Viihde

Hitsipillit kuumiksi: Varsinais-Suomen metallinaiset raottavat haalareitaan tyttökalenterissa – luvassa öljyttyjä vartaloita ja aitoja kurveja

Julkaistu:

Varsinais-Suomessa metallialalla työskentelevät naiset tekevät tyttökalenteria hyvän asian puolesta.
Lähes jokaisen kotona, työpaikalla tai vaikka autotallissa roikkuu seinällä jonkinlainen kalenteri näyttämässä ajan kulkua.

Toisilla on luontokalenteri, toisilla tyttökalenteri ja toisilla esimerkiksi palomieskalenteri.

Viime vuoden loppupuolella turkulainen levyseppähitsaaja Laura Mattila, 38, sai idean: millainen mahtaisi olla tavallisten metallialalla työskentelevien naisten tekemä sensuelli ja hyvällä maulla tehty kalenteri?

– Mietin asiaa hetken, ja laitoin kyselyä Varsinais-Suomen metallialan naisten Facebook-ryhmään. Kyselin, että kiinnostaisiko ketään muuta tavallista meidän alan naista lähteä mukaan tähän projektiin, Mattila kertoo.


Aluksi Mattila oli varma, ettei kiinnostuneita ole kuin maksimissaan ihan muutama, mutta toisin kävi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Siellä ryhmässä oli 38 ihmistä ja 14 halusi kaiken kaikkiaan lähteä mukaan. Eli lähes puolet! Olin ihan hämilläni, mutta hyvällä tavalla.


Kiinnostusta lisäsi Mattilan mukaan varmasti se, että kalenteri ei ole vain tyttökalenteri, vaan se on samalla hyväntekeväisyyskampanja.

– Kalenterista saadut tuotot menevät Europa Donna Finland ry:lle. Se on järjestö, joka tukee rintasyöpään sairastuneita.

– Todella monet tuntevat jonkun joka sairastaa tai on sairastanut rintasyöpää. Se on yksi syy, miksi tätä projektia halutaan tukea, Mattila pohtii.


Metallinaisten kalenteria vuodelle 2019 aletaan kuvata huhtikuussa. Kalenteritytöiksi päätyivät kaikki halukkaat 14 naista.

– Olemme kaikki oikeita ja aitoja naisia. Meidän ikähaarukka on 24–45 vuotta. Olemme ihan tavallisia metallityöläisiä, ja kaikki erilaisia: joku on pitkä, toinen lyhyempi, joku hoikka ja joku pyöreämpi, Mattila kuvailee.

Kalenteritytöille ei ollut Mattilan mukaan mitään kriteereitä yhdestä tietystä syystä.

– Jokaisessa naisessa on jotain hyvää ja kaunista, ja sen haluan tuoda tässä kalenterissa ilmi. Jokainen kuvattava saa suunnitella itse kuvansa ja etsiä omat parhaat puolensa.


Vaikka kaikki suunnittelevatkin omat kuvansa, on niissä Mattilan mukaan silti yksi rajoite.

– Kuvat eivät saa olla liian paljastavia. Vaikka ne ovatkin sensuelleja, niin ne toteutetaan hyvän maun rajoissa. Monet tyttökalenterit ovat ”mauttomia” ja haluan tehdä asian tyylikkäämmin.

Kalenterille on tehty jo oma Facebook-sivu ja siellä on julkaistu muutamia ennakkomaistiaisia tyylistä, jollaista valmiissa kalenterissa tullaan näkemään.

Mattilan mukaan palaute on ollut pelkästään positiivista.

– Tietysti tämä on enemmän miehille suunnattu ja he ovat pitäneet kuvista kovasti. Mutta myös naiset ovat antaneet positiivista palautetta, odotin enemmän negatiivista heiltä. Mutta ehkä se vaikuttaa, kun kuvissa ei ole malleja vaan aivan tavallisia naisia.


Kuten tiiserikuvissa, myös kalenteriin tulevissa otoksissa taustana on oikea paja tai konehalli ja naiset ovat työnsä äärellä.

– Tausta on melko karski ja tummanpuhuva, mutta naisten kroppaa ja kaaria korostetaan sensuellisti ja flirttailevasti öljyllä, valoilla ja varjoilla.

– Joissain kuvissa tulee olemaan mukana varmasti myös vesielementti.

Kalenterit tulevat aluksi myyntiin vain yrityksille, mutta Mattila lupaa, että loppusyksystä ne ovat myös kaiken kansan saatavilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt