Janne Katajasta ennustettiin 190-senttistä – pituuskasvu hidastui yllättäen teini-iässä: ”Luuni eivät olleet kasvaneet normaalisti”

Suosikkijuontajasta piti tulla yhtä pitkä kuin isästään, mutta pituuskasvu tyssäsi 172 senttimetriin.

28.1.2018 18:08

Kun viettää juontaja Janne Katajan seurassa useamman tunnin, puheeksi tulee milloin mitäkin, kuten tällä kertaa hänen pituutensa.

Kataja kertoo olevansa 172 senttimetriä pitkä. Hänestä piti tulla pidempi, mutta pituuskasvu hidastui lapsena aloitetun lääkityksen vuoksi. Kataja kertoo syöneensä lapsena kortisonipohjaista astmalääkettä, jonka epäillään vaikuttaneen hänen pituuskasvuunsa.

– Kun olin vauva, ennustettiin että minusta tulee noin 190 senttiä pitkä ja että minusta tulee pitkä mies kuten isäni. Teini-ikäisenä alettiin selvittää, miksi olen näin lyhyt, ja syy selvisi kädestä otetussa röntgenkuvassa, jossa huomattiin, etteivät luuni olleet kasvaneet normaalisti, Kataja kertoo.

– Nykyään ainoastaan egoni on 190-senttinen, Kataja vitsailee.

Janne vitsailee egonsa olevan 190-senttinen.

Kataja pitää pituuttaan luonteeseensa sopivana.

– Lyhyydestä on myös paljon hyötyä, koska lyhyt kaveri on sellainen vekkuli. Se sopii luonteeseeni, että olen vauhdikas veikko, joka on nyt tässä ja kohta tuolla. Olisin varmaan paljon kömpelömpi, jos olisin pidempi.

– Uskon, että jos olisin pitkä, olisin automaattisesti hoikka. Pyylevyys johtuu siitä, että olen niin lyhyt, että ei ole tilaa, minne paino menee. Pitkään ihmiseen paino vaan solahtaa.

Janne Kataja tunnetaan energisenä Napakymppi-juontajana.

Kataja vitsailee, että onneksi televisiossa pituutta ei huomaa, kunhan ei seiso kauhean pitkän ihmisen vieressä.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei minua oikeasti ikinä ole oma pituuteni haitannut. Enhän minä voi tietää, miltä tuntuisi olla pidempi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?