Viihde

Kahvilan roisi mainoskikka voi viedä omistajan vuosiksi vankilaan: ”tarjoilijat” keimailivat asiakkaille vain esiliina yllään

Julkaistu:

Netissä julkaistut mainoskuvat uhkaavat viedä thaimaalaisen kahvilayrittäjän jopa viideksi vuodeksi vankilaan.
Thaimaalaista kahvilayrittäjää uhkaa jopa viiden vuoden vankeustuomio hänen käyttämänsä markkinointikeinon vuoksi.

Useat thaimaalais- ja brittimediat kertovat vastikään avatusta kahvilasta, jonka yrittäjä halusi saada bisnekselleen mahdollisimman hyvää näkyvyyttä.

Kaksi paikallista mallia esitti tarjoilijoita, jotka palvelivat kahvilan asiakkaita pelkkään essuun ja stringeihin pukeutuneena, ja omistaja otti tilanteesta mainoskuvia ja -videota.
Kuvat julkaistiin sosiaalisessa mediassa markkinointitarkoituksessa. Kuvissa ja videolla Arisa Suwannawong, 22, ja Minggomut Kongsawas, 21, poseeraavat erilaisissa seksikkäissä asennoissa ja ovat palvelevinaan kahvilan asiakkaita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Yrittäjän sosiaalisen median tilit alkoivat täyttyä kommenteista, kuinka kuvat ovat loukkaavia, epäkunnioittavia ja törkeitä.

– Pitääkö todella mennä näin pitkälle yrityksen markkinoinnissa? Eli oletko avaamassa kahvilaa vai bordellia? eräs Facebook-käyttäjä kommentoi The Nationin mukaan.

– Ei kahvilan mainostamista varten tarvitse riisua vaatteita. Ihmiset tulevat sinne juomaan kahvia, eivät hakemaan muita palveluita. Tämä on häpeällistä sekä malleille että kahvilan omistajalle, toinen kommentoija kirjoitti.

Lopulta yrittäjä joutui poistamaan kuvat tileiltään, mutta ne ehtivät lähteä leviämään somessa todella laajalle.
Kahvilan omistaja on kertonut The Sunin mukaan poliisille, että ei tiennyt ettei tällaista materiaalia saa julkaista sosiaalisessa mediassa rikkomatta lakia. Poliisi kuitenkin tutkii asiaa ja yrittäjää uhkaa pahimmillaan jopa viiden vuoden vankeusrangaistus ja tuntuvat sakot.

– Minun ei ollut tarkoitus olla seksuaalinen tai loukkaava. Laitoin kuvat nettiin vain markkinoidakseni yritystäni, omistaja kertoo useiden medioiden mukaan.

– Olen todella pahoillani, hän pyytää myös anteeksi.
Malleina toimineet nuoret naiset kertovat Metrolle olevansa pahoillaan kahvilayrittäjän puolesta eivätkä hekään halunneet muuta kuin auttaa häntä bisneksissään.

– Minulle ei maksettu mainoksista mitään. Tein tämän hyvää hyvyyttäni auttaakseni kahvilaa. Tämä on uusi yritys eikä heillä ole vielä asiakkaita, joten halusin vain auttaa, Suwannawong kertoo lehdelle.

– Toivottavasti ihmiset antavat minulle anteeksi. En tajunnut kuinka vihaiseksi ihmiset tulevat tästä.