Viihde

Salattujen elämien Markus palaa tv-ruutuihin haudan takaa – tältä suosikkihahmon esittäjä näyttää nykyään: katso kuvat

Julkaistu:

Salkkarit
Näyttelijä Andrei Sandberg palaa Markus Ekholmin rooliin Salattujen elämien uudessa oheissarjassa.
Suosikkisarja Salatut elämät juhlii tänään 19-vuotista taivaltaan. Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin tammikuussa 1999 ja se on porskuttanut siitä lähtien suomalaisten suosiossa.

Synttärijuhlilla kerrottiin, että suosikkisarjasta tehdään nyt myös ensimmäinen tv-oheissarja Pihlajasatu, jota tullaan esittämään MTV3-kanavalla ensi kesänä.

Pihlajasatu on kymmenosainen tarina siitä, jos asiat olisivat menneet toisin kuin runkosarjassa. Olisiko elämässä kaikki paremmin, jos olisi joskus valinnut toisin kuin miten tuli valinneeksi? Sarjassa tätä pohtivat Ismo (Esko Kovero), Aki (Sami Uotila) ja Kari (Tommi Taurula), joista kukin on tavalla tai toisella tyytymätön elämäänsä.

Ullan (Maija-Liisa Peuhu) kristallipallon kautta hypätään toiseen todellisuuteen. Millaista elämä Pihlajakadulla tällä hetkellä olisi, jos Miia ja Markus olisivatkin elossa, jos Ismo ja Ossi olisivatkin kavereita, jos Aki olisi naimisissa Jennin kanssa ja Ismon elämän nainen olisikin Salla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pihlajasadun päärooleissa nähdään sarjasta jo poistuneita tähtiä, kuten Anu Palevaara, Andrei Sandberg, Venla Saartamo, Hanna Kinnunen ja Sami Sarjula.


Andrei Sandberg nähtiin Markus Ekholmin roolissa sarjan alkumetreiltä vuoteen 2002 saakka. Varakkaasta perheestä lähtöisin ollut Markus oli mukana muun muassa monenlaisissa bisneksissä ja rakkausseikkailuissa. Hän perusti yhdessä Aki Nikkisen kanssa Barbaari-kahvilan sekä myöhemmin yökerho Geelin. Suhde hänellä oli muun muassa asianajaja Laura Kivirannan (Piitu Uski) kanssa ja lopulta hän päätyi naimisiin Elina Taalasmaan (Sanna Lius, o.s. Luostarinen) kanssa.

Markus ja Aki olivat välillä kuin paita ja peppu, mutta he kärsivät myös toistensa tempauksista. Akia epäiltiin muun muassa Markuksen tappoyrityksestä. Lopulta kävi ilmi, että kämppikset olivatkin sisaruksia, sillä Aki oli Markuksen isän avioton lapsi.

Markuksen kohtaloksi koituivat lopulta huumeet. Markus ja Elina olivat lähdössä häämatkalle Roomaan, kun Markus sai lentokoneessa huumeiden yliannostuksesta johtuneen sydänkohtauksen ja kuoli.


Sandbergin esittämä Markus Ekholm nähtiin edellisen kerran tv-ruuduissa syyskuussa 2002.

– Olihan se melko yllättävää, kun Markolta (Äijöltä) tuli soitto. Mä ajattelin, että mikäpä ettei, kun kaikkia muitakin vanhoja kollegoita oli tulossa. Rupesin miettimään, että voisihan sitä käydä kokeilemassa ihan huvikseen, Sandberg nauraa.

– Salkkarit oli kuitenkin merkittävä osa elämääni aikanaan ja nyt pääsi käymään vähän muistojen tiellä taas kerran.

– Mutta en mä ollut edes ajatellut, että palaisin tähän rooliin. Kun Marko soitti, niin olin ihan, että aha, mitenköhän tämä saadaan toimimaan, kun Markushan kuoli.

Sandberg ajatteli aluksi, että Markuksen rooliin palaaminen voisi olla haastavaa, mutta toisin kävi.

– Ei se ollut niin vaikeaa hypätä Markuksen saappaisiin, kuin mä ajattelin aluksi. Mä vaan opettelin repliikit kunnolla ulkoa ja tutustuin ihmisiin. Kyllä se lähti siitä sitten rullaamaan.

Näyttelijästä oli todella nostalgista astua takaisin Pihlajakadun lavasteisiin.

– Kyllä se ensin jännitti, mutta olihan se samalla sellainen jee, nyt ruvetaa tekemään.

– Jollain tavalla tuntui myös tosi makeelta. Kyllä mä jotain paikkoja tunnistin, mutta tosi paljon on muuttunut 16 vuoden aikana.


Kun Sandberg lähti Salkkareista vuonna 2002, hän ryhtyi freelance-näyttelijäksi.

Mitä muuta olet viimeisten 16 vuoden aikana tehnyt?

– Kaikenlaista. Välillä olin ihan teatterissa töissä ja sitten olen ollut ihan tavallisissa töissä muilla aloilla. Tavallisia töitä lentokentällä, Sandberg kertoo ja lähettää terveisiä kavereilleen:

– Kun te aina kyselitte, että milloin palaan Salkkareihin, niin nyt tavallaan hetkeksi, hän nauraa.

Sandberg ei ole seurannut Salkkareita vuosien varrella kovin tiiviisti, mutta jonkin verran kuitenkin.

– Kyllä mä suunnilleen tiedän missä mennään, mutta en mä joka jaksoa ole katsonut. En mä ihan kaikesta kärryillä ole, mutta sinne päin.

– Varsinkin nyt, kun tuli soitto takaisin Pihlajakadulle, niin piti tsekata, että missä kukakin hahmo on menossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt