Temptation Island -nainen pilasi Seksikkään-Suklaan päivän – ”hauku mieluummin vaikka naamaa tai nenää kuin sillä sanalla” - Viihde - Ilta-Sanomat

Temptation Island -nainen pilasi Seksikkään-Suklaan päivän – ”hauku mieluummin vaikka naamaa tai nenää kuin sillä sanalla”

Tubettaja-koomikot Luyeye ”Seksikäs-Suklaa” Konssi ja Hanad ”Dosdela” Hassan puhuivat kohtaamistaan ennakkoluuloista.

1.2.2018 15:41

Dosdela muistaa koulun liikuntatunnit, jolloin hänet valittiin aina ensimmäisenä pelaamaan koripalloa, koska hän on musta ja pitkä.

– Olin ihan sysihuono siinä, hän nauraa.

– Muita minuun liitettyjä ennakkoluuloja on esimerkiksi se, että koska olen musta, varastan. Mä olen ihan yhtä paljon suomalainen kuin sinä, miten sitä minuun liität, Suomessa angolalaisperheeseen syntynyt Dosdela ihmettelee.

Dosdela kokee ennakkoluulot ihmisten tietämättömyydeksi.

– Jos ihminen tietää ja tutustuu muihin ihmisiin, ei niitä pelkoja olisi. Ymmärrän toisaalta senkin, jos pelkää tuntematonta.

Hän toivoo, ettei kukaan jäisi kuuntelemaan tuntemattoman haukkuja, vaan yrittäisi keskustella haukkujan kanssa.

– Meidän sketsien idea, että tehdään paljon mamuaiheisia läppiä ja paljon suomalaista läppää, että ihmiset näkevät, että nämähän on ihan samanlaisia kuin me. Halutaan vähentää stereotypiaa sekä meihin ja muihin ihmisiin kohdistuvia ennakkoluuloja, Supisuomalaiset-sarjan tähti selittää.

Angolasta 9-vuotiaana Suomeen muuttanutta Seksikästä-Suklaata harmittaa erityisesti tilanteet bussipysäkillä tai julkisissa liikennevälineissä.

– Olen just edellisenä päivänä maksanut hirveän laskun veroja, ja sitten seuraavana päivänä bussilla joku huutaa s**tana, sä et maksa veroja.

Miehet puhuvat siitä, kuinka paljon n-sanan käyttäminen loukkaa.

– Maahanmuuttaja saattaa sanoa toisilleen ”mitä n*”, koska se on tapa, joka on tullut Jenkeistä. Se sanotaan tosi hyvälle kaverille. Mutta se on halveksittavaa, että sellainen suomalainen, joka ei tunne mua, sanoo sen, he selittävät.

– Tarkoitusperäsi on vain provosoida toista tyyppiä. Jos tumma tyyppi tulee sanomaan mulle sen sanan, olen niinku mikä tää juttu tuo on. Voin mä sanoa kaveria pelleksi, jos tunnetaan hyvin. Jos tulee ihminen, jota en tunne ja hän sanoo mua pelleksi, totta kai provosoidun siitä. Olen loppupeleissä sitä mieltä, että kaikkien pitäisi lopettaa käyttämästä sitä sanaa, Dosdela huomauttaa.

Seksikäs-Suklaa on samaa mieltä.

– Jos kaikki lopettaisivat käyttämästä sitä sanaa, ei tulisi mitään väärinymmärryksiä. Kuten kerran, kun olin Turussa.

Hän kuvailee kävelleensä erään Temptation Islandissa olleen naisen ohi, kun tämä huusi ensin ”hei Seksikäs-Suklaa, mitä äijä!”.

– Näin, että sillä oli kunnon bilemeikit contourista Macin huulipunaan. Sitten se huusi: ”hei, mitä n***eri”.

Seksikäs-Suklaa hätkähti heittoa ja kysyi, että tunteeko hän naisen.

– Eiku mulla on niin paljon mamufrendejä, mä saan käyttää, ne antoi mulle luvan, nainen selitti. Sanoin, että kuka hiton frendi antoi sulle luvan! Mä en tunne sua enkä ota sua kanssa kaverikuvaa.

Tubettajan mukaan naisen heitto pilasi hänen hyvän päivänsä.

–  Miettikää, voitte pilata jonkun päivän. Mieluummin sanokaa, että hei sinä, hei outo, sanokaa mieluummin vaikka jotakin kaverin naamasta tai nenästä. Mieluummin haukutte sitä kuin käytätte n-sanaa. Se on niin vahva. Jos olisit päivän tumma, sä tietäisit, miltä se tuntuu.

Katso Elisa Viihteeltä alkaneen Supisuomalaiset-sarjan tähtien koko FB-live alta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?