Hanna-Riikka Siitonen jäi sairauslomalle jo joulukuussa – ”Totta kai iso menetys” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hanna-Riikka Siitonen jäi sairauslomalle jo joulukuussa – ”Totta kai iso menetys”

Lissua näytellyt Siitonen jäi pois Uusi päivä -tv-sarjan kuvauksista joulukuun lopulla. Sarjan näyttelijätiimillä on jo kova ikävä pitkäaikaista työkaveria.

Näyttelijä-laulaja Hanna-Riikka Siitonen jatkaa sairauslomasta huolimatta Uuden päivän musiikkituottajana.

15.2.2018 6:30

Uusi päivä -tv-sarjan tuottaja Samu Reijonen kertoo Ilta-Sanomille, että Hanna-Riikka Siitonen jäi pois kuvauksista jo joulukuun lopulla. Siitonen on näytellyt sarjassa Lisbeth ”Lissu” Kanervaa. Yle ei kerro nettisivuillaan Siitosen sairausloman syytä.

– Se on totta kai iso menetys, kun alusta asti kuvauksissa olleet ihmiset jäävät pois työryhmästä. Onneksi Hanna-Riikka jatkaa meillä musiikkituottajana ja tekee Helsingistä käsin sitä työtä, joten pääsemme edelleen työskentelemään hänen kanssaan, Reijonen sanoo.

Uuden Päivän näyttelijätiimillä on jo ikävä pitkäaikaista työkaveriaan.

– Totta kai meillä on kaikilla Hanna-Riikkaa ihan hirveä ikävä, myöntää Elina Haavistoa sarjassa näyttelevä Sanni Haahdenmaa.

– Odotamme kovasti, että hän tulee takaisin. Tällä hetkellä nautimme siitä musiikillisesta annista, jota hän pystyy tarjoamaan, pohtii Ainoa näyttelevä Inga Sulin.

Siitonen jatkaa Uuden päivän musiikkituottajana. Uuden päivän Insta­gram-tilillä hän lähettää terveisiä sarjan faneille:

– Tutustuin Lissuun vuonna 2010. Siitä lähtien olen saanut elää ja luoda hänen kanssaan tarinaa, joka onneksemme jatkuu vahvana vielä hyvän aikaa. Minun on näyttelijänä kuitenkin tullut aika kiittää ja kätkeä valtava kasa muistoja sydämeeni.

Uusi näyttelijä ruutuun maanantaina

Näyttelijä Mari Posti korvaa Siitosen tämän sairausloman ajan. Hän on työskennellyt Uuden päivän kuvauksissa tammikuun alusta lähtien. Postin ensimmäinen jakso tulee ruutuun Yle Areenassa perjantaina 16.2. ja TV2:ssa maanantaina 19.2. Tuottaja myöntää, että sarjan faneilta on tullut jonkin verran palautetta näyttelijävaihdoksesta.

– Tällaiset muutokset ovat fanien mielestä isoja, mutta uskon, että kun Mari pääsee vauhtiin, niin hän tekee roolista omannäköisensä. Jos fanit antavat vain mahdollisuuden, niin ei se ainakaan laadusta jää kiinni, Samu Reijonen pohtii.

Siitonen suunnittelee parhaillaan musiikkia Uuden Päivän kesällä kuvattavaa isoa musikaalijaksoa varten.

– Jatkamme yhteistyötä, vaikka hän ei valitettavasti ole enää kuvauksissa mukana.

Reijosen mielestä Posti sopii Lissun rooliin kuin nakutettu muun muassa siksi, että hän on samanikäinen kuin Siitonen.

– Hän on ollut itse asiassa samalla luokallakin ala-asteella Hanna-Riikan kanssa. Tämä meni paljon helpommin kuin mitä me kuvittelimme, koska Tampereelta löytyi ihminen, joka pystyy sijaistamaan toista ammattilasta, ja jolta hoituvat lauluasiatkin, Reijonen perustelee.

Sairastanut vuosia kilpirauhassyöpää

Taikapeili-yhtyeestä aikanaan tunnetuksi tulleella näyttelijä-laulajalla diagnosoitiin kilpirauhassyöpä vuonna 2000. Sittemmin syöpä on uusiutunut, mutta Siitonen on selvinnyt leikkauksista ja selättänyt sairauden kerta toisensa jälkeen. Eeva-lehden haastattelussa Siitonen kertoi vuonna 2013, että pelko syövän uusiutumisesta on kuitenkin jatkuvasti läsnä.

Kesällä 2016 Siitonen joutui kuukaudeksi sairaalahoitoon, kun hänen molemmista keuhkoistaan löydettiin veritulppa. Niiden uskottiin johtuneen kilpirauhassyövästä. Lääkäreiden mukaan sydän oli vaurioitunut, koska se ei ollut saanut tarpeeksi happea.

– En ole koskaan pelännyt yhtä paljon kuin nyt. Syöpädiagnoosin ohella tämä on elämäni pahin trauma, Siitonen kertoi Me Naisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?