Mikko Kuustonen paljastaa ovelat keinonsa, joilla hän pääsee eroon puhelinmyyjistä – ”Toisesta olen erityisen ylpeä”

Hyvissä ja huonoissa uutisissa muistellaan tänään Juha Vuorisen lyhyttä uraa puhelinmyyjänä.

22.1.2018 16:09

Kirjailija Juha Vuorinen muistelee Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmassa lyhytkestoista uraansa puhelinmyyjänä. Vuorinen kertoo ohjelmassa, ettei hänen moraalinsa kestänyt työtä pitkään. Viimeinen niitti Vuoriselle oli soitto 90-vuotiaalle naiselle, jolle hänen piti yrittää myydä lehteä.

– Mun eka kysymys oli, että osaatko lukea. Sitten tuli pomo sanomaan, että ethän sä voi jumalauta aloittaa noin! Meillä on täällä ohjeet, meet niiden mukaan! Vuorinen muistelee Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmassa.

– Myin 90-vuotiaalle mummolle, jolla oli hirvittävän huono näkö, Urheilulehden vuosikerran. Sanoin, olisiko mahdollista, että lapset lukevat näitä urheilu-uutisia. Mummo sanoi, että hänellä on kaksi 70-vuotiasta tytärtä. Sitten tajusin ja annoin itselleni potkut, Vuorinen sanoo.

Mikko Kuustonen innostuu Vuorisen kertomasta ja sanoo häneä olevan kaksi keinoa päästä eroon puhelinmyyjistä.

– Mulla on kaksi suosikkikeinoa. Toinen on se, että kun myyjä pitää alkumonologia, etsin radiosta kohdan, missä on vaan kohinaa. Laitan sitä koko ajan kovemmalla ja sanon, että linja huononee.

Kuustonen sanoo olevansa erityisen ylpeä toisesta keinostaan, jonka hän oli keksinyt autoa ajaessaan.

– Toisen, mistä olen erityisen ylpeä, keksin kerran autossa ja ajoin oikein parkkiin sitä varten. Myyjällä oli vuolas juttu menossa, kun aloin hakata rintaani ja sanoin, että tää kopteri on just nousemassa! Kuustonen virnuilee.

Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman uudet jaksot maanantaisin kello 21 Nelosella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?