Remun viimeisellä keikalla lavalle noussut huippuvierailijoita – seremoniamestarin juonto sai villeimmät taputukset

Julkaistu:

Helsingin jäähallissa tehdään lauantai-iltana suomalaisen rockin historiaa.
Hurriganesin kulta-aikojen kitaristit Ile Kallio ja Janne Louhivuori olivat itseoikeutettuja vierailijoita Remu & Hurriganesin Viimeisellä keikalla. Molemmat mestarit ovat vähintään yhtä hyvässä soittokunnossa kuin olivat Ganes -vuosinaankin 1970- ja 1980-luvuilla.

Remu on itse kirkkaimmassa valokeilassa jäähyväiskeikallaan, mutta hänen rinnallaan on kautta vuosikymmenten nähty ja kuultu oman aikansa huippusoittajia.

Ilahduttavan monet heistä ovat lavalla jäähallin suuressa Hurriganes -finaalissa.

Pave Maijanen, monien Hurriganesin avainlevyjen tuottaja soitti koskettimia 10/80 -albumin komeassa Made In Swedenissä ja yllätti tuomalla lavalle vuonna 1975 keväästä syksyyn eläneen Rock’n ’Roll -bändin, trion, jossa hänen lisäkseen soittivat Dave Lindholm ja myöhemmin Sielun veljissäkin rummuttanut Affe Forsman. Suomalainen superbändi soitti klassikkonsa I’m Gonna Roll.

Toinen aikalainen, Sleepy Sleepersin toinen vahva mies Mato Valtonen toimi klovniksi maskeerattuna illan seremoniamestarina ja joissakin biiseissä laulajanakin.

Hänen osakseen tuli aiheuttaa illan myrskyisimmät suosionosoitukset ja esitellä Remu Aaltonen:

– King of fuckin’ everything!

Suoraan tai välillisesti Remun ja Hurriganesin opetuslapsia ovat kaikki suomalaiset rockartistit ja -yhtyeet.

Videolla fanit kertovat Remun ja Hurriganesin merkityksestä:Michael Monroe on tehnyt viime vuosina paljon yhteistyötä Remun kanssa – ja itseoikeutetusti hän oli Viimeisen keikan loppuhuipennuksen solisti.

Se alkoi komeasti ja koskettavasti, Michael Monroe lauloi aikanaan Cisse Häkkisen tulkitseman balladin I Will Stay. Monroe soitti biisissä myös saksofonia.

– Blondiitto, esitteli Remu Monroen.

Kaksi oli joukosta toki poissa, mutta Hurriganesin Viimeisessä illassa myös Häkkisen ja Albert Järvisen muistoa ja elämäntyötä kunnioitettiin vaikuttavasti.