Radiojuontajalla paloi käämit Helsinki-Vantaan lentokentällä – pariskunnan käytös matkalaukkuhihnalla sai raivon valtaan: ”Miten voi olla niin vaikeaa?”

Julkaistu:

matkustaminen
Radio Aallon juontaja Jarkko Valtee ärsyyntyi kanssamatkustajien käytöksestä Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Radio Aallon Dynastian juontaja Jarkko Valtee menetti hermonsa maanantaiaamuna suorassa lähetyksessä kertoessaan kollegoilleen Kimmo Vehviläiselle ja Hanna Kinnuselle häntä harmittavasta asiasta.

Valtee kävi läpi lentokentillä häntä ärsyttävää matkalaukkutapaa, jonka hän huomasi jälleen pitkältä matkalta palattuaan.

– Elämässä tulee joskus sellaisia hetkiä eteen, että pitäisi antaa anteeksi se, että kaikki muut ihmiset eivät voi olla niin viisaita kuin itse. Ja eivät osaa käyttäytyä niin hyvin, kun itse osaa käyttäytyä, Valtee aloitti pitkän monologinsa.

Juontaja saapui viikonloppuna Helsinki-Vantaan lentokentälle 11 tunnin lentomatkan päätteeksi. Hän siirtyi muiden matkustajien joukossa kohti matkatavarahallia, josta ruumassa matkustaneen oman laukkunsa voi poimia mukaansa.

Valteen mukaan hänen lähestyessään laukkuhihnaa nousi hänen mieleensä raivostuttava tapa, joka saa hänen verensä kiehumaan kerta toisensa jälkeen. Juontajan mukaan ihmiset tunkevat laukkuja odottaessaan aivan kiinni niitä kuljettavaan hihnaan tehden oman laukun nappaamisesta täysin mahdotonta kaikille muille väsyneille matkaajille.

– Sehän ei ole kauhean vaikea konsepti: siellä on hihna, tulee matkalaukkuja, odotetaan, oma laukku tulee, otetaan se ja viedään pois. Mutta EI, tämä onnistutaan ryssimään vuodesta toiseen. En voi käsittää, miten se voi olla niin vaikeaa, Valtee vaahtosi.
  • Voit kuunnella Valteen koko kertomuksen alta!


Valteen mukaan jokaisen pitäisi osata jättää noin 1,5 metrin väli hihnaan, sillä muuten oman laukun metsästys menee täysin mahdottomaksi.

– Kukaan ei näe. Kukaan ei mahdu ottamaan laukkua. Ja kaikilla on paha mieli ja muutenkin kiire kotiin, hän jatkoi kiivasta kertomustaan.

– Jos oltaisiin kauempana, meillä olisi tilaa ja me nähtäisiin se laukku. Se hihna ei kuitenkaan kulje niin kovaa, että ei tarvitse olla siinä hihnassa kiinni. Ja tiedättekö? Jos se laukku menee ohi, se tulee takaisin kun se hihna pyörii ympyrää!


Kun Valtee itse tuli pitkältä lennoltaan, jäi hän hieman kauemmas hihnasta ja valitsi sen loppupään alun kovan ryysiksen sijaan. Hän huomasi ilokseen, että hänen molemmin puolin omaa laukkuaan odottaneet herrasmiehet jättivät niin ikään tilaa hihnaan. Pian tilanne kuitenkin muuttui, ja tuttu matkalaukkuraivo nosti päätään.

– Mitä tapahtuu? Sieltä tulee pariskunta, joka runttaa takalistonsa siihen meidän eteen! Mun tekee mieli koputtaa niitä ihmisiä olkaan, että ajattelitteko, että teille juuri varattiin tätä paikkaa tässä edessä? Valtee puuskahti.

Valtee harmittelee, että joskus lentokentillä hihnan edessä on viiva, joka hillitsee edes hieman ihmisten intoa tunkea aivan kiinni koneesta saapuviin matkalaukkuihin. Hänen mukaansa Helsinki-Vantaalla kyseistä viivaa ei kuitenkaan enää ole. Valteella on kuitenkin ratkaisu häntä rasittavaan ongelmaan.

– Vinkkiä Helsinki-Vantaan lentokenttä: voitteko jonkun sähköaidan laittaa sinne? Ihan siihen matkalaukkuhihnaan kiinni.


Juontaja hämmästelee sitä, miksi ihmiset tekevät saman virheen kerta toisensa jälkeen, vaikka eivät varmasti ole ensimmäistä kertaa hakemassa laukkujaan.

– Ymmärtäisin, jos ne singahtaisi siitä ohi ja putoaisi sen jälkeen johonkin Moolokin kitaan eikä tulisi ikinä takaisin.

Valteen kollega Kimmo Vehviläinen myönsi, että hän syyllistyy joskus oman laukkunsa lähestyessä ryntäämään kiinni hihnaan. Valtee tiedusteli närkästyneenä, kuinka paljon Vehviläinen uskoi tällä säästävänsä aikaa.

– Varmaan joku 13 sekuntia, Vehviläinen totesi huvittuneena.
  • Mikä sinua ärsyttää lentokentillä? Kerro kommenteissa!

Ota kantaa

Oletko törmännyt ikävään käytökseen matkalaukkuhihnan läheisyydessä?

Kyllä 82% En 18%
Ääniä yhteensä 52918

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt