Kimmo Vehviläiseltä karu paljastus Selviytyjät-kisailijoiden elämästä saarella – vesi, riisi ja jauhot pitivät hengissä: ”Ei kaunista katseltavaa”

rac

Julkaistu:

Kimmo Vehviläinen kertoi Radio Aallolla Selviytyjien äärimmäisen niukan ruokavalion vieneet kilpailijat äärirajoille.
Sunnuntaina esitetyssä Selviytyjät Suomen kolmannessa jaksossa kilpailijat kuvailivat nälän ja niukan ruokavalion vaikutuksia jaksamiseensa.

Kimmo Vehviläinen kertoi Radio Aallolla Selviytyjät-kilpailijoiden arjesta saarella ja kuvaili saatavilla olleen ruoan koostuneen satunnaisista hedelmistä, riisistä, jauhoista ja vedestä.

– Meillä oli riisiä, vehnäjauhoja ja merivettä. Viidakossa oli banaaneja, jotka maistui aivan perunalle. Pari ananasta löydettiin ja kookospähkinöitä. Jos lähdettiin kisaan, ja oli niin nälkä, ettei jaksettu kävellä, niin James vuoli kookospähkinästä lastuja ja jakoi kilpailijoille. Sai pikkusen energiaa, Vehviläinen kuvaili Radio Aallolla.

Vehviläinen esitteli studiossa myös ruoka-astiaansa, eli kookospähkinän puolikasta, johon kilpailijat laittoivat päivällisen.

– Tuohon laitettiin riisiä kökkö. Se oli päivällinen, hän kertoi ja esitteli myös lusikkaansa, eli simpukkaa.

– Se oli jännä miten oppi siihen, että tämä pieni kökkö riisiä riitti ruoaksi. Sitä syötiin pitkään ja hartaasti ja mussuteltiin suussa.


Suolaisuutta riisiannokseen he saivat merivedestä.

– Vettä meillä oli saatavilla, muutenhan me oltaisi kuoltu sinne. Ei siellä mitään vuoristopuroa ollut, mistä olisi saanut vettä. Olisi jäänyt sarja lyhyeksi, Vehviläinen nauroi.

Hän kertoi nälän vaikuttaneen eri tavalla eri ihmisiin. Etenkin Musta Barbaari, eli James Nikander koki nälän musertavana.

– Kun isolta pojalta alkaa viidakko syömään lihaksia, niin se ei ole kaunista katseltavaa. Enkä tarkoita nyt visuaalisesti. Kun ihminen alkaa nähdä nälkää ja se vain jatkuu, Vehviläinen sanoi.

”Ollaan syöty tällä viikolla yksi omena”

Eilen sunnuntaina esitetyssä jaksossa kilpailijoilla ei enää ollut voimia kuin rannalla makoiluun.

Vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak kertoi säästävänsä energiaa puhumisesta.

– Mä lopetin puhumisen tossa kolme päivää sitten. Kaikki miten vaan pystyy energiaa säästämään, niin mä teen sen, Sara paljasti.

– Mä kauhulla katson, kun jengi aamulla ui pitkiä matkoja, että ei älkää uiko noin paljoa. Kun sä vedät 300 kaloria päivässä, niin...


Mentalisti Noora Karma listasi Saralle kauhistuneena heidän viikon ruokalistaansa.

– Kuvittele, et me ollaan syöty yksi omena tällä viikolla. YKSI omena. Ja sit me ollaan syöty riisiä, Noora päivitteli.

– Riisiä ja jauhoa. Ja merivettä, Sara yhtyi väsyneenä päivittelyyn.

– Menee kroppa ihan uusiks täällä. Häviää lihakset, Sara murehti.

Selviytyjät Suomi sunnuntaisin klo 20.30 Nelosella. Sekä Ilta-Sanomat että Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt