Viihde

Kulttuurivaikuttaja Anna-Liisa Alanko on kuollut – poika Ilkka Alanko: ”Sairaus eteni nopeasti”

Julkaistu:

suru-uutinen
Kirjailija, opetusneuvos ja lausuntataiteilija Anna-Liisa Alanko on kuollut.
Kulttuuripersoona Anna-Liisa Alanko on kuollut sairauden seurauksena.

Alangon yksi lapsista, poika Ilkka Alanko kertoo IS:lle, että hänen äitinsä kuoli tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Se pitää ikävä kyllä paikkansa. En halua puhua tästä enempää, sillä tässä on surutyö päällä.

– Se oli sairaus, joka eteni hyvin nopeasti. Näin kävi viime yönä sitten, Alangon poika, muusikkona tunnetuksi tullut Ilkka Alanko kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Anna-Liisa Alanko syntyi Hankasalmella vuonna 1935. Hän täytti vain muutama päivää ennen kuolemaansa, 26. tammikuuta 83 vuotta.

Suru-uutisesta kertoi ensin Karjalainen.

Anna-Liisa Alangolla on neljä lasta: muusikot Ilkka ja Ismo Alanko sekä klassiseen musiikkiin perehtyneet Petri Alanko ja viulisti Satu Alanko-Rautamaa. Hän oli myös isoäiti.

Alanko työskenteli laajasti kulttuurin parissa työurallaan. Hän väitteli tohtoriksi aiheenaan Immi Hellénin runot. Lisensiaatintyön aiheena oli puolestaan Lassi Nummen lyriikka. Hän toimi vuosia opettajana ja kirjallisuudentutkijana yliopistossa. Hänet nimitettiin opetusneuvokseksi vuonna 2003.

Kirjasampo-sivustolla kerrotaan, että Alanko tunnetaan erinomaiset kritiikit saaneista kirjoistaan ja muusta kulttuurityöstään. Hän on julkaissut urallaan lukuisia opetusteoksia ja lyriikkaa käsitteleviä kirjoja.

– Älä hukkaa unelmiasi, oli Alangon motto Kirjasampo-sivun esittelytekstin mukaan.

Artikkelia täydennetty lisätiedoilla Alangon urasta kello 19.35.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt