40-vuotispäiväänsä juhliva Heli Palsanmäki on onnellisempi kuin koskaan: ”Lapset ovat tervetulleita” - Viihde - Ilta-Sanomat

40-vuotispäiväänsä juhliva Heli Palsanmäki on onnellisempi kuin koskaan: ”Lapset ovat tervetulleita”

Pyöreitä vuosia torstaina täyttävä Heli Palsanmäki sanoo IS:lle elävänsä tällä hetkellä elämänsä onnellisinta aikaa.

Aki muisti Helin 40-vuotispäivää etukäteen jo viime kesänä ostamalla tälle lahjaksi liilan avoauton. Auto on samaa vuosimallia kuin Heli: vuosikertaa 1978.­

22.2.2018 6:56

Suomen tunnetuimman huutokauppapariskunnan toinen puolisko Heli Palsanmäki täyttää torstaina helmikuun 22. päivä 40 vuotta. Suunnitteilla on pitää pienet juhlat, mutta Heli sanoo aistineensa ilmassa jotain muutakin.

– Akille tulee jatkuvasti salaperäisiä puheluita, ja jotain salaperäisyyttä on ilmassa. Tuntuu, että muut hössöttävät tästä syntymäpäivästä enemmän kuin minä, Heli naurahtaa.

Heli toteaa, ettei 40-vuotispäivä merkitse hänelle sen kummempaa, sillä se on vain syntymäpäivä muiden joukossa.

– Tulevaisuudelta toivon sen, että pysyn terveenä ja saan mennä eteenpäin samalla tavalla kuin tälläkin hetkellä.

Ilta-Sanomat uutisoi jo aiemmin, kuinka Heli teki seitsemän vuotta sitten suuren elämänmuutoksen pudottamalla painoaan huimat 55 kiloa, voit lukea lisää aiheesta täältä.

Pusut ja halit ovat Palsanmäille tärkeitä.­

Elämäntapojen muutoksen lisäksi käänteentekeviä hetkiä Helin elämässä ovat olleet Akin tapaaminen (2005), huutokauppayrittäjäksi ryhtyminen (2006) ja tv-ohjelma Suomen huutokauppakeisari, jonka ensijakso nähtiin helmikuussa 2013.

Alle vuosi ensitapaamisesta Akin ja Helin tuli tehdä suuri päätös tulevaisuudestaan. Akin Lauri-isä kuoli yllättäen ja oli päätettävä, kuka jatkaa hänen perustamansa huutokaupan yrittäjänä. Heli ja Aki asuivat tuolloin Salossa, jossa molemmilla oli vakituiset työpaikat.

– Valvoimme ja mietimme monta yötä Akin kanssa pohtien, tahdommeko jättää vakityömme ja ottaa ison pankkilainan, jotta voimme ryhtyä yrittäjiksi. Tulimme siihen tulokseen, että jos emme ota riskiä, emme voi tietää, mitä tämän kortin takana on.

Alkuun yrittäjänä olo oli tuskaisaa kitkuttamista. Pikkuhiljaa pariskunta oppi työssään paremmiksi.

– Nykyäänkin välillä mietin, että jos joku olisi kymmenen vuotta sitten sanonut, että teistä tehdään tv-ohjelmaa, olisin nauranut päin naamaa tai käskenyt menemään hoitoon hullujen huoneelle, Heli naurahtaa ja jatkaa:

– Silloinkin nauroimme, kun nämä Aito Median herrat tulivat pihaamme ja ehdottivat tv-ohjelman tekoa. Sanoimme vaan, että oletteko aivan tosissanne ja että kuka tuollaista televisio-ohjelmaa haluaa katsoa.

Palsanmäkien epäilykset osoittautuivat vääriksi: tänä päivänä Suomen huutokauppakeisari on yksi maamme katsotuimmista tv-sarjoista. Alun perin ohjelmaan lähteminen mietitytti Akia ja Heliä.

– Tiesimme, että jos lähdemme ohjelmaan mukaan, olemme niin sanotusti vapaata riistaa ja koko Suomen kansa suurin piirtein tunnistaa meidät.

Suomen talvet ovat alkaneet tuntua liian pitkiltä. Palsanmäet haaveilevatkin, että voisivat jossain vaiheessa asua osan vuodesta Fuengirolassa.­

Tänä päivänä suurin osa suomalaisista tunnistanee Palsanmäet, mutta Heli kokee hänen ja Akin pysyneen samanlaisina julkisuudesta huolimatta. Jonkin verran julkisuus kuitenkin paria rajoittaa.

– Aiemmin kävimme silloin tällöin lauantai-iltaisin lähiravintolassa tanssimassa ja iltaa viettämässä, mutta ei sinne enää viitsi lähteä. Eikä mihinkään muuallekaan, jossa on humalaisia ihmisiä. Ihmiset tulevat avautumaan melko rohkeasti, kun ovat ottaneet vähän voimajuomaa.

Julkisuus ja alkuaikojen rahahuolet ovat vain vahvistaneet Palsanmäkien suhdetta.

– Kaikki tapahtumat ovat vain vahvistaneet suhdettamme. Olemme oppineet luottamaan toisiimme paremmin. Olemme onnellisia toistemme kanssa.

Tulevaisuuden haaveissa Palsanmäillä on se, että he voisivat jossain vaiheessa höllätä työtahtiaan ja asua talvet Fuengirolassa. Perheenlisäyskin on tervetullutta, jos niin on tullakseen.

– Lapsia tulee, jos niitä tulee, Heli sanoo ja jatkaa:

– Olenhan minä ennenkin sanonut, että lapset ovat tervetulleita. En sitten tiedä, eivätkö lapset ole tähän kiireiseen elämäämme sopineet, toki voisihan elämänrytmiä muuttaa, jos lapsi tulisi. Ainakaan vielä meihin ei ole iskenyt semmoinen, että pitäisi alkaa tekemällä tekemään.

Helillä on kolme siskoa, joista kaikilla on kaksi lasta. Heli on lasten kanssa erittäin läheinen.

– Näin ei ehkä saisi sanoa, mutta kun he käyvät kaikki samaan aikaan kylässä, niin sitten on hetken aikaa lapsikiintiö täynnä, Heli naurahtaa ja lisää:

– Toki siskoni ovat aina sanoneet, että oma lapsi on eri juttu.

Helin synttärikimpun värit oli helppo valita.­

Tuli lapsia sitten tai ei, Palsanmäkien onni ei ole perheenlisäyksestä kiinni.

– Olen tällä hetkellä onnellisempi kuin mitä olen koskaan ollut.

Mikäli Helistä tehtäisiin kymmenen vuoden päästä 50-vuotishaastattelu, miten hän toivoisi asioiden silloin olevan?

– Toivon, että olemme edelleen Akin kanssa onnellisena yhdessä. Työrintamalla, jos Aki olisi jäänyt viettämään jo eläkeputkea, niin ehkä minulla itselläni olisi ruokaravintola, hotelli- ja ravintola-alan tutkinnon nuorempana suorittanut Heli pohtii.

Akin onnittelut Helille: ”Iso rutistus ja pusuja!”

– Ei voisi parempaa vaimoa olla. Nyt on vakka kantensa löytänyt, Aki Palsanmäki sanoo ja jatkaa onnentoivotusten kera:

– Meidän yhteiselomme ja yhteinen taipaleemme on sujunut hyvin. Helille iso rutistus ja pusujen saattelemana hyvää syntymäpäivää!

Aki kokee, että sekä hän että Heli ovat melko lailla samoja ihmisiä kuin parisuhteen alkuvaiheessa. Pientä muutosta ikä ja yhdessä vietetyt vuodet ovat kuitenkin tuoneet molempiin.

– Heli on edelleen samanlainen iloinen ja nauravainen nainen. Meidän yhdessä olomme aikana Helistä on kehittynyt kovan luokan bisnesnainen. Kun olemme ostamassa tavaroita, monesti Heli katsoo tarkemmilla silmillä tavaran kuin minä ja hinnoittelee vielä paremmin kuin minä.

Akin ja Helin rakkaus roihahti netin deittailusivustolla.­

Aki kokee oman luonteensa muuttuneen hieman tasaisemmaksi kuin mitä se ennen on ollut.

– Olen horoskoopiltani skorpioni ja olen aina ollut temperamenttinen. Luonteeni on vuosien aikana vähän tasoittunut. Välillä tosin piikki heilahtaa. Parisuhde-elämä on tasoittanut siten, että poikamiesvuosien rilluttelut ja turhat kotkotukset ovat jääneet taakse. Se ei haittaa, koska en kaipaakaan niitä aikoja, vaan nautin tällaisesta normaalista mukavasta perhe-elämästä.

Kuvia Helin elämän varrelta:

Yksivuotiaalla Helillä oli hymy herkässä helmikuussa 1979.­

Heli Palsanmäki rippikuvassaan vuonna 1993.­

Heli Palsanmäki vuonna 1994 16-vuotiaana.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?