Ystävä kertoo Remu Aaltosen suorastaan yliluonnollisista kyvyistä – aisti bänditoverinsa kuoleman: ”Tiesin heti, mitä on tapahtunut”

rac

Julkaistu:

Lasse Norres on Remu Aaltosen pitkäaikainen ystävä ja yhteistyökumppani.
– Tapasin Hurriganesin ensimmäisen kerran lehdistötilaisuudessa Roadrunner-levyn ilmestymisen aikaan 1974, Lasse Norres kertoo Ilta-Sanomille.

– Yhtye oli tunnetusti vaikea mediaa kohtaan, minkä myös minä sain tuntea nahoissani haastattelua tehdessäni. Sain Albertilta hädin tuskin sanaa suusta, Cisse puhui ihan höhliä ja Remu oli erittäin niukkasanainen. Asettelin kysymykseni tarkasti ja varoen, koska Remu reagoi voimakkaasti tyhmiin kysymyksiin. Heistä aisti asenteen, että media oli kohdellut Hurriganesia kaltoin. He kokivat, ettei Hurriganesia ymmärretty ja arvostettu.

– Luulen, että Remu arvosti asiallisia kysymyksiäni, tekemääni taustatyötä ja sitä, etten mennyt haastatteluun kylmiltäni. Hän alkoi huomioida minut ja olla jopa ystävällinen minua kohtaan, mutta pelkäsin häntä edelleen. Remu ei saanut raivokohtauksia, mutta hän saattoi olla jumalattoman tyly.


– Pääsin melko pian haastattelemaan Remua uudestaan. Sillä kertaa teimme jutun hänen kotonaan Vaasankadulla, Kalliossa. Se ei ollut mikään kysymys-vastaus-haastattelu, vaan syvällinen henkilöhaastattelu, jonka aikana pääsin kurkistamaan ensimmäistä kertaa Remun kovan ulkokuoren taakse.

– Remun silloinen koti oli pieni kellarikämppä katutasossa. Se oli tyylipuhdas, suitsukkeilta tuoksuva taiteilijakoti täynnä tauluja, mattoja, ryijyjä, ikoneita ja kelloja. Olohuoneen nurkassa oli vanha levysoitin ja isot kaiuttimet. Kun olohuoneen maton hapsut menivät maton päälle astuessani vinoon, Remu nousi sängyltään ja asetteli ne suoraan. Tuhkakupin hän tyhjensi ja pyyhki puhtaaksi, kun siinä oli kaksi tupakantumppia. Remu kulki kodissaan luuttu kädessään ja korjaili tarvittaessa koriste-esineitä ja tavaroita suoriin riveihin.

– Hän soitti minulle musiikkia, uppoutui ajatuksiinsa ja yllätti minut täysin. Sain huomata, miten helvetin syvällinen ajattelija hän on. Lauseet, joskus vaikeaselkoisetkin, eivät olleet kertaakaan tyhjiä, vaan niissä oli erilaisia syvyyksiä ja sävyjä. Remu teki minuun suuren vaikutuksen.


– Olen nähnyt pari melko pelottavaakin esimerkkiä Remun suorastaan yliluonnollisista kyvyistä. Yksi niistä on tapaus maaliskuulta 1991. Olin Albert Järvisen kanssa Lontoossa sillä keikkamatkalla, jolloin Albert kuoli.

– Minun vastuulleni Aben kuoleman jälkeen jäi muun muassa soittaa Remulle ja kertoa tapahtuneesta.

– Moi, tässä on Lasse. Olen ollut muutaman päivän Albertin kanssa Lontoossa. Täällä on tapahtunut jotain järkyttävää...

– Albert on kuollut, Remu sanoi keskeyttäen lauseeni.

– Mistä sä sen tiedät? Onko joku jo ehtinyt soittaa sulle?

– Ei, mutta kun puhelimeni soi, tiesin heti, mitä on tapahtunut.

– En ole nähnyt Remua koskaan heikkona. Hänellä on älytön kapasiteetti myös helvetin kipeiden asioiden, kuten kuoleman käsittelyssä.

ISTV näyttää Remun viimeisen keikan suorana netti-tv-lähetyksenä lauantaina 20.1.2018 kello 20 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt