Viihde

rac

Vesa Holmala ei unohda koskaan keikkaa Räikkösen huvipurrella

Julkaistu:

tainola show
Kimi Räikkösen veneelläkin esiintynyt muusikko Vesa Holmala on tehnyt musiikkia muille artisteille, mutta nyt on hänen aikansa.

– Unelmissa on Provinssin päälava, hän sanoo ISTV:n Tainola Show’ssa.
Muusikko, säveltäjä Vesa Holmala, 31, istuu rauhallisena nahkatuolissa ja jutustelee mukavasti Tampereen murteella. Hän on tehnyt musiikkia jo 15 vuoden ajan, mutta suurimmaksi osaksi aina muille artisteille. Pate Mustajärvi on laulanut Holmalan sävellyksiä samoin kuin muun muassa Janne Tulkki.

Holmalan artistielämä olisi voinut saada toisenlaisen suunnan, jos hän olisi hyväksynyt levy-yhtiön asettamat ehdot. Yhtiö halusi Vesasta sooloartistin, omin ehdoin.

– Olisi pitänyt vaihtaa nimi, minusta olisi tullut Gustavo ja olisi pitänyt laulaa elektropoppia. Jo kauan musiikkia tehneenä en halunnut lähteä moiseen. Ei tässä ammatissa kannata kusettaa itseään vaan tehdä sitä musiikkia, mikä tuntuu omimmalta, Holmala kuittaa.

Holmala päättikin tehdä oman pitkäsoittolevynsä. Viime vuoden puolella syntyi Kuka minä olen -levy, jonka kappaleet ovat Holmalan iloksi soineet radioissa. Keikkaakin riittää ja ensi kuussa on luvassa kiertue.

– Levyn teko oli mielenkiintoinen prosessi. Onhan se ikuinen kysymys kenelle tahansa, kuka minä olen. Ehkä saan vastauksen kymmenen vuoden kuluttua, Vesa naurahtaa ISTV:n Tainola Show’ssa.

Kun Holmala miettii muusikon uransa alkua, hän sanoo, ettei koskaan edes ajatellut muuta ammattia.

– Kun näin Bon Jovin aikoinaan telkkarissa, siitä se lähti. Isä ja veli ovat rekkakuskeja, joten minä olen perheen musta lammas, hän muistelee.

Vesalla on nyt oma Sadetta-rokkibändi ja mies sanoo elämän hymyilevän ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Aion edelleen tehdä myös trubaduurin keikkoja akustisen kitaran kanssa, hän huomauttaa.

Yksi trubaduurikeikka ei unohdu koskaan. Vesa esiintyi aikoinaan eräällä huvipurrella Monaco F1-kisaviikonloppuna. Parin päivän jälkeen Kimi Räikkönen soitti.

– Hän pyysi minut ja kaverini esiintymään veneelleen, joka oli Cannesissa. Siellä sitten soiteltiin - ei siinä muuta ollut, hän kertoo.

Vesalla riittää sen verran töitä, että sanojensa hän mukaan pystyy tuomaan leivän pöytään. Nyt hän on liekeissä, kun saa tehdä itselleen ja bändilleen musiikkia. Tavoitteet ovat korkealla.

– Unelmia pitää olla. Keskityn nyt omaan juttuuni ja teen musiikkia rakkaudesta musiikkiin. En pakota itseäni mihinkään, mutta on minulla yksi unelma: päästä esiintymään Provinssin päälavalle. Kyllä se päivä varmasti vielä koittaa, hän uskoo.