Viihde

40 vuotta täyttävä Heli Palsanmäki paljastaa: Laihdutti 55 kiloa ennen julkisuutta

Julkaistu:

elämänmuutos
Huutokauppakeisarista tuttu Heli Palsanmäki täyttää 40 vuotta. Sisältä hän on sama Heli kuin vuosia sitten. Ulkoisesti ei niinkään, sillä ennen julkisuutta hän laihdutti huimat 55 kiloa.
Suomen tunnetuimman huutokauppapariskunnan toinen puolisko Heli Palsanmäki täyttää helmikuun 22. päivä 40 vuotta. Suunnitteilla on pitää pienet juhlat, mutta Heli sanoo aistineensa ilmassa jotain muutakin.

– Akille (Palsanmäki) tulee jatkuvasti salaperäisiä puheluita, ja jotain salaperäisyyttä on ilmassa. Tuntuu, että muut hössöttävät tästä syntymäpäivästä enemmän kuin minä, Heli naurahtaa.

Heli toteaa, ettei 40-vuotispäivä merkitse hänelle sen kummempaa, sillä se on vain syntymäpäivä muiden joukossa.

– Tulevaisuudelta toivon sen, että pysyn terveenä ja saan mennä eteenpäin samalla tavalla kuin tälläkin hetkellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heli Palsanmäki on oppinut pitämään terveydestään huolta kantapään kautta. Seitsemän vuotta sitten ollessaan 33-vuotias Heli havahtui lääkärin sanoihin. Painoa oli kertynyt liikaa ja edessä oli vakavia seurauksia, mikäli hän ei muuttaisi elintapojaan.

– Lääkärit alkoivat uhkailla kaikennäköisillä pillereillä. Tajusin, että nyt pitää jotain tehdä, Heli kertoo ja jatkaa:

– Muutoin olen luonteeltani samanlainen Heli kuin kolmekymppisenäkin. Ulkomuodolta olenkin sitten muuttunut paljonkin. Minusta on lähtenyt semmoinen 65 kiloa painoa pois.

Heli aloitti elämäntaparemontin vuonna 2011 ennen kuin Suomen huutokauppakeisari -ohjelmasta oli tietoakaan, siksi tv-katsojat eivät koskaan nähneet Heliä isoimmillaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Laihdutin 65 kiloa. Kiloja on sittemmin tullut takaisin noin kymmenen, ja painoni on jämähtänyt näihin lukemiin. Joten olen noin 55 kiloa pienempi kuin mitä isoimmillani olin.Paino-ongelmat alkoivat, kun Heli muutti 18-vuotiaana lapsuudenkodistaan omilleen. Tuolloin Heli teki vuorotöitä Nokian-tehtaalla Salossa kännyköitä kooten.

– Paino nousi, kun tein vuorotöitä: hankin kaupasta helppoa ruokaa ja kävin grillillä. En muka ehtinyt lenkille. Kaikki oli tietenkin korvieni välissä, totta kai olisin ehtinyt, jos vain olisin halunnut.

– Kärsin painoni takia uniapneasta, ja verenpaineeni oli korkealla. Kun verensokeritkin kaipasivat pian lääkitystä, päätin laihduttaa tosissani.

Viime vuodet Helin paino on pysynyt samoissa lukemissa, mutta sekään ei ole itsestään selvää.

– Painoni ei pysy helposti kurissa. Minun pitää jatkuvasti olla tarkka. Välillä lipsun herkuttelemaan, mutta sen jälkeen, pitää taas katsoa tarkemmin, mitä jatkossa syö. Se on koko ajan sellaista tarkkailua.

Huiman kilomäärän karistettuaan Heli hankkiutui eroon suureksi jääneistä vaatteistaan viemällä ne kierrätykseen.

– Päätin, että näitä en enää ikänäni tarvitse. Jätin muistoksi yhdet housut. Ja ne housuthan näyttävät nykyään aivan jättiläisen housuilta!

Heli sanoo, että vaikka hänen luonteensa ja käytöksensä pysyi samanlaisena painonpudotuksen jälkeen, alkoivat muut ihmiset suhtautua häneen yllättäen eri tavalla.

– Huomasin, että mitä enemmän painoni putosi, sitä enemmän rupesin saamaan kaupassa palvelua. Se oli järkytys ja mietin, katsovatko myyjät oikeasti ulkomuotoa ja sitä, minkä kokoisia asiakkaat ovat.

Heli sanoo kohtelun koskeneen kaikkia kauppoja, kuten vaate- ja kodinkoneliikkeitä.

– Se ei ole mennyt järkeeni mitenkään, että miksi lihavat ihmiset ovat sellaisia, joita ei voisi muka palvella?

Kuvia Helin elämän varrelta:
Lue lisää Heli Palsanmäen elämän käännekohdista päivän Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt