Arvostettu näyttelijä kuoli 48-vuotiaana: kärsi köyhyydestä elämänsä viimeiset vuodet – myi palkintonsa netissä ruokkiakseen lapsensa - Viihde - Ilta-Sanomat

Arvostettu näyttelijä kuoli 48-vuotiaana: kärsi köyhyydestä elämänsä viimeiset vuodet – myi palkintonsa netissä ruokkiakseen lapsensa

Elämä ei kohdellut silkkihansikkain bosnialaista näyttelijää Nazif Mujicia. Hän menehtyi 48-vuotiaana täysin varattomana.

Nazif Mujic poseeraa Silver Bear -palkintonsa kanssa Berliinin filmifestivaaleilla.­

19.2.2018 10:13

Näyttelijä Nazif Mujic on kuollut 48-vuotiaana, kertoo Digital Journal -lehti.

Mujic oli kärsinyt erilaisista terveysongelmista viime kuukausien aikana. Mikään ei kuitenkaan lähipiirin mukaan viitannut hänen menehtymiseensä.

– Olimme yhdessä eilen, ja hän oli aivan kunnossa. Tänä aamuna sain tiedon, että hän on kuollut, veli Suljo Mujic kertoi sunnuntaina.

Mujic kärsi mittavista rahahuolistaan ennen kuolemaansa.

Mujic palkittiin Berliinin filmifestivaaleilla vuonna 2013, jolloin hän pokkasi itselleen Silver Bear -palkinnon.

Hän voitti palkinnon näyteltyään itseään elokuvassa An episode in the life of an iron picker. Elokuva kertoo tositarinan Mujicin taistelusta saadakseen vaimolleen oikeanlaista hoitoa tämän kärsittyä keskenmenon.

Mujic oli romani ja kotoisin Bosniasta. Palattuaan Saksasta kotimaahansa Bosniaan hänet otettiin vastaan sankarin elkein arvostetun palkinnon johdosta.

Tästä huolimatta menestys ei näkynyt tilipussissa.

Mujicilla oli ollut jo pitkään isoja vaikeuksia elättää perhettään, joten hän joutuikin palaamaan vanhaan työhönsä metallinkerääjäksi muutaman euron päiväpalkalla.

Lopulta tilanne ajautui niin pahaksi, että Mujic joutui myymään jopa arvostetun Silver Bear -palkintonsa.

Hän onnistui saamaan pystistä 4 000 euroa myytyään sen netin kautta.

Nazif Mujic poseeraa Silver Bear -palkintonsa kanssa Berliinin filmifestivaaleilla.­

Mujic kommentoi päätöksen olleen todella vaikea.

– Se oli kamalaa, mutta lapseni eivät olleet syöneet melkein kolmeen päivään, hän kertoi.

Romanien tilanne on Bosniassa erittäin huono työllistymisen osalta. Vain 5 prosenttia bosnialaisista romaneista on työllistyneitä. Heitä asuu maassa 75 000.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan romanit ovat yksi haavoittuvaisimpia ihmisryhmiä Bosniassa, sillä he kärsivät jatkuvaa syrjintää työelämässä, koulumaailmassa ja politiikassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?