Viihde

Barack Obaman muotokuva paljastettiin – some tulvahti täyteen pilaa: aiheuttaako taideteos sinussakin saman mielleyhtymän?

Julkaistu:

muotokuva
Internetissä villiinnyttiin sen jälkeen, kun Barack Obaman virallinen muotokuva maanantaina paljastettiin.
Maanantaina julkistettiin Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman ja hänen vaimonsa Michelle Obaman viralliset muotokuvat. Muotokuvat ovat keränneet runsaasti huomiota ympäri maailmaa, sillä ne ovat melko poikkeavia verrattuna aiempiin muotokuviin Yhdysvaltain presidenteistä. Ja ei aikaakaan, kun somekanaviin ryöpsähti useita pilakuvia, joiden inspiraationa etenkin Barack Obaman muotokuvat olivat toimineet.
  • Artikkelin videolla näytetään taideteosten paljastaminen.
Monille lehtiseinämän eteen maalattu Barack Obama on tuonut mieleen Simpsoneista tutun kohtauksen. Ihmiset villiintyivät kuvista ja some täyttyi muun muassa seuraavanlaisista kuvista:


Hawaiian version
Lehtitietojen mukaan Obamat olivat itse valinneet taiteilijat teoksilleen. Teokset tekivät Kehinde Wiley ja Amy Sherald. Taiteilijat ovat ensimmäiset tummaihoiset taiteilijat, jotka ovat maalanneet presidentin ja tämän puolison muotokuvan.


Barack Obama kiitti maanantaisessa tilaisuudessa Sheraldia, joka oli maalannut Michellen muotokuvan. Obama antoi taiteilijalle muun muassa kiitosta siitä, että tämä oli onnistunut ikuistamaan teokseen sen, kuinka ”kuuma” Michelle on. Barack Obama vitsaili tilaisuudessa myös omasta muotokuvastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Yritin neuvotella siten, että kuvassa olisi vähemmän harmaita hiuksia. Rehellisenä taiteilijana Kehinde ei kuitenkaan ollut lahjoittavissa, Obama vitsaili tilaisuudessa ja jatkoi:

– Yritin myös neuvotella siitä, että korvani olisivat pienemmät, epäonnistuin myös siinä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt