Halpalentoyhtiön tempaus kuohuttaa somessa: palkkasi bikinimalleja viihdyttämään matkustajia – ”Tökeröä, halpamaista ja loukkaavaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Halpalentoyhtiön tempaus kuohuttaa somessa: palkkasi bikinimalleja viihdyttämään matkustajia – ”Tökeröä, halpamaista ja loukkaavaa”

Lentoyhtiön tempaus ei mennyt aivan putkeen.

31.1.2018 11:27

Vietnamilainen halpalentoyhtiö Vietjet teki viime viikonloppuna tempauksen, joka ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Mukavaksi yllätykseksi tarkoitettu teko osoittautui kuitenkin täysin päinvastaiseksi ja yhtiö joutuu maksamaan teostaan.

Vietnamilainen jalkapallojoukkue oli matkustamassa yhtiön koneella takaisin kotiin Kiinasta, jossa he olivat kärsineet tappion Uzbekistania vastaan alle 23-vuotiaiden Aasian mestaruuskilpailuissa.

Vietjetillä ajateltiin, että olisi todella ystävällistä ja kivaa, kun pikkuruisiin bikineihin sonnustautuneet alusvaatemallit olisivat koneessa viihdyttämässä pettyneitä pelaajia.

Todellisuudessa yllätys meni pahasti pieleen. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt paljon kuvia kimaltaviin alusasuihin pukeutuneista malleista, jotka kekkaloivat lentokoneessa matkustajien keskellä. Nuoret miehet näyttävät kuvissa hyvin vaivaantuneilta.

Ihmiset kauhistuivat tempausta ja ovat kommentoineet sitä kärkkäästi. Ihmisten mielestä teko oli todella sopimaton.

– Vietjetin teko oli niin tökerö, halpamainen ja loukkaava sekä joukkuetta, faneja että matkustajia kohtaan, eräskin vietnamilainen, lennolla mukana ollut nainen kirjoitti Facebookissa.

– Se oli vastenmielistä. Laitan Vietjetin boikottiin tästä hyvästä, toinen koneessa ollut matkustaja kertoi puolestaan uutistoimisto AFP:lle.

Useiden moittivien palautteiden jälkeen Vietjet pyysi tekoaan anteeksi. AFP mukaan yhtiö kertoi, että kyseessä oli improvisoitu tempaus eikä mikään markkinointikikka. He myös lisäsivät, että ”asiaan liittyvä henkilökuntansa” oli todella kurinalaista.

Joidenkin paikallisten lähteiden mukaan yhtiö joutuisi maksamaan teon seurauksena myös sakkoja noin 1700 dollaria eli noin 1360 euroa, mutta tästä ei ole varmaa vahvistusta.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Vietjet on mukana kyseenalaisessa tempauksessa. Vuonna 2012 yhtiö tuomittiin 1000 dollarin (reilun 800 euron) sakkoihin samantyyppisestä teosta.

Tuolloin viisi paikalliseen kauneuskisaan osallistunutta kaunotarta esitti lennolla kolmen minuutin mittaisen Hawaiji-teemaisen tanssiesityksen pelkissä bikineissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?