Miss Suomi 1993 Tarja Smura selitti tv-kuvauksissa, miksi kohusuhde Renny Harlinin kanssa päättyi kuin salamaniskusta – ”Silmäni näkivät jotain sellaista...”

Tarja Smura kertoo Kaunis elämä -ohjelmassa, miksi hänen ja Renny

Tarja Smura kruunattiin Miss Suomeksi helmikuussa 1993. Emilia Söderman (oik.) sai 1. ja Arlene Kotala 2. perintöprinsessan kruunun.

21.2.2018 9:26

Missien Vain elämää -ohjelmaksi tituleeratussa Kaunis elämä -sarjassa kahdeksan kauneuskuningatarta eri vuosikymmeniltä avaa elämänsä tähtihetkiä ja kipukohtia. Mukana ovat Lenita Airisto, Heidi Sohlberg, Lotta Näkyvä, Lola Odusoga, Karita Tykkä, Tarja Smura, Pia Lamberg ja Riitta Väisänen.

Ensi viikolla päästään viettämään vuoden 1993 Miss Suomen Tarja Smuran päivää. Smura oli aikansa kohumissi ja myös yksi kaikkien aikojen seuratuimmista Miss Suomista. Suuri syy tähän oli naisen suhde elokuvaohjaaja Renny Harliniin.

Smuran ja Harlinin suhde syttyi jo, kun missikiertue oli vielä käynnissä.

– Hän otti yhteyttä missikiertueen aikana. Hän tiesi miten missikiertue etenee, niin hotellihuoneessa saattoi olla kukkia. Se vähän sekoitti keskittymistä siihen missikiertueeseen, Smura kertoo ohjelmassa.

Nainen kertoo olleensa tuolloin kuin Liisa Ihmemaassa, kun hän tuli Pohjois-Karjalan ”pystymetsästä” Helsinkiin ja ympärillä oli melkoinen show.

Smuran mukaan kaikki oli todella salamyhkäistä ja Harlin muun muassa lähetteli hänelle fakseja hotellin vastaanottoon. Lopulta rakkaus roihahti täyteen lempeen ja suhde syttyi toden teolla.

Median kiinnostus jatkui entistä kovempana, kun Smura kruunattiin Suomen kauneimmaksi.

Vastarakastunut pari matkusteli paljon, ja Smura rypytteli karjalapiirakoita Hollywood Hillsissä saakka. Parin lempeät tunteet olivat Smuran mukaan aitoja ja Harlin oli jopa pyytänyt rakkaansa kättä hänen mummoltaan.

Mutta salaman lailla syttynyt suhde ei kuitenkaan kestänyt lopulta kuin kolmen kuukauden ajan.

– Se olisi varmasti jatkunut, jos minä en olisi sattunut tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan, sanotaanko näin. Ja nyt ei puhuta mistään naiivista. Sen verran vakavasta asiasta minun mielessäni, että minä ajattelin, että se on nyt tässä. (...) Ehkä se oli kohtalo, että satuin paikalle. Mä nyt oon vähän epämääräinen, mutta näin jotakin sellaista, mikä ei voinut olla minua eikä minun parisuhdetta, Smura kertoo.

– Silmäni näkivät jotain sellaista ja mä sanoin, että se oli tässä.

Smura ei tarkemmin kerro, mitä hän näki, mutta jotain sellaista, mikä soti niin pahasti hänen arvojaan vastaan, ettei hän kerro sitä vielä muutaman vuosikymmenen jälkeenkään.

Tarja Smura ja Renny Harlin kuhertelivat, kun suhteessa oli vielä kaikki hyvin.

Smura kertoo, että Harlin oli erosta katkera eikä ottanut asiaa kovin hyvin. Kaksikko ei ole Smuran sanojen mukaan tavannut kertaakaan eron jälkeen eikä ollut millään tavalla yhteydessä toisiinsa.

– Siinä tuli sellaisia ikäviä lieveilmiöitä, että hän hankaloitti minun elämää. Hän käytti silloin Kaivohuonetta ja sain sinne porttikiellot, ja kaikenlaista kamalaa sattui. (...) Mutta meistä jokainen suhtautuu suhteen päättymiseen omalla tavallaan.

– Hänhän ei varmasti tykännyt siitä, että minä päätin suhteen. Ja se ei olisi varmaan päättynytkään, kunnes sitten oli se yksi ilta, Smura sanoo ohjelmassa.

 

Tarja Smuraa käsittelevä Kaunis elämä -jakso nähdään AVAlla tiistaina 27.2. klo 21.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?