillä, että oikaistaanpa tuosta jalkapallokentän yli. Siinä oli sellainen pari metriä korkea aita, Kantola kertoo.

– Kiipesin aidalle hyvin rutiininomaisesti siten, että kädet ottivat aidan yläreunasta kiinni. Sanoin vaan, että juu ei ja jatketaan matkaa. Minun ei ollut tarkoitus missään vaiheessa kiivetä aidan yli.


Kantola kertoo hypänneensä aidalta alas.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen tuollaista tehnyt elämässäni hyvin paljon, mutta tällä kertaa sormukseni jotenkin hyvin optimaalisesti nappasi aitaan kiinni. Vaikka minulla oli hansikas kädessä, niin sormuksen alareuna tarttui silti sieltä jotenkin tiukasti aitaan kiinni. Kun pomppasin aidalta alas, ihmettelin, että kylläpä repäisi kovasti. Hanska tippui toisella puolelle aitaa ja ihmettelin, että perhana se pitää käydä sieltä hakemassa.

Kantola kertoo, että hänellä kesti hetken aikaa tajuta, mitä tilanteessa oikein tapahtui.

– Yhtäkkiä tyttöystäväni kiljahti ja katsoi kättäni. Minulta puuttui oikeasta kädestäni kokonaan keskisormi. Siinä törrötti vain sellainen muutaman millin palanen luuta.


Kantola kertoo molempien olleen tilanteesta shokissa, mutta he tajusivat tilata ambulanssin, joka tuli paikalle noin kymmenessä minuutissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Siellä sitten olivat hanska ja sormi toisella puolella aitaa, ja meikäläinen toisella puolella aitaa. Oli shokkitila, niin ei se edes sattunut. Jomotti vähän vaan.

Kantola ja hänen irronnut sormensa kuljetettiin ambulanssilla Töölön sairaalaan, jossa sormi operoitiin.

– Minulta kysyttiin, mitä teen työkseni ja mitä harrastan. Sanoin, että soitan rumpuja ja kitaraa, että kyllä se vaikuttaa elämään jonkin verran, jos sormi puuttuu.


Kantolan sormi kiinnitettiin takaisin lähes seitsemän tuntia kestäneessä operaatiossa. Toimenpiteen jälkeen hän vietti kymmenen päivää Töölön sairaalassa, jossa toipumista tarkkailtiin tiiviisti. Edessä on vielä uusia toimenpiteitä, mutta nyt vaikuttaa siltä, että Kantola saa pitää sormensa.

– Kuntoutumisessa menee varmaan yhteensä vuoden verran ja ei sormesta entisenlaistaan tule. Olen kuitenkin luottavainen, sillä tähän asti kaikki on mennyt hyvin ja sormi on tahtonut tulla takaisin kotiinsa ja näyttää viihtyvän kädessä hyvin.

Sairauslomalla oleva Kantola uskoo, että joutuu odottamaan hyvän aikaa ennen kuin pääsee soittohommiin.

– Siihen olen varautunut, että rumpuja ei vähään aikaan soiteta. Kunhan vaan pääsisin kitaraa veivaamaan. Sormi ei vaikuta plektraotteeseeni, mutta kun alan äärimetallia riuhtomaan vatkaavalla liikkeellä, niin en ihan hetkeen pääse kitaraan koskemaan.

Epäonninen sormus oli Kantolan bändimuisto, jonka hän oli ostanut vuosi sitten, kun bändi oli Pietarissa keikalla. Häntä harmittaa, että sormus hävisi rytäkässä.

– Siellä se on jossain lumikasassa. Tyttöystäväni osti metallinpaljastimenkin ja koitti käydä etsimässä sitä. Jahka nuo lumet sulavat, niin pitää mennä etsimään. Mahdollinen putoamiskohta on helppo havaita, sillä aita vääntyi vähän rytäkässä.

Kantola sanoo, että tahtoi kertoa oman tarinansa, jotta voisi varoittaa muitakin sormustapaturmista.

– Nyt olen kuullut vastaavia tapauksia useita sen jälkeen, kun itse kerroin, mitä minulle tapahtui. Jos olisin etukäteen tiennyt tällaisista tapaturmista itse, niin olisin ehkä kaksi kertaa miettinyt omia temppuiluitani. Näköjään sormuksen pitämisessä on omat riskinsä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt