Viihde

Sometähti kärkkyi ilmaista majoitusta – hotelliomistajan raivopäinen reaktio johti käsittämättömään selkkaukseen: julkinen nolaus

Julkaistu:

valtava kohu
Brittiläinen somevaikuttaja Elle Darby joutui valtavan kohun kohteeksi ehdotettuaan irlantilaiselle hotellille ilmaista yöpymistä somenäkyvyyden vastineeksi.
Brittiläinen sometähti Elle Darby, 22, on joutunut valtavan kohun kohteeksi lähestyttyään erästä hotellia sähköpostitse ilmaisen majoituksen toivossa.

Useat kansainväliset mediat ovat uutisoineen, miten Darby lähetti sähköpostin Dublinissa sijaitsevaan hotelliin ja ehdotti heille yhteistyötä. Darby toivoi ilmaista yöpymistä majoituspaikassa ja tarjosi hotellille vastineeksi näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Darbyn Instagram-tilillä on noin 85 000 seuraajaa ja tämän YouTube-tilillä tilaajia on noin 94 000.

Darbyn sähköposti nousi kansainväliseksi uutiseksi, kun hänen lähestymänsä hotellin omistaja, Paul Stenson julkaisi sen hotellin Facebook-sivulla.
Stensonin mukaan oli täysin uskomatonta, että sometähti kehtasi pyytää häneltä ilmaista yöpymistä. Hän totesi, että vaatii paljon pokkaa lähettää sähköposti, jossa kinuaa ilmaisia palveluita yrittäjältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos annamme sinun yöpyä vastineeksi videostasi, kuka maksaa henkilökunnan, joka huolehtii sinusta? Kuka maksaa siivoojat, jotka siivoavat huoneesi? Tarjoilijat, jotka tarjoilevat sinulle aamiaista? Vastaanottovirkailijan, joka huolehtii sisäänkirjautumisestasi? Kuka maksaa valosta ja lämmöstä, jota käytät vierailusi aikana? Stenson kyselee pitkässä kirjoituksessaan jatkaen listaa.
Hotelliomistaja julkaisi kuvakaappauksen Darbyn sähköpostista, mutta jätti tämän nimen mainitsematta julkaisunsa yhteydessä. Sähköpostista kävi ilmi, että tämä uskoi tuovansa hotellille kallisarvoista somenäkyvyyttä, jonka seurauksena uudet asiakkaat löytäisivät majoituspaikan.

Hotelliomistaja ei vaikuttunut tarjouksesta, vaan kertoi, että hänellä itselläänkin on runsaasti kokemusta somesta.

– Meidän onneksemme meillä on huomattava määrä seuraajia sosiaalisessa mediassa. Meillä on 186 000 seuraajaa Facebookissa, noin 80 000 Snapchatissa, 32 000 Instagramissa ja noin 12 000 Twitterissä, mutta en ikinä pyytäisi mitään keneltäkään ilmaiseksi, Stenson näpäytti julkaisemassaan tekstissä.

– Minä myös bloggaan hieman, joka tietääkseni on toinen tapa sanoa, että kirjoitan asioita internetiin. Yllä mainitut tiedot eivät kuitenkaan tee minusta sen parempaa kuin muistakaan tai anna minulle oikeutta olla maksamatta jostakin, josta muiden täytyy maksaa.

– Tulevaisuudessa kehotan sinua tarjoutumaan maksamaan aivan kuten kaikki muutkin. Jos kyseessä oleva hotelli kokee, että näkyvyytesi auttaa heitä, ehkä he tarjoavat mahdollisuuden majoittua sviitissä. Tämä toisi sinulle itsekunnioitusta ja jos ollaan rehellisiä, tekisi siitä vähemmän noloa sinulle.
Telegraph-lehti kertoo, että Stensonin kirjoituksen jälkeen Darby julkaisi YouTube-tilillään 17 minuuttia pitkän videon ja kertoi tulleensa julkisesti nöyryytetyksi. Darby tilittää videolla saamastaan kohtelusta ja kuvailee, kuinka hänet nolattiin julkisesti ja hän raivostui, ahdistui, tuli surulliseksi ja koki itsensä erittäin nolostuneeksi. Darbyn videota on katsottu vajaassa viikossa lähes 1,5 miljoonaa kertaa.

Darby selittää videollaan, että hän ansaitsee elantonsa sosiaalisella medialla ja kertoo seikkaperäisesti, kuinka ala toimii. Alalla on yleistä, että somevaikuttaja tarjoaa yritykselle tai brändille näkyvyyttä kanavissaan vastineeksi alennetuista tai ilmaisista tuotteista.

– En koe, että tein mitään väärää. En ole koskaan aiemmin saanut tylyä vastausta hotellilta tai yritykseltä, jolle olen ehdottanut yhteistyötä. En ole elämässäni saanut koskaan näin tylyä, inhottavaa ja epäkunnioittavaa vastausta.Darby kuvailee videollaan, että kuuli kohusta saatuaan Twitterissä kuvakaappauksia itse kirjoittamastaan viestistä. Darbyn mukaan Stensonin kirjoitus sai aikaan valtavan somemyrskyn, jonka seurauksena hänet lytättiin täysin. Darby kertoo videollaan, että hänelle sateli järkyttäviä viestejä, joissa häntä haukuttiin kovin sanankääntein.

Osa tapauksesta kuulleista pöyristyivät Stensonin tavasta toimia. Monen mielestä oli täysin käsittämätöntä, että yrittäjä lyttäsi toisen, nuoren yrittäjän julkisesti. Moni antoi hotellille huonoja arvosteluja somessa ja kirjoitti sen sivulle viestejä, joissa paheksui Stensonin toimintaa. Bloggaajat ja sometähdet ottivat kantaa kirjoitukseen ja tuomitsivat hotelliomistajan tavan toimia.
Valtava kohu sai lisää vettä myllyyn, kun Stenson ilmoitti hotellinsa Facebook-sivulla, että somevaikuttajat ja bloggaajat eivät olleet enää tervetulleita hänen hotelliinsa. Hän julkaisi kirjoituksen, jossa muistutti, ettei alun perin kertonut sivullaan, kenestä somevaikuttajasta oli kyse. Yrittäjä koki, että oli joutunut kohtuuttoman negatiivisen julkisuuden kohteeksi ainoastaan siksi, että vaati normaaliin tapaan rahaa tarjoamastaan palvelusta.

Stenson ilmoitti tiukasti, että jatkossa yksikään bloggaaja ei ole tervetullut hänen hotelliinsa.

– En osannut kuvitella, että minulle tulvisi negatiivisia arvosteluja sen yksinkertaisen syyn vuoksi, että joku joutuu maksamaan saamistaan asioista ja palveluista, hän harmittelee kirjoituksessaan.

Stenson piti sunnuntaina Facebookissa hämmentävän tiedotustilaisuuden, jossa hän vaikutti pyytävänsä anteeksi tapausta, mutta päätyi kuitenkin ainoastaan suututtamaan lisää ihmisiä.

– Olemme häpeissämme, ettemme tajunneet, kuinka onnekkaita olimme, kun meitä lähestyi Jumalan kaltainen vaikuttaja, joka olisi voinut vauhdittaa myyntiämme kansainvälisesti.

– Haluaisimme pyytää anteeksi – emme keneltäkään, hotelliyrittäjä päätti videonsa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Äiti alkoi saada majoitusyritykseen iljettäviä puheluita tyttärestään – syy paljastui Facebookiin tekaistusta seksiprofiilista
   Kotimaa
  3. Ässien sirkuksessa taas uusi käänne: Jari Pasanen ei valmennakaan Porissa ensi kaudella – uuden valmentajan etsintä meneillään
   SM-liiga
  4. Laulajatähden esiintyminen suositussa ohjelmassa meni pahasti pieleen – rivot eleet raivostuttivat tv-katsojat: ”Noloa”
   Viihde
  5. Valitaanko venäläinen kenraalimajuri Interpolin uudeksi johtajaksi? Suomella on yksi ääni ja sen antaa poliisiylijohtaja
   Ulkomaat
  6. Kaisan käkkärätukka muuttui yhtäkkiä mystisesti suoraksi: ”Tähän ei ole löydetty mitään hyvää syytä”
   MyStyle
  7. Kirsi on viihtynyt vuosia avoimessa suhteessa: ”Seksi nuoremman miehen kanssa on erinomaista”
   Seksi & Parisuhde
  8. Kimi Räikköselle tihkui loistavia tietoja Sauberilta – ”Ensi vuosi näyttää todellakin hyvältä”
   Formula 1
  9. Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviestejä – liittyvät tuleviin veronpalautuksiin
   Kotimaa
  10. Tunti sitten
  11. Saudi-Arabian kuningas Salman, 82, puhui ensimmäistä kertaa julkisesti Khashoggin murhan jälkeen – ylisti maan oikeuslaitosta
   Ulkomaat
  12. Pallokerho: Huuhkajat kyykkäsi Unkarissa, ei vielä syytä paniikkiin – Pikkuhelmarien MM-kisat penkin alle: ”Valmistautuminen epäonnistui”
   Huuhkajat
  13. Näytä lisää