Rita Tainola Show - Näyttelijä Aino Sepolla kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä: ”Ajattelin silloin sen kuuluvan asiaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Aino Sepolla kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä: ”Ajattelin silloin sen kuuluvan asiaan”

Aino Seppo esiintyy parhaillaan samassa näytelmässä aviomiehensä Esko Salmisen kanssa.


3.2.2018 7:56

Toukokuussa 60 vuotta täyttävä näyttelijä Aino Seppo on juuri selvinnyt Hinta-näytelmän ensi-illasta. Hän on Helsingin Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä yhdessä aviomiehensä Esko Salmisen, Santeri Kinnusen ja Eero Ahon kanssa.

– Harjoituksissa oli työteliäs, mutta rauhallinen tunnelma. Tunnemme toisemme niin hyvin ja olemme tehneet aiemminkin yhdessä töitä, joten harjoitukset solahtivat heti sopivasti paikoilleen, Aino Seppo sanoo.

Hän kertoo heidän puhuvan aviomiehen kanssa kotonakin töistä. Seppo painottaa, etteivät he puutu toistensa tekemisiin, mutta kommentteja saa antaa, kuten myös pieniä vinkkejä.

– Koska olemme tehneet Eskon kanssa aiemminkin töitä, meillä on harjoituksissa työminät –emme ole lavalla aviopari, vaan näyttelijöitä. Kotona voi sitten rähistä, jos on tarvis. Onneksi ei ole ollut tarvetta, Seppo naurahtaa.

Viime vuonna julkisuuteen tuli voimakas kampanja, jossa otetaan kantaa seksuaaliseen häirintään ja sitä vastaan. Kaikki alkoi siitä, kun tuottajamoguli Harvey Weinstein jäi kiinni naisten häirinnästä. Aino Seppo kertoo seuranneensa #metoo-kampanjaa.

– Minulla on ollut vastaavanlaisia kokemuksia, varmasti muillakin. Silloin en puuttunut siihen, mutta nyt puuttuisin.

– Aikoinaan se oli sellaista, että ajatteli sen kuuluvan asiaan ja sen hyväksyi. Enää niin ei tarvitse tehdä, hän kiittelee.

Näyttelijä painottaa, ettei seksuaalista häirintää pidä hyväksyä.

– Flirttailu on eri asia, mutta seksuaalista häirintää ei pidä hyväksyä. Miehillä on enemmän valtaa, siksi he tekevät sitä. Sitä kutsutaan vallankäytöksi.

– Asiaa ei tarvitse eikä pidä hävetä eikä siitä tule vaieta. Häirintään on puututtava. Minä yritin aikoinani vältellä ja väistellä tuollaisia tilanteita, hän kertoo.

Katso Aino Sepon koko haastattelu oheiselta ISTV:n Tainola Show’n videolta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?