Muistatko nämä Grammy-gaalan ikimuistoiset hetket? ”Soijapommittaja” iski lavalle, juontaja riisuutui alusvaatteisilleen... - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko nämä Grammy-gaalan ikimuistoiset hetket? ”Soijapommittaja” iski lavalle, juontaja riisuutui alusvaatteisilleen...

Grammy-gaala järjestetään jo 60. kerran. Vuosien varrella on nähty paljon ikimuistoisia hetkiä.

Grammy-gaalassa on ollut useampia asuihin liittyviä kohuja.­

28.1.2018 14:53

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaan musiikkialan kerma juhlii Yhdysvalloissa. Arvostetuimman musiikkialan palkinnot jaetaan Grammy-gaalassa, joka järjestetään jo 60. kerran.

Koska Grammy-gaala on järjestetty jo 59. kertaa, niin vuosien varrelle on mahtunut paljon ikimuistoisia hetkiä.

Vuonna 1998 ”soijapommittaja” iski tilaisuuteen kesken Bob Dylanin keikan.

Laulaja oli juuri aloittanut Love Sick -kappaleensa esittämisen, kun hänen viereensä lavalle hyppäsi paidaton mies, jonka rintaan oli kirjoitettu ”soy bomb” eli ”soijapommi”. Mies alkoi tanssia raivokkaasti Dylanin vieressä laulajan jatkaessa esiintymistä hölmistyneen näköisenä. ”Soijapommittaja” ehti olla lavalla yllättävän pitkään, ennen kuin hänet tultiin hakemaan pois.

Tilanne oli niin absurdi, että sen saattoi aluksi luulla olevan osa esitystä.

”Soijapommitajaksi” paljastui myöhemmin Michael Partonoy, joka oli mukana Dylanin esityksen taustakoreografiassa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gaalassa on nähty vuosien varrella toinen toistaan upeampia, erikoisempia ja paljastavampia asuja. Yksi ikimuistoisimmista ja paljastavimmista asuhetkistä nähtiin vuonna 2000 ja siitä vastasi laulaja Jennifer Lopez.

Lopez oli pukeutunut Versacen vihreään ja läpikuultavaan silkkiluomukseen, joka ei jättänyt juurikaan arvailujen varaan. Mekon dekoltee oli niin valtava, että se näytti melkein valahtavan hartioilta alas.

Lopezin ”nakumekosta” tuli niin suuri sensaatio, että vuorokausi juhlien jälkeen tähden gaalakuvaa oli ladattu lähes 650 000 kertaa.

Jennifer Lopezin asu keräsi todella paljon huomiota.­

Monet tahot ovat tulkinneet, että rapartisti Eminemin sanoitukset ovat hyvin homofobiset ja vetäneet johtopäätöksen, että myös Eminem on itse homofobinen. Vuonna 2001 räppäri kumosi kyseiset väitteet Grammy-esityksessään.

Eminem nousi tuolloin Grammy-lavalla yhdessä rocklegenda sir Elton Johnin kanssa, joka on avoimesti kertonut olevansa homoseksuaali. Esityksen päätteeksi kaksikko halasi toisiaan ystävällisesti.

Eminemin ja Elton Johnin yhteisesitys päättyi halaukseen.­

Tämä on monien mielestä ollut yksi unohtumattomimmista Grammy-hetkistä ikinä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

2000-luvun alkuun mahtuu vielä lisää erikoisia Grammy-kohuja. Vuonna 2002 gaalaa juonsi mm. koomikkona, näyttelijänä, kommentaattorina ja näyttelijänä tunnettu Jon Stewart.

Stewart kohautti riisumalla lähes kaikki vaatteensa pois lavalla kesken juontonsa. Hän jätti ylleen pelkästään sukat ja bokserit.

Jon Stewart kohautti riisumalla vaatteensa lavalla.­

Kyse ei ollut halusta viuhahtaa musiikkimaailman kerman edessä, vaan se oli osa lentokenttien turvatarkastuksista kertovaa vitsiä, jonka hän esitti gaalayleisölle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

On kohautuksia nähty toki myös lähivuosina. Viime vuonna jopa kaksinkappalein.

Metallica-yhtyeellä meni lähes kaikki mahdolliset asiat pieleen, kun he esiintyivät viime vuoden gaalassa yhdessä Lady Gagan kanssa. Ensin juontaja unohti mainita kokonaan Metallican, kun se esitteli seuraavan esiintyjän. Toinen moka tapahtui, kun laulaja-kitaristi James Hetfield aloitti laulamisen: hänen mikistään ei kuulunut pihaustakaan.

Metallican ja Lady Gagan esitys ei mennyt aivan putkeen.­

Esityksen jälkeen Hetfiel poistui turhautuneena lavalta potkaisten mikkitelineen nurin ja heittäen kitaransa lavalta raivoissaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vuonna 2017 nähtiin gaalan lavalla myös tilanne, kun laulaja Adele rikkoi Grammy-patsaansa.

Naisen albumi 25 palkittiin vuoden parhaana albumina, mutta hänen mielestään se olisi kuullut jollekin toiselle, nimittäin Beyoncélle.

– Olen täällä erittäin nöyränä ja kiitollisena, mutta minun elämäni artisti on Beyoncé ja hänen levynsä Lemonade on yksinkertaisesti monumentaalinen, Adele sanoi kiitospuheessaan.

Adelen pysti meni kahteen osaan.­

– En voi mitenkään hyväksyä tätä palkintoa, Adele jatkoi, ja kun hän oli poistumassa lavalta, hän rikkoi patsaan kahtia ja ojensi puolikkaan Beyoncélle.

Adele palkittiin monella pystillä, mutta yhden hän rikkoi tahallaan lavalla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?