”Tämä ei ole feminismiä” – Jennifer Lawrencen puvusta nousi skandaali: Napakka Facebook-kirjoitus leviää nyt vauhdilla - Viihde - Ilta-Sanomat

”Tämä ei ole feminismiä” – Jennifer Lawrencen puvusta nousi skandaali: Napakka Facebook-kirjoitus leviää nyt vauhdilla

Jennifer Lawrencen mielestä hänen asunsa arvosteleminen oli kaksinaismoralistista.

Näyttelijä Jennifer Lawrence poseerasi Lontoossa. Kuvista nousi nopeasti kohu.­

22.2.2018 13:06

Hollywood-tähti Jennifer Lawrence, 27, suuttui hänen asustaan nousseesta kohusta ja julkaisi Facebookissa kipakan kannanoton aiheesta.

Myös IS kertoi aiheesta keskiviikkona sivuillaan. Lawrence promotoi maaliskuussa ensi-iltaan tulevaa Red Sparrow -elokuvaansa Lontoossa ja poseerasi miespuolisten kollegojensa kanssa ulkona parvekkeella.

Kuvasta nousi kohu, sillä miehet poseerasivat pakkassäässä otetussa kuvassa paksuissa talvitakeissa, mutta Lawrencella oli yllään vain hyvin paljastava Versacen iltapuku.

Tämä kuva aiheutti kohun. Miehet pukeutuivat pakkassäähän talvitakkeihin, kun elokuvan päätähti Jennifer Lawrence poseerasi paljastavassa mekossa.­

Kuva herätti nopeasti keskustelua siitä, miten se korostaa naisten ja miesten välistä eriarvoisuutta Hollywoodissa. Aiheesta keskusteltiin kiivaasti muun muassa viestipalvelu Twitterissä.

– Tämä on todella masentava ja paljastava kuva, mainitsi esimerkiksi eräs toimittaja twiitissään.

– Täytyykö hänen paljastaa ihoaan ulkona vain siksi, että on nainen ja sillä tavalla saadaan dollarit ropisemaan? Kuului toinen kärkäs twiitti.

–Olisin seissyt vaikka lumessa sen mekon kanssa, koska rakastan muotia, Lawrence kirjoittaa Facebookissa nyt.­

Vihainen tunteenpurkaus Facebookissa

Lawrence kirjoittaa nyt Facebookissa, että kohu herätti hänessä loukkaantumisen ja suuttumuksen tunteita.

– Vau. En tiedä edes, mistä aloittaa. Tämä ei ole pelkästään täysin naurettavaa, vaan myös äärimmäisen loukkaavaa minua kohtaan. Se Versacen mekko oli upea, luuletteko, että olisin peittänyt sen takilla ja huivilla? Olin ulkona viisi minuuttia. Olisin seissyt vaikka lumessa sen mekon kanssa, koska rakastan muotia ja se oli minun valintani.

– Tämä on seksististä, naurettavaa eikä se ole feminismiä. Emme pääse eteenpäin sillä, että ylireagoimme kaikkeen mitä joku tekee tai sanoo ja luomme vastakkainasettelua harmittomiin juttuihin, kuten siihen, mitä minä päätän pukea päälleni tai olla pukematta. Kaikki, mitä näette päälläni, on omaa valintaani. Ja jos haluan palella, se on myös oma valintani, hän kirjoitti.

Lawrencen Facebook-päivityksestä on tykätty yli 90 000 kertaa ja sitä on jaettu ahkerasti.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?