Viihde

Kuuluisa lääkäri kihlasi tv-toimittajan ja lupasi vuosisadan häät: Paavi vihkimään, Obamat ja Putin vieraslistalla – osoittautui huijariksi jota epäiltiin taposta Ruotsissa

Julkaistu:

Tv-tuottaja Benita Alexander oli valmis menemään naimisiin unelmiensa lääkärin kanssa vuonna 2015. Seremoniasta oli tulossa suureellinen – jopa paavi Franciscus oli saapumassa paikalle.
Nyt Benita Alexander kertoo kaiken uudessa dokumentissaan ”Hän valehteli aivan kaikesta”, joka nähdään Investigation Discovery -kanavalla tulevana keskiviikkona.

Alexanderin mukaan koko suhde oli huijausta alusta alkaen. Italialainen kirurgi jätti taakseen vain petoksen polun – ja kuolemaa.

Alexander ja Paolo Macchiarini tapasivat vuonna 2013, jolloin Alexander työskenteli NBC:n palveluksessa. Alexander haastatteli Macchiarinia, joka oli kehittänyt keinotekoisen henkitorvensiirron.

– En usko rakkauteen ensisilmäyksellä. Mutta toinen silmäys riitti rakastumiseen, Alexander kertoo New York Postille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muutaman kuukauden ystävyyden jälkeen suhde syveni ja muuttui romanttiseksi. Pariskunta lomaili Venetsiassa ja joi samppanjaa gondoliajelulla.

Alexander oli silti huolissaan urastaan, sillä rakastuminen haastateltavaan ei ollut soveliasta.

– Meidän piti odottaa, että juttuni tulisi ulos kanavalta.

Pari oli erossa muutaman kuukauden ajan. Syyskuussa Alexander joutui leikkaukseen. Lääkärimies matkusti Euroopasta New Yorkiin tervehtimään toipilasta. Samalla hän hurmasi Alexanderin äidin.


Viimein mies kosi. Hän antoi Alexanderille 100 000 dollarin arvoisen kihlasormuksen.

Alexanderilla oli kiirettä töissä. Mies sen sijaan ehti puuhaamaan häitä.

– Hän sanoi minulle, että pidetään häät Italiassa. Minun piti vain huolehtia hääpuvusta. Hän hoitaisi kaiken muun.

Lääkäri kertoi saaneensa työpaikan Tukholmasta Karoliinisesta instituutista. Hänellä oli omien sanojensa mukaan vain VIP-asiakkaita, joihin kuului Hillary Clinton ja Barack Obama. Clintonit olivat miehen mukaan tulossa jopa häihin.


Mies vaati katolista vihkimistä, vaikka molemmat olivat kerran eronneita. Mies sanoi, että asia hoituu, koska hänellä on ”ystäviä” Vatikaanissa, jotka voisivat auttaa asiassa.

– Olen tavannut paavin ja hän pitää minusta ja työstäni. Hän lupasi vihkiä meidät, lääkäri lasketteli tulevalle vaimolleen.

– Älä huijaa, vastasin hänelle, mutta mies selitti paavin olevan yksi hänen potilaistaan ja haluavan meidät vihkimällä uudistaa vanhoillisen kirkon traditioita.

Häälista paisui. Nyt Clintonien ja paavin lisäksi myös Vladimir Putin oli tulossa Alexanderin ja Macchiarinin vihkiäisiin. Myös Obamat kutsuttiin.

– Käytin 10 000 dollaria tehdäkseni 300 hääkutsua, jotka oli painettu lampaan nahalle.

Lääkärimies lisäsi vettä myllyyn: Elton John oli lupautunut soittamaa häiden etkoilla. Andea Bocelli esiintyisi häissä.

Sitten tuli kiitospäivä 2014. Lääkärin maski alkoi rakoilla.

Karoliininen instituutti oli erottanut miehen hoitovirheen takia.

– Minua vastaan hyökätään epäreilusti. He kaikki ovat vain kateellisia minulle, mies selitti.


Toukokuussa 2015, kaksi kuukautta ennen häitä, kaikki romahti.

– Sain meilin mieheni ystävältä. Siinä oli linkki uutiseen, jonka mukaan paavi olisi Etelä-Amerikassa samana päivä, kuin meidät piti vihkiä.

– Vaadin selitystä. Hän sanoi, että kyse oli vain Vatikaanissa riehuvasta politikoinnista ja paavin suunnitelmia pidettiin liian edistyksellisinä. Kun kyselin hääyömme varausta italialaisesta linnasta, kukaan ei tunnistanut hänen nimeään.

Lääkärillä oli selitys tähänkin.

– Tietenkään henkilökunta ei kerro mitään. Salainen palvelu ja sveitsiläiskaarti ovat näet myös majoittuneina samaan paikkaan, hän kertoi. Sitten hän selitti, ettei ole oikeasti lääkäri, vaan CIA:n agentti, joka on peitetehtävissä.

Alexander palkkasi yksityisetsivän selvittämään miehensä taustoja.

Osoittautui, että Macchiarini oli edelleen naimissa vaimonsa kanssa. Hän asui Barcelonassa toisen naisen ja kahden pienen lapsen kanssa.


Lisää faktaa tuli pöytään: seitsemän hänen kahdeksasta henkitorvisiirron saaneesta potilaasta oli kuollut. Vuonna 2016 ruotsalaisviranomaiset epäilivät miestä taposta ja vakavan ruumiinvamman tuottamuksesta. Vuoden kuluttua syytteet hylättiin vähäisen näytön takia.

– Viime kuussa kävin arvioimassa sen 100 000 taalan sormuksen. Kävi ilmi, että sen uudelleenmyyntiarvo oli tuhat dollaria. Heitin sormuksen jokeen ja soitin viimeisen puheluni hänelle.

– Hän osasi sanoa vain olevansa pahoillaan, mutta hänen äänessään ei ollut tippaakaan lämpöä.

Vuonna 2012 Macchiarini pidätettiin Italiassa ja häntä syytettiin rahan vaatimisesta potilailtaan, jotta heidän hoitonsa saatettaisiin loppuun. Syytteistä luovuttiin vuonna 2015.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt