Putous alkoi! Tässä ovat uudet sketsihahmot – kuka on suosikkisi? - Viihde - Ilta-Sanomat

Putous alkoi! Tässä ovat uudet sketsihahmot – kuka on suosikkisi?

Suositussa ohjelmassa kilpaillaan siitä, mikä sketsihahmoista on paras.

20.1.2018 21:16

Viihdeohjelma Putous palasi tänään tv-ruutuihin ja samalla nähtiin ensimmäistä kertaa suosikkisarjassa kisaavat sketsihahmot.

Mukana ovat viime kaudelta tutut Pilvi Hämäläinen, Mikko Penttilä, Ernest Lawson ja Timo Lavikainen. Uusia tähtiä ovat Kiti Kokkonen, Pihla Penttinen sekä Alina Tomnikov.

Pilvi Hämäläinen eli Tuija Eronen

Pilvi Hämäläisen hahmo on tällä kaudella Tuija Eronen, usein eronnut, omasta mielestään vahva nainen. Erosen ajoittain itkua muistuttanut nauru säesti monia kommentteja.

Hämäläinen on aiemmin kuvaillut hahmoaan täriseväksi, simpsakaksi ja eteenpäin menneeksi. Hahmon luominen oli kuitenkin haastavaa.

– Viime vuonna hahmo tuli itsestään ja vaan pulpahti esiin. Tänä vuonna se on ollut todella paljon hankalampaa. Olen älyllistänyt sitä liikaa, ja lopulta valitsin sen, mikä minua kosketti eniten.

Hämäläinen voitti viime kaudella Aina Inkeri Ankeinen -hahmollaan. Ankeinen oli nimensä mukaisesti ankea ja iloton. Hahmo hurmasi sekä nuoret että vanhemmat katsojat.

Suosittu hahmo toi myös paineita uudelle tuotantokaudelle.

– Aluksi en kokenut paineita, mutta kun asiasta alettiin kysyä, yhtäkkiä niitä syntyikin. Huomasin, että kun olisi pitänyt päättää, minkä hahmon valitsen tällä kertaa, minulla olikin aivan hirveät paineet ja ahdistus siitä, Hämäläinen kertoi IS:lle tammikuun alussa.

Ernest Lawson eli Ansa Kynttilä

Ernest Lawson tavoittelee tänä vuonna sketsihahmokisan voittoa Ansa Kynttilänä, opettajana, joka pitää oppilaiden tekemistä töistä. Oppilaiden työt muodostavat myös hyvän tulonlähteen opettajalle.

– Opettaja puhuu! Ansa Kynttilä toisteli.

Lawson kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa aiemmin, ettei yleensä kokeile paljon erilaisia hahmoja. Sen sijaan hän lähtee työstämään ideaa, joka naurattaa.

– Viime vuonna tein näin ja tein sen myös tänä vuonna. Hahmo lähtee minulla enemmän sisällöstä kuin ulkonäöstä. Tärkeitä ovat ne jutut, se mihin maailmaan hahmo sijoittuu, mistä se tulee, mitä ammattia ja ikäryhmää se on ja mitä se haluaa kertoa, hän kertoi hahmonsa taustasta.

Uutta hahmoaan hän kuvaili erilaiseksi, hauskahkoksi ja erkkumaiseksi.

– Hahmoni lähtee enemmän sisällöstä kuin ulkonäöstä. Tärkeää on, mihin maailmaan hahmo sijoittuu, mistä se tulee, mitä ammattia ja ikäryhmää se edustaa ja mitä se haluaa kertoa, Lawson kuvaili hahmon taustaa.

Lawson nauratti viime vuonna parikymppisenä show-tanssia harrastaneena Abdul Tuiskuna. Hän sijoittui kilpailussa toiseksi.

Kiti Kokkonen eli Tanhupallo

Ensimmäistä kertaa Putouksessa mukana olevan Kiti Kokkosen hahmo on balettiasuun pukeutunut Tanhupallo. Tanhupallon kotieläin on karvamato.

Kokkonen on aiemmin kuvaillut hahmoaan omituiseksi, pyöreähkömäiseksi ja omintakeiseksi.

– Prosessi oli haastava ja aavistuksen työläämpi, mitä kuvittelin. Hahmoni löytyi kuitenkin helposti, koska se on yrittänyt puskea esiin jo 20 vuotta, Kokkonen kuvaili hahmoa IS:lle.

Näyttelijänä ja kirjailijana tunnettu Kokkonen on ennen Putousta luonut mittavan uran esittävän taiteen parissa. Hänet on nähty muun muassa kolmessa Uuno Turhapuro -elokuvassa sekä kolmessa Onneli ja Anneli -lastenelokuvassa.

Kokkonen on sanonut Putoukseen pääsyn olleen salaisena haaveena jo pitkään.

– Tuntuu aivan ihanalta ja vähän hirveältä samaan aikaan. 98 prosenttia ajasta on kivaa, 2 prosenttia pieni pelko, näyttelijä sanoi tammikuun alussa.

Timo Lavikainen eli Bjarne ”Mursu” Walrus

Timo Lavikaisen uusi hahmo on Bjarne ”Mursu” Walrus. Kävelyä ja takseja välttelevä Walrus kulkee Romar-duunarin selässä.

Lavikainen kuvaili aiemmin hahmoaan hauskaksi, ihanaksi ja ”komiaksi”.

– Lähden siitä, mikä itseä naurattaa. Jostain alitajunnan pimeistä syövereistä se lähtee muotoutumaan, Lavikainen kertoi hahmon synnystä.

Viime vuonna Lavikainen hauskuutti isä Nitrona, jolla oli vaikeuksia pysyä totuudessa. Hahmo selvisi kisassa kolmanneksi.

Alina Tomnikov eli Kikki Vaara

Ensikertalaisiin kuuluva Alina Tomnikovin hahmo on Kikka Vaara, väsynyt ja sekavia puhuva kolmen lapsen äiti.

– Oispa kahvia, nainen toivoi.

Tomnikov on kertonut valinnan useiden eri hahmojen välillä olleen haastava.

– Lähestyin hahmoa arjen kautta, koska tavallisesta elämästä löytyy paljon koomisuutta. Rakastan tätä tyyppiä. Se on oman elämänsä supersankari. Uskon, että jokaisella on siihen jotain kosketuspintaa, näyttelijä sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa aiemmin tammikuussa.

Näyttelijä on myös paljastanut, että hahmo pohjautuu ainakin löyhästi tosielämään.

– Hahmo syntyi inspiraationa läheisestä ystävästäni, joka lähetti minulle kuvan itsestään.

– Rakastettava, urpo, sankari, Tomnikov kuvaili hahmoa.

Tomnikov on aiemmin nähty muun muassa tv-sarjoissa Syke ja Downshiftaajat. Hän esitti myös venäläistä naista uudessa Tuntematon sotilas -elokuvassa.

Mikko Penttilä eli Amaryllis Yamamoto

Mikko Penttilä kilpailee tänä vuonna Amaryllis Yamamoto -hahmolla, jonka näyttävä tyyli on elämäntapa.

– Sugoi, pinkkiin tyllihameeseen pukeutunut hahmo hoki.

Penttilä on kertonut hahmon keksimisen lähtevän visuaalisesta ärsykkeestä, sillä hän on aiemmin piirtänyt paljon.

– Jotain sinistä, jotain vanhaa, jotain lainattua, Penttilä paljasti hahmostaan ennen ensimmäistä jaksoa.

Penttilä esitti viime vuonna viisikymppistä Turkka ”Stögis” Kuppia, joka oli malli, laulaja ja rakastaja Tornio-Haaparanda twin citystä. Hurtti huumori ei kuitenkaan iskenyt katsojiin ja Penttilä putosi toisena kilpailusta.

Pihla Penttinen eli Mallu-Jasmina

Pihla Penttinen kamppailee parhaimmasta sketsihahmosta hahmollaan Mallu-Jasmina Ylä-Pinnala. Mallu-Jasmina on Varma nakki drive in -grillin työntekijä. Nuoren naisen paras ystävä on Kuittisen Heidi.

– Möi möi, Mallu-Jasmina hoki hiuksiaan sukien.

Hahmon valinta tuotti Putous-sarjassa ensimmäistä kertaa näyttelevälle Penttiselle vaikeuksia.

– Olen tosi huono tekemään päätöksiä, ja sen valinta oli siksi ihan kauheaa. Suunnittelu lähti ideasta, jota en kauheasti sensuroinut. Hahmo kehittyi pikkuhiljaa siitä eteenpäin.

Penttinen on aiemmin nähty muun muassa elokuvissa Juoksuhaudantie ja Saippuaprinssi sekä tv-sarjassa Kylmäverisesti sinun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?