Jani Toivola avoimena uudesta rakkaastaan Me Naiset -lehdessä: suhde alkoi vastoinkäymisten keskellä – ”Tyttäreni ei valinnut miestäni” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jani Toivola avoimena uudesta rakkaastaan Me Naiset -lehdessä: suhde alkoi vastoinkäymisten keskellä – ”Tyttäreni ei valinnut miestäni”

Jani Toivola kertoo uudessa Me Naiset -lehdessä, että parisuhde on tuonut hänen arkeensa paljon iloa ja apua.

1.2.2018 18:06

Jani Toivola, 40, on leikki-ikäisen tyttären isä ja kiireinen kansanedustaja. Pari vuotta sitten Toivola uupui pahoin ja jäi pitkälle sairauslomalle, sillä arki yksin pienen lapsen kanssa yhdistettynä vaativaan työhön osoittautui liian raskaaksi.

Toivola kärsi uupumuksesta ja masennuksesta ja oli lopulta sairauslomalla noin puoli vuotta. Nyt Toivola kertoo tuoreessa Me Naiset -lehdessä, että tällä hetkellä hänen elämänsä on onnellista ja hän jaksaa jälleen hoitaa työn ja perheen. Yksi tärkeä syy jaksamiselle on se, että mukana arjessa on myös toinen henkilö ja Toivola on rakastunut.

– Hämmästelen yhä sitä, että arjen jakaa kanssani toinen aikuinen. Tämä on ollut opettelun paikka meille kaikille, Toivola kertoo Me Naisille.

Toivola tapasi miehensä muutama vuosi sitten, kun hän oli äärimmäisen väsynyt ja masentunut. Kansanedustajan kertoo, että hän oli heti alusta asti äärimmäisen rehellinen ja aito oma itsensä, koska ei jaksanut muutakaan. Se mahdollisti suhteen kehittymisen.

Jani Toivola saapui itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin yksin.­

Toivola kertoo Me Naisille, että hänelle kaikkein tärkeintä on se, että hänen tyttärensä voi hyvin.

– Olen herkkänä erityisesti tyttäreni vuoksi siitä, että tämä suhde onnistuu. Tyttäreni ei valinnut miestäni. Hän astui kuvioon ulkopuolelta. Sellaisessa tilanteessa on annettava erityisesti lapselle tilaa tuntea kaikenlaiset tunteet.

Uusi elämäntilanne on mahdollistanut Toivolalle jo kauan kaivattua omaa aikaa ja auttanut myös sen vuoksi jaksamaan.

– Tällä hetkellä suurin rakkaudenosoitus on se, kun puolisoni sanoo lukevansa lapselle sadun tai hoitavansa iltapesut ja kehottaa minua uppoutumaan kirjoihin tai käymään kävelyllä.

Toivolan tytär syntyi marraskuussa 2013. Tytär tapaa muualla asuvaa biologista äitiään säännöllisesti, mutta asuu Toivolan luona. Eduskunnan pitkät työpäivät ovat tuoneet arkeen omat haasteensa, samoin kuin työmatkat.

Toivola on julkaissut Instagram-tilillään tyttärestä lukuisia suloisia kuvia. Kansanedustaja ei paljasta kuvissa lapsensa kasvoja säilyttääkseen tämän yksityisyyden.

Isä ja tytär puuhaavat paljon yhdessä ja muun muassa retkeilevät luonnossa ja viettävät aikaa kaupungilla.

Toivola on puhunut avoimesti homoseksuaalisuudesta ja puolustanut seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Viime vuonna hän kertoi Yökylässä Maria Veitola -sarjassa, että välillä eduskunnassa on vaikea olla oma itsensä.

– Olen ensimmäistä kertaa sellaisessa ympäristössä, jossa koen olevani huutomerkki vain olemalla oma itseni, Toivola kertoi Veitolalle.

Toivola paljasti Veitolalle myös, että toisinaan hänestä on tuntunut, että hän olisi halunnut lähteä pois kokouksista kesken kaiken.

Kerran hän on tehnyt sen ja lähtenyt pois kesken kokouksen.

– Se oli avioliittolakiin liittyvä keskustelu ja se tuntui liian ala-arvoiselta. Se oli semmoinen kohta, että en vaan pystynyt kuuntelemaan, Toivola sanoi ohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?