Tässä ovat uudet Vain elämää -tähdet! Mukana Danny, Aikakoneen Sani, Terhi Kokkonen, Arttu Wiskari...

Uusi kausi nähdään televisiossa huhtikuussa, ja mukana on jälleen eturivin artisteja.

31.1.2018 9:57

Nelosen huippusuositun Vain elämää -sarjan kahdeksannella kaudella mukana nähdään jälleen iso joukko kotimaisia musiikkialan ammattilaisia. Kaudelle osallistuvia artisteja on arvailtu jo pitkään, ja nyt jännitys on vihdoin päättynyt.

Uudella kaudella mukana nähdään musiikkitaivaan tähdet Kasmir, Arttu Wiskari, Ultra Brasta ja Scandinavian Music Groupista tuttu Terhi Kokkonen, musiikkineuvos Danny, PMMP:stä soolouralle lähtenyt Mira Luoti, Aikakoneesta tuttu Sani ja Happoradion keulamies Aki Tykki.

Artistiseitsikko suuntaa tänään keskiviikkoiltana Espanjaan ohjelman kahdeksannen kauden kuvauksiin.

Tämäkin kausi kuvataan edellisen tapaan Mondan linnan näyttävissä maisemissa.

– Ilmassa on suurta innostusta ja artistit ovat tosi tyytyväisiä biiseihin. Mondan linnassa nähdään varmasti taas ikimuistoisia ja yllättäviä tulkintoja sekä suuria tunteita, ohjelman vastaava tuottaja Meira Noronen lupaa Nelosen lehdistötiedotteessa.

Uudella kaudella kuullaan tulkinnat ainakin Aikakoneen ysäriklassikosta Odota, Happoradion Che Guevarasta, Arttu Wiskarin Mökkitiestä, Ultra Bran hitistä Sinä lähdit pois, PMMP:n Lautturista, Kasmirin Vadelmaveneestä, puhumattakaan Dannyn ikivihreistä hiteistä kuten Kesäkadusta.

”Kappaleet voivat tulla läheisiksi”

Ilkka ”Danny” Lipsasen ura on kestänyt jo yli 50 vuotta. Iso D tunnetaan tähtenä ja tähdentekijänä. Hän oli ensimmäisiä musiikkishowkiertueiden järjestäjiä Suomessa ja toiminut työnantajana sadoille viihdetaivaan tähdille. D-tuotanto on työllistänyt parhaimmillaan 360 henkeä.

Danny sai ensimmäisenä suomalaisena viihdetaiteilijana musiikkineuvoksen arvonimen vuonna 2002.

Dannyn eräitä tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Vähän ennen kyyneleitä, Tuulensuojaan, Seitsemän kertaa seitsemän, Tahdon olla sulle hyvin hellä ja Tämä taivas, tämä maa.

Danny sanoo odottavansa erityisesti Happoradion kappaleiden tulkitsemista.

– Siellä on laulu, jossa on sellainen karheus, jota toivon, että mussa itsessäni on jossain vaiheessa ollut – ja nyt mä pääsen sen kimppuun! Tää laulu on kyllä mun mielestä ihan täys tykki, musiikkineuvos sanoo.

Vain elämää -ohjelmassa häntä puhuttelee erityisesti musiikin voima.

– Kappaleet voivat tulla läheisiksi, herkiksi. Ne voivat ohjata oikealle tielle, antaa paljon sisältöä ja lämpöä elämään. Ne voivat kertoa siitä, miten olet kasvanut tähän maailmaan, Danny pohtii.

”Kurkistus esirippujen taakse”

Vuonna 2014 suuren kansan tietoisuuteen Vadelmavene-hitillä ponnahtanut Kasmir on yksi viime vuosien suosituimmista artisteista. 2015 hänet palkittiin Emma-gaalassa vuoden tulokkaana ja Vadelmavene vuoden biisinä.

Kasmir sanoo odottavansa ohjelmalta erityisesti sitä, että laulajat paljastavat millaisia ovat artistiminänsä takana.

– Se on kurkistus esirippujen taakse. Vain elämää – ja samaan aikaan, vain ihmisiä mekin ollaan.

Terhi Kokkosen tapaamista hän jännittää kaikista eniten.

– Siellä on aikamoisia hahmoja pöydän äärellä. Jänskättää, tuleeko tehtyä tarpeeksi kunniaa näiden artistien biiseille omilla versioilla ja tulkinnoilla. Porukasta on hyvä fiilis – mahtavaa olla porukan nuorin. Eniten mua jännittää Terhi Kokkonen. Se on vähän pelottava, ehkä, Kasmir hymyilee.

– Kaikkiin haluaa tutustua yhtä paljon, mutta ihana päästä keskustelemaan kunnolla Dannyn kanssa!

”Tosi vaikea kuvitella itsensä sinne”

Terhi Kokkonen tunnetaan Ultra Bran ja Scandinavian Music Groupin laulusolistina. Hän on sanoittanut lähes kaikki Scandinavian Music Groupin kappaleet.

Lukuisista jättihiteistä, kuten Sinä lähdit pois, Savanni nukahtaa, Vesireittejä ja Minä suojelen sinua kaikelta tuttu Ultra Bra teki vuonna 2017 hetkeksi huikean comebackin muutamille kesäfestareille ja veti kolme loppuunmyytyä keikkaa Hartwall Arenalla joulukuussa.

Terhi Kokkonen kuvailee olevansa ohjelman suuri fani ja seuranneen sitä tv:stä.

– Mulle Vain elämää on ennen kaikkea musiikkiohjelma. Se on syy, miksi olen sitä katsonut! Tosi vaikea kuvitella itsensä sinne. Se on vähän kuin kuvittelisi itsensä jonnekin elokuvaan tai jonnekin fiktiiviseen sarjaan! hän kuvailee

Entuudestaan Kokkonen ei tunne ketään Vain elämää -artistikollegoista.

– Musta tuntuu, että kaikki nuo ihmiset, jotka ovat tulossa sinne, vaikuttavat ihan mielettömän kiinnostavilta. En tunne ketään, mutta niissä ihmisissä on jotain sellaista, että tuntuu helpolta mennä sinne, Terhi kertoo.

”Yksi hienoimmista kokemuksista jo nyt”

Arttu Wiskari lauloi itsensä suomalaisten sydämiin vuonna 2011 julkaistulla Mökkitie-kappaleella.

Kaikki Arttu Wiskarin albumit ovat myyneet jalometallia: Tappavan hiljainen rivarinpätkä ja IV kultaa, Sirpaleet platinaa ja esikoisalbumi Arttu Wiskari tuplaplatinaa.

– Vain elämää on musiikkia, hyvää fiilistä ja yhdessä oloa, positiivisuutta, tunteita, hetkiä… Se on asia, mistä pitää olla iloinen, Arttu Wiskari pohtii ohjelmaa.

Erityisesti Wiskaria jännittää minkä biisin Danny vetää hänen tuotannostaan.

– Tää on yksi hienoimpia kokemuksia varmaan jo nyt! Se, että jengi valkkaa mun biisejä, on ainoastaan hienoa. Odotan tosi paljon, mitä Danny laulaa multa. Se on semmoinen asia, mitä olen vähän yrittänyt tiedustella tuotantoyhtiöltä salaa, mutta kukaan ei kerro mulle, hän nauraa.

”Tää on ollut mun pahin pelko”

Mira Luoti tunnetaan PMMP-yhtyeen toisena jäsenenä. Supersuositun yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Rusketusraidat, Matkalaulu, Lautturi ja Heliumpallo.

Yhtyeen toinen jäsen Paula Vesala nähtiin Vain elämäässä ohjelman kolmannella tuotantokaudella 2014. Luoti sanoo, että häntä on pyydetty mukaan ohjelmaan jo aikaisemmin, mutta hän ei uskonut koskaan lähtevänsä sarjaan mukaan.

– Tää on oikeastaan ollut mun pahin pelko. Olin aina vannonut, etten koskaan, en ole yhtään sen tyyppinen… En voisi kenenkään toisten lauluja mitenkään tulkita silleen, että niistä tulisi millään tavalla hyväksyttävän kuuloisia, kun ne on tehty jo niin hyvin, hän sanoo.

Luoti kuvailee olevansa nyt henkisesti valmis Vain elämää –ohjelmaan.

– Olen tosi onnellinen, että just nyt mut pyydettiin tähän. Aikaisemmin en olisi ollut henkisellä tasolla millään tavalla valmiskaan. Nyt tuntuu, että aika on kypsä. Vaikka en ole muita vielä tavannut, olen päässyt tonkimaan muiden historiaa ja heidän työtään, se on ollut tosi mielenkiintoista ja koukuttavaa. Ohjelmassa se viimeinen esittämäni biisi tulee olemaan ehkä itselleni se järkälemäisin. Siinä meikäläisen uskallus ylittyy kyllä moninkertaisesti, Mira paljastaa.

”Jännittää älyttömästi”

Happoradio-yhtyeen keulakuva Aki Tykki tunnetaan laulajan, säveltäjänä ja sanoittajana. Yhtye tunnetaan hiteistään Pois Kalliosta, Che Guevara, Puhu äänellä jonka kuulen, Ahmat tulevat ja Älä puhu huomisesta.

Vain elämää -kuvaukset ovat herättäneet Aki Tykissä ristiriitaisia ajatuksia.

– Mua jännittää ihan älyttömästi, mitä tästä tulee: odotan innolla ja luulen, että tulee olemaan tosi hauskaa. Mikäli olen oikein käsittänyt, kuvauspäivät saattavat olla aika rankkoja ja pitkiä. Vähän huolettaa, miten pysyy tunteet kasassa. Olen vähän herkistelijätyyppi, niin saa nähdä, mitä tapahtuu loppuviikosta, kun biisit soi, Tykki pohtii.

Tykki on seurannut ohjelmaa vuosia.

– Ihan mahtavaa, että mut pyydettiin mukaan, se on suuri kunnia! Mun ois tietysti omasta mielestä pitänyt olla jo ykköskaudella, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. On tosi hienoa päästä kokemaan tämä niin sanottu muusikoiden korkeanpaikanleiri.

”Hartain toive oli pitää yksi Happoradion biiseistä”

Sani tunnetaan Aikakoneen laulajana ja sanoittajana. Aikakone julkaisi debyyttialbuminsa Tähtikaaren taa vuonna 1995. Se myi triplaplatinaa ja sisälsi läpimurtokappaleet Alla vaahterapuun ja Odota.

Sani on sanoittanut myös Emma-palkitun sävellyksen Tuhat yötä, jonka hän myös esitti yhdessä Samuli Edelmanin kanssa..

Sani kertoo yhden valitsemistaan kappaleista koskettaneen poikkeuksellisen paljon.

– Kun sain tietää, ketkä lähtee mukaan, mun hartain toive oli pitää yksi Happoradion Akin biiseistä, ja sen sain! Se oli mahtavaa. Biisi on ollut eheyttävä kappale omassa elämässäni, kun on ollut vähän hankalampaa. Se tullaan kuulemaan jossain vaiheessa.

Sani kiteyttää Vain elämää -ohjelman taian yhteen lauseeseen:

– Vain elämää ei mun mielestä ole vain elämää, vaan se on elämää.

Vain elämää -ohjelman kahdeksas kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa huhtikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?