Elokuvaohjaaja Taru Mäkelä sairasti kolme syöpää – luvattiin vain muutama vuosi elinaikaa: ”Tuntui, ettei se voi olla mahdollista” - Viihde - Ilta-Sanomat

Elokuvaohjaaja Taru Mäkelä sairasti kolme syöpää – luvattiin vain muutama vuosi elinaikaa: ”Tuntui, ettei se voi olla mahdollista”

Kaksi syöpää sairastanut ohjaaja Taru Mäkelä sai rutiinitarkastuksessa kuulla, että maksassa oli etäpesäke. Silti hän päätti ohjata uuden Varasto 2 -elokuvansa.

Taru Mäkelä kysyi lääkäriltä keväällä 2017, kuinka paljon hänellä on elinaikaa.–Vastaus oli parista vuodesta neljään vuoteen.

31.1.2018 6:15

Elokuvaohjaaja Taru Mäkelä, 58, kiteyttää huomaamattaan taiturimaisuutensa ydintä.

– Saan ihmiset sekä itkemään että nauramaan. Ja joskus jopa ajattelemaan. Näin usein sanotaan, Mäkelä mainitsee.

Valkokankaan lisäksi hänellä on sama taito myös tosielämässä. Niin käy tälläkin kertaa, kun mennään liikutuksesta huutonauruun, kun ohjaaja kuvailee, miten tarinoita kerrotaan. Mutta samalla syntyy myös oivalluksia.

Mäkelän ohjaama komedia Varasto oli vuonna 2011 suurmenestys, ja se voitti vuoden 2012 Yleisö-Jussin. Nyt Varasto on saanut jatko-osan, jonka ensi-ilta on 16. helmikuuta. Uutuus on hulvaton naurupommi, mutta mäkelämäiseen tapaan hauskuuteen sekoittuu vakavia sävyjä. Myös tosielämässä.

Ensimmäisessä osassa näytelleet Aku Hirviniemi, Minttu Mustakallio, Kari-Pekka Toivonen jatkavat rooleissaan Varasto 2 -elokuvassa kuorrutettuna isolla kaartilla muita eturivin näyttelijöitä.

Komedian ennakkovalmistelut olivat täydessä käynnissä ja ensimmäiseen kuvauspäivään oli enää reilu kuukausi keväällä 2017, kun kaksi kertaa aiemmin syövän sairastanut ohjaaja kävi sairauden jälkeisessä rutiinitarkastuksessa.

– Oloni oli ollut todella hyvä. Tuli täytenä yllätyksenä, että maksassa oli etäpesäke. Tuntui, ettei se voi olla mahdollista.

Mäkelä kysyi lääkäriltä, kuinka paljon hänellä on elinaikaa.

– Vastaus oli parista vuodesta neljään vuoteen.

Hoitona oli lääke, joka sai syövän kuitenkin talttumaan.

– Käyn nyt kolmen kuukauden välein tarkastuksessa. Syksyn tarkastuksessa ilmeni, että maksassa on jäljellä enää arpi, syöpä on hävinnyt. Toivottavasti lopullisesti.

–Pari vuotta sitten olin kalju. Hiusten kasvettua takaisin ei enää kauheasti mieti, onko kampaus aina kohdillaan, Taru Mäkelä sanoo.

Ihailtavan asenteen omaava nainen ei tunnu rypevän pelossa tulevaisuuden suhteen.

– Kolmen syövän jälkeen menen päivä kerrallaan. Hoidot kehittyvät koko ajan, hän muistuttaa levollisesti.

Lue Taru Mäkelän koko haastattelu päivän Ilta-Sanomista!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?