Yrjö, Jyrki

Viihde

Vielä ehdit SM-kisaan – lataa tästä kisaristikko!

Julkaistu:

Ristikko SM 2018
Ristikonratkonnan SM-kisat tulevat taas! Jos et saanut käsiisi maanantaina julkaistua ensimmäistä alkueräristikkoa, voit tulostaa sen ja ratkoa viikonloppuna.
Jäikö sinulta viime maanantaina julkaistu ensimmäinen alkueräristikko huomaamatta? Ei huolta! Vielä ehdit mukaan tulostamalla oheisen ristikon ja täyttämällä sen tänä viikonloppuna! Postita vastauksesi viimeistään ensi maanantaina 12.2. osoitteella Ristikko SM 2018, PL 100, 00661, Helsinki 66.

Haussa on nyt 13:nnen kerran Suomen taitavin ristikonratkoja!
Ristikonratkonta on perinteisesti suomalaisten lempiharrastuksia. Tutkimusten mukaan noin miljoona suomalaista ratkoo säännöllisesti ristikoita, minkä näkyy siinäkin että SM-kisaan on lähtenyt 3 000–4 000 älytehtävien ystävää.

Ohessa on SM-kisojen säännöt. Kisan suojelijana on tänä vuonna kirjailija ja uutisankkuri ja sanantaitaja Matti Rönkä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kilpailun Säännöt – Ristikko SM 2018

Ristikko SM 2018 -kilpailun järjestävät Ilta-Sanomat ja Sanaristikkoseura Sanasepot ry. Kilpailuun voivat osallistua kaikki ristikonratkonnan harrastajat.

Alkuerät

Alkueräristikoita on kolme. Ne julkaistaan Ilta-Sanomissa maanantaisin 5.2.2018, 5.3.2018 ja 26.3.2018. Ensimmäinen ristikko on helpoin ja kaksi seuraavaa asteittain vaikeampia. Toiseen alkueräristikkoon saavat osallistua vain ensimmäisen ristikon oikein ratkoneet. Kolmanteen alkueräristikkoon saavat osallistua vain ne, jotka ovat ratkoneet myös toisen alkueräristikon oikein. Huom! Vain postitse lähetetyt vastaukset ovat mukana kilpailussa.


Välierät (21.4.2018, Ravintola Pääposti)

Mestaruuden puolustajan lisäksi välieriin pääsee kolmannesta alkuerästä sata (100) oikein ratkonutta. Jos oikein ratkoneita on yli sata, välieriin pääsee sata nopeimmin ratkonutta. Ratkonta-aika on merkittävä kolmanteen SM-alkueräristikkoon sille varattuun paikkaan. Välierissä ratkotaan kolme ristikkoa, joille kullekin on määrätty kohtuullinen maksimiratkonta-aika. Ajan alituksesta hyvitetään lisäpisteillä. Virheellisistä tai ratkomatta jääneistä ruuduista sakotetaan. Välieräristikoista saatu yhteispistemäärä ratkaisee voittajan.

Loppukilpailu (21.4.2018, Ravintola Pääposti)

Välierien kuusi parasta pääsee loppukilpailuun, jossa ratkotaan yksi ristikko yleisön edessä. Ristikolla on maksimiratkonta-aika. Mestaruuden ratkaisee ensisijaisesti virheettömyys.

Tuomaristo

Tuomaristoon kuuluvat Sanaristikkoseura Sanasepot ry:stä Antti Skyttä (tuomariston puheenjohtaja), Juha Hyvönen, Erkki Vuokila ja Ilta-Sanomista tuottaja Juhani Tolvanen.

Palkinnot

Ristikonratkonnan Suomen mestari 2018 saa 1 000 € puhtaana käteen. Toiseksi sijoittunut saa 500 € ja kolmas 250 €.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Näyttelijä Liisa Paatso on kuollut

  2. 2

   Väkivaltatilanne Lohjalla – paikalla useita poliisipartioita

  3. 3

   Temptation Island -Eveliinan Instagram-video sytytti someraivon – rasistinen sana oli liikaa: ”En edes halua kuulla mitään anteeksipyyntöä”

  4. 4

   Varo tätä pelottavan uskottavaa huijausta – ”tunnuksellasi tehtiin 84,12 $ ostos”

  5. 5

   Herttuatar Catherinen synnytys on käynnistynyt – saapui sairaalaan prinssi Williamin kanssa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Sebastian Vettelin F1-autosta löytyi salainen vipu – tätä ei ole Räikkösen Ferrarissa

  2. 2

   Lentoemäntä Martina, 29, muuttui vuodessa täysin – vaaleaverikön uusi ulkonäkö lyö ällikällä: ”Halusin tulla aidoksi afrikkalaiseksi naiseksi”

  3. 3

   Sivullinen näki kuinka pyöräilijä pyyhälsi pelastuslaitoksen sulkumerkeistä välittämättä tulvivalle tielle – ja hävisi vedenpinnan alle

  4. 4

   Kirja: Maria Veitolan 5-vuotias poika aiheutti kiusallisen tilanteen HopLopissa – näin julkisuus vaikuttaa perhe-elämään

  5. 5

   Ohikulkija huolestui oudosta liikehdinnästä heikoilla jäillä ja soitti 112:een – kopteripelastajia odotti yllättävä näky

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  3. 3

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  4. 4

   Sini Ariellin päässä pimahti kesken hääpäivän – pilasi koko juhlan käytöksellään: vasta sulhasen hiljainen itku hääyönä havahdutti

  5. 5

   Perheenäiti sai kylmiä väreitä, kun hänen taaperonsa kurkisti viemäriin ja sanoi legendaarisen kauhurepliikin – mistä tyttö oppi lauseen?

  6. Näytä lisää