Espoolaispari paljasti: Näin Satuhäiden jatkosarja syntyi kulissien takana – tuotanto ei kustantanut häistä senttiäkään - Viihde - Ilta-Sanomat

Espoolaispari paljasti: Näin Satuhäiden jatkosarja syntyi kulissien takana – tuotanto ei kustantanut häistä senttiäkään

Francesca ja Renny kertoivat tunnelmiaan Unelmahäät-tv-sarjan tekemisestä IS:n haastattelussa.

26.1.2018 14:12

Espoolaispariskunta Francesca ja Renny, molemmat 24 vuotta, menivät naimisiin viime kesänä osallistuen samalla TV5-kanavan Unelmahäät-tv-ohjelmaan.

Sarja on Venla-palkitun Satuhäiden tekijöiden tuottama uusi sarja. Unelmahäät on toteutettu samaan tapaan kuin aiemmin Ylellä pyörinyt Satuhäätkin. Unelmahäät vie katsojat seuraamaan suomalaisia rakkaustarinoita, hääparin unelmahäiden valmisteluja ja niiden huipennusta, unelmien hääjuhlaa.

Asiakaspalvelussa työskentelevä Francesca ja veturinkuljettajana toimiva Renny kertovat nyt IS:n haastattelussa siitä, millaista ohjelman tekeminen oli kulissien takana. Ohjelmassa nähdään suuriakin tunteenpurkauksia, kun häästressi ottaa vallan.

– Hääpaikan kanssa tuli vähän riitaa. Tunteet oikein pamahtivat tiskiin, italialaistaustainen Francesca kuvailee jaksossa nähtävää kiukkupuuskaansa.

– Kun raivostuin, en edes muistanut, että kamerat ovat siinä. Italialainen luonteeni pääsi vähän valloilleen, hän myöntää.

Unelmien häitä juhlittiin viime kesänä Espoossa.­

Tunteiden leimuamista ja yllätysosallistuminen ohjelmaan

Eikä ohjelmaan osallistuminenkaan sujunut aivan kommelluksitta. Francesca myöntää, että hänen miehensä Renny ei tiennyt aluksi ohjelmaan osallistumisesta mitään.

– Olimme juuri aloittaneet hääsuunnitelmat ja ajattelin, että pitäisikö kokeilla, jos pääsisimme mukaan. En ollut Rennylle mitään kertonut. Ja sitten meidät valittiinkin! Se tuli vähän yllätyksenä sitten, Francesca nauraa.

– Mulle kerrottiin vasta sitten, kun meidät oli jo valittu. Ei kai siinä mitään, jos toinen haluaa, Rennykin naurahtaa.

Renny ei ollut ennen ohjelmaan osallistumista koskaan nähnyt yhtään jaksoa Satuhäitä. Ennen sarjan kuvausten alkamista Francesca suostutteli hänet katsomaan pari jaksoa, jotta hänkin tietää mistä on kyse.

Rennyä eivät vaimon tulistumiset haittaa. Hän kuvailee rauhallisesti, että on jo tottunut niihin ja ne kuuluvat vaimon luonteeseen.

– Temperamenttisuus tulee välillä esiin, mutta olen jo tottunut siihen, mies toteaa.

– Olimme juuri aloittaneet hääsuunnitelmat ja ajattelin, että pitäisikö kokeilla, jos pääsisimme mukaan, Francesca sanoi.­

Kuvaukset kestivät kaikkiaan puoli vuotta, joten ei ole ihme, että kamerat ehtivät tallentaa monia arkisia ja tunteiden täyteisiä hetkiä hääsuunnittelujen tuoksinassa. Francesca kertookin, että H-hetken lähestyessä kamerat olivat läsnä lähes koko ajan.

– Hääviikolla kamerat olivat koko viikon mukana. Periaatteessa mihin tahansa mihin mentiin, niin kamerat olivat mukana.

Budjetissa pysyminen aiheutti hermostumista puolin ja toisin

Kuten monilla hääpareilla, suurin huolenaihe suunnitelmien aikana oli raha.

– Välillä mentiin vähän budjetin yli. Muuten kaikki meni tosi hyvin, Francesca sanoo.

Ohjelmaan osallistuminen ei tarkoita sitä, että hääpari saisi mitään rahallisia etuja häidensä suunnittelemista varten tuotantoyhtiöltä. Varsinaisiin hääkuluihin tuotanto ei osallistunut, vaan pari sai kertakorvauksen ohjelmaan osallistumisesta.

– Osallistuimme, koska on hauskaa katsoa sitten 20 vuoden päästä millainen hääpäivä oikein oli. En halunnut julkisuutta tai rahaa, vaan halusin tehdä tämän muistojen vuoksi, Francesca kuvailee.

Francescalla meni hääjärjestelyt monta kertaa tunteisiin, niin hyvässä kuin huonossa.­

Kameroiden läsnäollessa oli pakko välillä yrittää hillitä sanomisiaan. Francesca kertoo, että joutui montakin kertaa pitämään suunsa kiinni, vaikka jotain olisi ehkä tehnyt mieli sanoa kipakammin. Tiukempaa keskustelua tuli lähinnä rahankäytöstä.

– Tein kaikki suunnitelmat yksin, kun hän oli töissä. Ja sitten toinen sanoi, että onko tuota ja tuota pakko olla, Francesca kuvailee harmistuksen aihettaan.

Kameroiden läsnäoloon oli vaikea tottua

Kuvauspäiviä oli vaihtelevasti. Herätystä ei kuvattu kertaakaan, mutta muuten kamerat pyörivät aamusta iltaan.

– Välillä oli vaikeaa muistaa, että mikrofoni on tuossa ja kaikki mitä sanoo jää talteen. En oikein koskaan ollut niin sinut niiden kameroiden kanssa, Renny sanoo.

Hääpäivänä kuvaajat seurasivat erikseen sekä morsianta että sulhasta. Tosin Rennyllä kävi hänen omien sanojensa mukaan tuuri, koska kamera hajosi heti aamusta.

– Mulla kävi hyvin, kun hääpäivän aamuna kuvaajan kamera hajosi. Se ei kyllä yhtään haitannut, mies nauraa.

Kumpikin on kuitenkin iloinen siitä, että he osallistuivat ohjelmaan. Katumuksesta ei ole merkkiäkään. Häiden jälkeen molempiin iski jopa pieni häämasennus, olivathan edeltävät viikot menneet kokonaisvaltaisessa häähuumassa.

– Kuvaajat olivat aivan mahtavia. Ei ollut missään vaiheessa mitään ongelmia, molemmat yhtyvät.

– Yhtäkkiä olikin ihan tyhjää, että mitäs tässä nyt sitten tehdään, Francesca toteaa.

Unelmahäät TV5-kanavalla 26. helmikuuta alkaen.

Edit 18:14: Otsikkoa muutettu. Vaikka tuotanto ei osallistunut hääkuluihin, parille maksettiin kuvauksista kertakorvaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?