Viihde

Vielä ehdit SM-kisaan – lataa tästä kisaristikko!

Julkaistu:

Ristikko SM 2018
Ristikonratkonnan SM-kisat tulevat taas! Jos et saanut käsiisi maanantaina julkaistua ensimmäistä alkueräristikkoa, voit tulostaa sen ja ratkoa viikonloppuna.
Jäikö sinulta viime maanantaina julkaistu ensimmäinen alkueräristikko huomaamatta? Ei huolta! Vielä ehdit mukaan tulostamalla oheisen ristikon ja täyttämällä sen tänä viikonloppuna! Postita vastauksesi viimeistään ensi maanantaina 12.2. osoitteella Ristikko SM 2018, PL 100, 00661, Helsinki 66.

Haussa on nyt 13:nnen kerran Suomen taitavin ristikonratkoja!
Ristikonratkonta on perinteisesti suomalaisten lempiharrastuksia. Tutkimusten mukaan noin miljoona suomalaista ratkoo säännöllisesti ristikoita, minkä näkyy siinäkin että SM-kisaan on lähtenyt 3 000–4 000 älytehtävien ystävää.

Ohessa on SM-kisojen säännöt. Kisan suojelijana on tänä vuonna kirjailija ja uutisankkuri ja sanantaitaja Matti Rönkä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kilpailun Säännöt – Ristikko SM 2018

Ristikko SM 2018 -kilpailun järjestävät Ilta-Sanomat ja Sanaristikkoseura Sanasepot ry. Kilpailuun voivat osallistua kaikki ristikonratkonnan harrastajat.

Alkuerät

Alkueräristikoita on kolme. Ne julkaistaan Ilta-Sanomissa maanantaisin 5.2.2018, 5.3.2018 ja 26.3.2018. Ensimmäinen ristikko on helpoin ja kaksi seuraavaa asteittain vaikeampia. Toiseen alkueräristikkoon saavat osallistua vain ensimmäisen ristikon oikein ratkoneet. Kolmanteen alkueräristikkoon saavat osallistua vain ne, jotka ovat ratkoneet myös toisen alkueräristikon oikein. Huom! Vain postitse lähetetyt vastaukset ovat mukana kilpailussa.


Välierät (21.4.2018, Ravintola Pääposti)

Mestaruuden puolustajan lisäksi välieriin pääsee kolmannesta alkuerästä sata (100) oikein ratkonutta. Jos oikein ratkoneita on yli sata, välieriin pääsee sata nopeimmin ratkonutta. Ratkonta-aika on merkittävä kolmanteen SM-alkueräristikkoon sille varattuun paikkaan. Välierissä ratkotaan kolme ristikkoa, joille kullekin on määrätty kohtuullinen maksimiratkonta-aika. Ajan alituksesta hyvitetään lisäpisteillä. Virheellisistä tai ratkomatta jääneistä ruuduista sakotetaan. Välieräristikoista saatu yhteispistemäärä ratkaisee voittajan.

Loppukilpailu (21.4.2018, Ravintola Pääposti)

Välierien kuusi parasta pääsee loppukilpailuun, jossa ratkotaan yksi ristikko yleisön edessä. Ristikolla on maksimiratkonta-aika. Mestaruuden ratkaisee ensisijaisesti virheettömyys.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomaristo

Tuomaristoon kuuluvat Sanaristikkoseura Sanasepot ry:stä Antti Skyttä (tuomariston puheenjohtaja), Juha Hyvönen, Erkki Vuokila ja Ilta-Sanomista tuottaja Juhani Tolvanen.

Palkinnot

Ristikonratkonnan Suomen mestari 2018 saa 1 000 € puhtaana käteen. Toiseksi sijoittunut saa 500 € ja kolmas 250 €.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt