James Bond -tähteä uhkaa jopa vankeustuomio Intiassa: Pierce Brosnan esiintyi erikoisessa mainoksessa – vaaditaan selittämään toimiaan - Viihde - Ilta-Sanomat

James Bond -tähteä uhkaa jopa vankeustuomio Intiassa: Pierce Brosnan esiintyi erikoisessa mainoksessa – vaaditaan selittämään toimiaan

Pierce Brosnan esiintyi pari vuotta sitten mainoksessa, joka voi tuoda näyttelijällä nyt jopa vankeustuomion Intiassa.

18.2.2018 18:35

Pierce Brosnan, 64, nähtiin legendaarisen salaisen agentin James Bondin roolissa neljässä Bond-elokuvassa vuosina 1995–2002.

Nyt häntä uhkaa tilanne, että hänet nähdään kohta Intiassa kaltereiden takana.

Indian Express -lehden mukaan Brosnan esiintyi vuonna 2016 Pan Bahar -mainoksessa, jonka teemana toimi James Bond. Mainoksessa mies käyttäytyi Bond-agentin tavoin: flirttaili naisille ja kaahaili urheiluautoilla. Lopussa mies paljasti salaisen aseensa ottamalla smokkinsa taskusta purkillisen Pan Baharia, joka on pan masalaa sisältävää hengityksenraikastinta.

Ongelma tulee mukana tässä vaiheessa: monet pan masala -tuotteet sisältävät tupakkaa ja ovat verrattavissa purutupakkaan. Tupakkatuotteiden markkinointi taas puolestaan on maassa laitonta.

Pierce Brosnan nähtiin ensimmäisen kerran James Bondina elokuvassa 007 ja kultainen silmä.­

Tuotetta valmistava yritys on kertonut, ettei Pan Bahar sisällä tupakkaa, mutta Brosnania on silti kritisoitu mainoksesta. Hän on itse Daily Mailin mukaan aikaisemmin todennut, että hänelle on valehdeltu ja petetty, sillä hänen piti toimia hengityksenraikastajan eikä minkään vahingoittavan aineen mainoskasvona. Hän on kertonut olevansa järkyttynyt ja pyytänyt myös anteeksi sitä, jos on tahattomasti loukannut jotakuta.

Tästäkin huolimatta Delhin hallitus haluaa nyt Brosnanin vastaavan syytöksiin henkilökohtaisesti. Hänelle annettiin keskiviikkona 10 päivää aikaa vastata tai häntä uhkaa Intiassa jopa kahden vuoden mittainen vankilatuomio. Vaihtoehtoisesti hän voi saada 5000 rupian suuruiset sakot, joka vastaa noin 63 euroa.

– Olemme yrittäneet tavoittaa häntä yhtiön kautta ja jopa myös sosiaalisen median välityksellä. Jos hän ei vastaa ilmoitukseemme, niin hän joutuu kärsimään joko sakkojen tai vankeustuomion muodossa, Intian terveysvirastosta kerrotaan Indian Expressille.

Brosnan on nähty useiden eri tuotteiden ja merkkien mainoskasvona. Esimerkiksi vuonna 2015 hän markkinoin sveitsiläisiä Speake-Marin luksushelloja.­

Pierce Brosnan nähtiin ensimmäisen kerran James Bondina vuonna 1995 elokuvassa 007 ja kultainen silmä. Sitä seurasivat elokuvat Huominen ei koskaan kuole (1997), Kun maailma ei riitä (1999) ja Kuolema saa odottaa (2002). Bond-elokuvien ohella hänet on nähty myös muissa jännityselokuvissa, mutta myös komedioissa ja musikaaleissa kuten Mamma Mia! (2008).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?