Rocklaulaja ja Oscar-näyttelijä Jared Leto ihastui Suomeen – luonto ja ihmiset hurmasivat maailmantähden: ”Löysimme sieltä kipinän” - Viihde - Ilta-Sanomat

Rocklaulaja ja Oscar-näyttelijä Jared Leto ihastui Suomeen – luonto ja ihmiset hurmasivat maailmantähden: ”Löysimme sieltä kipinän”

Rockbändi Thirty Seconds to Mars palaa Helsinkiin neljän vuoden tauon jälkeen.

27.1.2018 17:15

Kun Jared Leto vieraili viimeksi Suomessa, hän oli juuri voittanut parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon roolistaan transseksuaalina Rayonina elokuvassa Dallas Buyers Club.

Leton Thirty Seconds To Mars -yhtye esiintyi tuolloin Hartwall-areenalla ja vetäytyi pian sen jälkeen pitkälle keikkatauolle.

Sillä välin, kun bändi eli hiljaiseloa, tuli sen nokkamiehestä maailmankuulu elokuvatähti.

Leto tunnetaan muuntautumiskyvystään, rankoista rooleistaan ja intohimoisesta valmistautumisestaan. Hänet nähtiin Suicide Squad -elokuvan Jokerina ja viimeisimpänä uuden Blade Runner 2049 -elokuvan pahiksena.

Jared Leto on luonut menestyneen uran paitsi musiikin myös elokuvien parissa.­

Nyt Leto on palannut juurilleen ja panostaa musiikkiinsa ja 20 vuotta täyttävään yhtyeeseensä. Thirty Seconds To Mars valmistelee uutta albumia, lähtee pian maailmankiertueelle ja saapuu myös Helsinkiin huhtikuun lopussa.

Karismaattisella Letolla on paljon sanottavaa Suomesta. Hän aloittaa keskustelun väläyttämällä kielitaitoaan: ”Moi, moi” ja ”Mitä kuuluu?” taipuvat mallikkaasti.

– Suomi on meille hyvin erityinen paikka. Se on yksi ensimmäisistä paikoista Euroopassa, jossa ihmiset kiinnostuivat musiikistamme. Löysimme sieltä kipinän heti alussa ja saimme yhteyden ihmisiin. Olemme suomalaisille todella kiitollisia siitä, Leto kertoo IS:lle.

Suomi oli ensimmäisiä maita, joissa Thirty Seconds To Mars soitti suuren areenakeikan. Leto kehuukin musiikkikulttuuriamme ja suomalaisyleisöä vuolaasti.

– Suomessa on hyvin omaleimainen musiikkiskene ja paljon taiteellista lahjakkuutta. Se näkyy mielestäni myös suomalaisissa faneissamme.

Thirty Seconds to Mars villitsi suomalaisyleisön vuonna 2014.­

Leto, hänen rumpaliveljensä Shannon Leto ja yhtyeen kitaristi Tomo Milicevic ovat tutustuneet Suomeen lähemminkin. Vegaanina tunnettu Leto on bongattu useita kertoja ravintola Juuresta, Helsingistä ja yhtye on viettänyt aikaa muun muassa Linnanmäellä ja kaupungin puistoissa. Rock-tähdeltä löytyykin paljon muistoja Suomesta.

– Suomi on uniikki ja uskomattoman kaunis paikka. Pidämme ruoastanne ja Helsingin hyvistä ravintoloista.

– Meillä on aina ollut hauskaa Suomessa. Olemme viettäneet aikaa vaellellen ympäri Helsingin katuja ja kerran vuokrasimme vanhanaikaisen puuveneen, jolla purjehdimme Itämerellä. Pätkiä reissusta päätyi Do Or Die -kappaleemme musiikkivideolle.

Leto suhtautuu intohimoisesti luontoon, liputtaa sen suojelun puolesta, tukee luonnonkatastrofialueita ja harrastaa esimerkiksi kalliokiipeilyä. Tähti suitsuttaa erityisesti Suomen koskemattomia ja kauniita maisemia.

– Menimme Suomessa patikoimaan erämaahan. Nautimme luonnostanne, koska se on niin puhdas ja hiljainen. Olen ollut ensimmäisestä vierailustani asti hyvin utelias Suomea kohtaan, koska se on meille todella eksoottinen ja mystinen paikka.

Thirty Seconds To Mars eli Tomo Milicevic, Jared Leto ja Shannon Leto kuvattuna vuonna 2017.­

Tuleva vuosi on Thirty Seconds To Marsille suuri. Se paitsi juhlistaa 20-vuotista taivaltaan, myös julkaisee albumin vuosien tauon jälkeen. Leto lupaa, että yhtyeen viidennellä levyllä on luvassa jotain ennenkuulumatonta.

– Olen tehnyt albumia 4–5 vuotta. Mukana on paljon erilaisia teemoja, ajatuksia ja tarinoita. Se on sarja kertomuksia elämästämme viiden viimeisen vuoden ajalta.

Myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä albumilta on julkaistu jo kaksi singleä. Walk on Water julkaistiin viime vuonna ja Dangerous Night viime torstaina.

46-vuotias Leto tunnetaan tähtenä, jonka yksityisasioita ei juuri otsikoissa näe. Mies on vuosien varrella seurustellut useiden maailmantähtien kanssa, mutta on viime aikoina pysynyt visusti hiljaa yksityiselämästään. Hän kertoo, että vuodattaa henkilökohtaisia kokemuksiaan ovelasti naamioituna yhtyeensä kappaleisiin.

– Annan paljon itsestäni musiikille ja sanoituksille. Kerron kappaleissa henkilökohtaisesta elämästäni, mutten tee sitä kovin ilmeisellä ja avoimella tavalla. Mukana on paljon minua, ajatuksiani, sydäntäni ja kokemuksiani sekä hyvin yksityisiä asioita.

–Walk On Water on kappale, joka kertoo ajasta, jota elämme tällä hetkellä. Se kertoo poliittisesta ja sosiaalisesta ilmapiiristä, joka vallitsee ja se puhuu muutoksen, vapauden ja omien arvojensa puolustamisesta, Leto kuvailee yhtyeensä uuden albumin ensimmäistä singleä.­

Tulevaisuutensa, samoin kuin rock-yhtyeensä tulevaisuuden suhteen Leto on toiveikas. Hän kehaisee elävänsä nyt uutta kappaletta elämässään, jossa suuressa osassa on Thirty Seconds To Mars.

– Meillä on paljon suunnitelmia ja yllätyksiä varastossa. Tämä tuntuu uudelta alulta ja elämme jännittävää aikaa Thirty Seconds To Marsin kannalta.

– Olemme onnekkaita, kun voimme palata esimerkiksi Suomeen kerta toisensa jälkeen ja jakaa musiikkiamme ihmisille, jotka arvostavat sitä. Emme pidä sitä itsestäänselvyytenä, se on varmaa.

Thirty Seconds to Mars.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?