Viisikymppiset Riikka, Leila ja Marja kääntävät katseita Etelä-Korean kaduilla – ystävyksistä tuli tv-tähtiä: jää murtui hauskalla heitolla - Viihde - Ilta-Sanomat

Viisikymppiset Riikka, Leila ja Marja kääntävät katseita Etelä-Korean kaduilla – ystävyksistä tuli tv-tähtiä: jää murtui hauskalla heitolla

Korealaiseen tosi-tv-sarjaan päätyneiden järvenpääläisnaisten energia ihastuttaa Etelä-Koreassa.

Järvenpääläiset ystävykset ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa Etelä-Koreassa.­

25.1.2018 12:29

Järvenpääläiset Riikka Björn, 53, Leila Ketola, 53, ja Marja Nousiainen, 55, ovat tunnettuja tosi-tv -tähtiä Etelä-Koreassa. Tällä hetkellä he esiintyvät suositussa Seoulmate-sarjassa, jossa he vierailevat paikallisen huippusuositun koomikon Charlie Kimin luona.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa.

Sarjaa esitetään parhaillaan parhaaseen katseluaikaan Etelä-Koreassa useilla tv-kanavilla. Naiset tunnistetaan kaduilla ja heitä näkee mitä erikoisimmissa asiayhteyksissä. Yksi ravintola, jossa he vierailivat kuvausten aikana, mainostaa itseään naisten kasvoilla: ”He kävivät täällä”.

Tarjous erikoiselle matkalle tuli Ketolan tyttären Lotta Åmanin, 22, kautta. Åman opiskelee Koreassa ja on ollut useissa paikallisissa tv-ohjelmissa mukana.

Kun tuttu tv-tuotannosta kysyi, tuntisiko Åhman uuteen ohjelmaan ketään viisikymppistä naista, hän ilmiantoi äitinsä.

Korealaiset ihastuivat

Naiset kiittelevät tuotantoa ja korealaisia kaikin puolin ystävälliseksi. Naisia ja heidän isäntäänsä seurasi lokakuun alussa kolmen päivän ajan useita kameraryhmiä.

– Se yllätti, miten hyvää huolta meistä koko ajan pidettiin, Riikka Björn kertoo.

– Jos sanoimme toisillemme suomeksi, että nyt tarvitsisi kahvia, tulkki kuuli sen ja vei sanan eteenpäin. Pian meille jo tarjottiin kahvia.

Naiset laativat matkalleen toivomuslistan, joiden kaikki kohdat toteutettiin. He eivät voi puhua sopimusteknisistä syistä kaikista toteutuneista toiveista, sillä osa jaksoista on vielä näkemättä Koreassa.

Kolmikolle tuli yllätyksenä, että korealaiset ihailevat Suomea niin paljon. Suomi kiinnostaa maassa tällä hetkellä enemmän kuin naapurimaat Ruotsi ja Norja. Naiset kertovat, että korealaiset näkevät suomalaisissa ja itsessään paljon yhteistä. Jopa kansanluonteessa.

Ketolan Koreassa asuva tytär Lotta Åman taustoittaa:

– Korean menestys perustuu suuresti toisten valtioiden tutkimiseen. Heitä kiinnostaa, toimisiko heillä se, mikä toimii muualla. Suomi on pieni valtio samankaltaisella historialla – nopea nousu köyhyydestä teollistumiseen ja osittain samankaltaisella kulttuurilla, johon kuuluu luonnon läheisyys, suorapuheisuus, saunominen.

Se selittänee, miksi suomalaisia on näkynyt viime aikoina erityisen paljon korealaisissa viihdeohjelmissa.

Kielimuuri mursi jään

Naiset pitivät kielimuuria toisinaan hankalana. Heidän isäntänsä ei puhunut kovin hyvää englantia, ja aluksi tunnelma oli jäykkä.

– Mursimme jään erikoisella tavalla. Kun hän esitteli meillä makuuhuonettamme, kysyimme asuuko hän täällä ja "Are you going to sleep with us?", Riikka kertoo ja purskahti nauruun.

  • Voit katsoa pätkän Seoulmate-ohjelmasta alla olevalta videolta!

Videolla näkyy mies, joka huvittuu silminnähden kysymyksestä, mutta pysyy silti kohteliaana.

– Ajattelimme heti sen jälkeen, että se laitetaan aivan varmasti ohjelmaan.

Korealaisia taas yllätti suomalaisten puheliaisuus. Naiset ovat saaneet paljon positiivista palautetta "hyvästä energiastaan" ja "iloisuudestaan".

– Meitä varten jouduttiin palkkaamaan ohjelmaan lisää tulkkausta, sillä puhuimme niin paljon, Riikka Björn sanoo.

Artikkelia korjattu klo 13:43: Muutettu otsikkoa ja tarkennettu sitaatteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?