Nylon Beatin Jonna ja Erin muistelevat yhtyeen villejä vuosia – kieltäytyivät silikonirinnoista, Spede toivoi niukempaa vaatetusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Nylon Beatin Jonna ja Erin muistelevat yhtyeen villejä vuosia – kieltäytyivät silikonirinnoista, Spede toivoi niukempaa vaatetusta

Kesällä keikkalavoille palaava Nylon Beat oli valtava ilmiö 90-luvulla. Jonna ja Erin eivät turhia diivailleet, vaan loivat uraa omilla säännöillään.

3.2.2018 14:18

Jonna Geagea ja Erin Anttila olivat vasta 17-vuotiaita tullessaan julkisuuteen Kiitorata-ohjelmasta. Toisin kuin monet luulevat, Nylon Beat ei ollut levy-yhtiön luoma huippuunsa viritetty popkoneisto, vaan Jonnan ja Erinin oma visio.

– Me oltiin omasta mielestämme maailman parhaita ja meidän mielestä kukaan ei tajunnut tätä meidän juttua. En vieläkään ymmärrä, että mistä se meidän loputon itsevarmuus kumpusi. Olin nuorempana oikea punastelija, enkä kovin itsevarma. Erinin kanssa me oltiin kuitenkin pysäyttämättömiä, Jonna pyörittelee päätään.

He hylkäsivät Kiitorata-ohjelmassa heille kaavaillun Hot Kiss -nimen ja leikkauttivat hiuksensa ilman lupaa niin, että promokuvat menivät uusiksi. Anarkistinen asenne puri suomalaisyleisöön ja teini-idolit raivasivat vähitellen tiensä myös aikuisten suosioon.

– Yleisö aisti sen, ettei me oltu mikään vietävissä oleva levy-yhtiön tuote. Näkihän sen meidän haastatteluistakin, ettei me ketään mielistelty. Onneksi oltiin pienessä levy-yhtiössä, jossa ei annettu mitään esiintymiskoulutusta. Ei todellakaan oltu mitään sisäsiistejä poppareita, Erin sanoo.

Yksi osa Nylon beatin viehätystä oli valjastamaton persoonallisuus, josta he eivät olleet valmiita tinkimään. Esiintymisvaatteet saatettiin hommata kirpputorilta tai kierrätyskeskuksesta.

– Ei me käytetty stylisteja eikä meikkaajia. Meidän ekan Emma-gaalankin asut oli haettu UFFilta, Jonna sanoo.

– Eikä me ikinä korjattu mitään luuloja. Esimerkiksi silloin kun meitä luultiin lesboiksi. Antaa vaan ihmisten luulla. Ei tuollaisilla asioilla pitäisi olla mitään merkitystä, Erin korostaa.

Spede esitti erityisen pyynnön

Nylon Beatin suosion ollessa kuumimmillaan yhtye tahkosi keikkoja taukoamatta vuoden ympäri ja vaikutti siltä että kaikki haluaisivat oman palansa ”Nylon-maniasta”.

Jonna ja Erin kuvailevat olleensa luonnonlapsia ja tehneen asiat aivan omalla tavallaan. Jos heitä pyydettiin pukeutumaan Rantarockin maskoteiksi ja kiertelemään yleisön seassa, he suostuivat heti ilman sen suurempaa mietintää.

– Ei meillä ollut mitään suunnitelmallisuutta vaan lähdettiin pelottomasti mukaan kaikkiin mielenkiintoisiin juttuihin, Erin muistelee.

Suosion huipulla yhtyeelle esitettiinkin jos jonkinmoista tarjousta – kauneusleikkauksista lähtien.

– Meillehän tarjottiin esimerkiksi ilmaiset silikonirinnat ja sanottiin ”hei, ei niitä kukaan huomaa”. Ei todellakaan suostuttu siihen! Jonna nauraa.

Nylon Beat esiintyy kesällä kymmenellä festarilla.­

Naiset muistelevat nauraen vierailuaan Speden speleihin ja kuinka Pertti ”Spede” Pasanen oli toivonut heidän saapuvan kuvauksiin hieman vähäisemmässä vaatetuksessa.

– Me oltiin kaksi kertaa Speden speleissä ja ekalla kerralla meillä oli ollut Nylon Beat -paidat päällä. Spede oli sanonut, että olisi tytöillä voinut olla päällä jotain niukempaa. Toisella kerralla me ostettiin kuvauksiin liian isot farkkuhaalarit, että tässä sulle, Jonna virnistää.

– Kerran meille sanottiin, että voitte päästä esiintymään Mr. Finlandin tai vastaavan finaaliin, jos ette laita toppahousuja. Niinpä me laitettiin toppamekot. Ette kieltäneet mekkoja. Me oltiin kyllä ihan pelottomia noissa asioissa eikä ikinä kumarreltu ketään, Erin nauraa.

Kesän keikat ovat ensimmäinen kerta kun Jonna ja Erin esiintyvät yhdessä Nylon Beatin lopettamisen jälkeen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?