Ismo Leikola paljastaa mitä tapahtui Conan O’Brienin kulisseissa – kaikki oli tarkkaan käsikirjoitettua: ”Kun sanoin sen ensimmäistä kertaa moni oli, että hetkinen”

IS tavoitti koomikon kotoaan Los Angelesista.

24.1.2018 10:53

Ismo Leikola esiintyi varhain tiistaina Suomen aikaa Conan O’Brienin talk-showssa.

Vaikka esiintymistä oli suunniteltu ja viritelty jo jonkin aikaa, lopullinen päätös vierailusta syntyi nopeassa tahdissa.

– Perjantaina sain tiedon esiintymisestä ja lauantaina se julkaistiin. Nopealla aikataululla mentiin, mutta olin kyllä hyvin varautunut, puhelimen päähän Los Angelesista tavoitettu Ismo kertoo Ilta-Sanomille.

Yhdysvalloissa televisiolähetykseen ei marssita puolivillaisen suunnitelman kanssa ja ryhdytä laukomaan vitsejä lonkalta. Kaikki on suunniteltu etukäteen. Myös Ismon jutut oli käyty läpi ennen esiintymistä.

– Tarjosin heille paria settiä ja tähän he ihastuivat. Täällä ollaan todella tarkkoja, mitä telkkarissa sanotaan. Ihan isoimmista megastaroista en tiedä, mutta tuotanto haluaa tietää etukäteen tosi tarkkaan, millainen setti on. Ei nyt ihan sanatarkasti, mutta kuitenkin.

Ismon ei tarvinnut editoida omaa esitystään, vaikka suomalaiskoomikko puhui pitkään takapuolesta.

Leikola kertoi osuudessaan luulleensa pitkään, että sana ”ass” englannissa tarkoittaa vain ja ainoastaan peppua. Luulo ei kuitenkaan ollut tiedon väärti, vaan kyseessä oli vain jäävuoren huippu (ass-berg)

– Kun joku on ”badass” (pahis) se onkin hyvä. Mutta jos on ”dumb ass”(typerys), onkin edelleen vain tyhmä, Leikola ihmetteli ass-sanan lisäämisen aiheuttamaa merkityksen muutosta.

Takapuoli ei ole se yleisin sana jenkkien televisiossa.

– Kun sanoin sen ensimmäistä kertaa moni oli, että hetkinen, lähtikö homma aivan väärille raiteille.

Yleisö kuitenkin rentoutui nopeasti Ismon edessä. Hieman hämmentyneen oloinen ja vähän pöllämystynyt ulkomaalainen tyyppi vetosi katsojiin.

– He olivat tosi hyvin mukana. Yleisö nousi lopulta taputtamaan seisaaltaan. Sitä ei näkynyt telkkarissa, Ismo paljastaa kulissien takaisen maailman.

Ismo on saanut pelkästään hyvää palautetta kollegoiltaan, ja jopa ihan satunnaisilta ihmisiltä.

– Olin juuri ulkoiluttamassa koiraani, niin Starbucksin edessä joku huusi minulle, että hei, mä näin sut Conanissa. Ensimmäinen tv-tunnistus on nyt koettu täällä, Ismo nauraa.

Illan isäntä Conan O’Brien tunnetaan suurena Suomi-fanina. Hän on vitsaillut presidentti Tarja Halosesta ja vieraillut Suomessa. Ismo ei kuitenkaan ehtinyt kauhean pitkään pulista talk-show-tähden kanssa.

– Hän halasi minua ja kehui esitystä. Kun olin lavalla, niin seurailin häntä sivusilmällä. Mies repeili ihan tosissaan.

Televisiolla on suuri vaikutus monen uraan, niin myös Ismon.

– Yhden ison soolokeikan se esiintyminen jo poiki. Ei tämän paremmin olisi voinut mennä. Tapasin aika paljon isokenkäisiä ja managerini on nyt jakanut ahkerasti ohjelman klippiä.

Tuntuuko, että muutto Yhdysvaltoihin on ollut hyvä veto?

– Tämä Conan oli niitä näkyvämpiä askeleita, joita olen ottanut ja musta on tuntunut jo pitkään siltä, että muutto tänne oli oikea ratkaisu.

  • Video: Stand up -koomikko Ismo Leikola sai yleisön ratkeamaan naurusta Maailman hauskin ihminen -kilpailujen hilpeällä semifinaaliesityksellään. Tämän esityksen avulla hän pääsi finaaliin, jonka päävoittona on mainetta, 10 000 dollaria ja Yhdysvaltain kiertue.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?