Remontti-Reiska Jorma Piisinen, 57, katosi jättisuosionsa jälkeen julkisuudesta – naiset pommittivat perheenisää viesteillä: ”Hengen mies ei lankea”

Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen sai naisilta huomiota televisiouran huippuvuosina. Nykyisin häneltä kysytään yhä remonttineuvoja.

Tv:n Remontti-Reiskana tunnetuksi tullut Jorma Piisinen ei katso televisiota juuri lainkaan. –Uutisia katson pääasiassa, ja joskus urheilua.

19.1.2018 16:01

Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen, 57, nähtiin viikonloppuna Helsingin Savoy-teatterissa Jäähypenkki Roast -tapahtumassa, jossa julkkikset naljailivat toisistaan ja olympiaurheilusta. Viikonloppuna hän jakoi myös palkinnon Kultainen Venla -gaalassa.

Viime vuosina television remonttiohjelmista tuttua Piisistä ei kuitenkaan ole julkisuudessa juuri nähty.

– Ohjelma kun loppui, ajattelin, etten viitsi ehdoin tahdoin keikkua julkisuudessa, jos minulla ei ole mitään sanottavaa. En ole varsinaisesti halunnut kadota siitä, mies sanoo.

– En ole hakeutunut parrasvaloihin sen takia, että minun pitäisi näkyä jossain. Vierastan sellaista.

Joka kodin asuntomarkkinat esitteli Piisisen suomalaisyleisölle Remontti-Reiskana vuonna 1993. MTV3:n ohjelmassa hänet nähtiin vuodesta 1993 vuoteen 2010.

Jorma Piisinen tuli tutuksi Remontti-Reiskana Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmassa.

Ohjelmaan Piisinen päätyi sattumalta, kun hänen lapsensa kummi huomasi työpaikkailmoituksen. Kummi lupautui ottamaan Piisisestä filmikamerallaan kuvan ja työnhakukirje kirjoitettiin samalla, kun kuvaa kehitettiin.

– Silloin oli vika päivä hakea sitä työtä. Ajattelin, ettei minulla ole mitään mahdollisuutta, koska en ole ollut edes koulun joulunäytelmässä, Piisinen muistelee.

– Aloitin kirjeen sillä tavalla, että kun tämä tulee päivän pari myöhässä ja jää pinon päällimmäiseksi, turha edes avata muita, kun tässä on teillä äijä sinne. En tiedä, oliko se se, vai mikä, mutta jostain syystä ne otti minut.

Piisinen pääsi koekuvauksiin viiden muun miehen kanssa. Kuvauksissa tehtävänä oli rakentaa linnunpönttö ja katsojat saivat ohjelman kesätauolla äänestää, kenestä tulisi seuraava Remontti-Reiska.

Tv:n Remontti-Reiskana tunnetuksi tullut Jorma Piisinen ei katso televisiota juuri lainkaan. –Uutisia katson pääasiassa, ja joskus urheilua.

Piisiseltä on usein kysytty etenkin naisten jakamasta huomiosta. Televisiouran huippuvuosina tv-tähti on kertonut saaneensa ihailijapostia ja jopa treffikutsuja.

– Kyllähän niitä tarjouksia on tullut, ei sitä voi kieltää. Mutta kun on hengen mies, niin ei lankea, Piisinen vitsailee ja jatkaa:

– Liha ei ole heikko tässä tapauksessa, naimisissa oleva kolmen lapsen isä sanoo ja naurahtaa.

Vielä nykyisinkin Remontti-Reiskalta kysytään neuvoja remonttipulmiin. Etenkin vanhemmat ihmiset tunnistavat televisiosta tutut kasvot, nuoremmat eivät niinkään.

– Kun julkisuudesta häviää, aika nopeasti nimi ja naamakin unohtuvat.

Syytä Remontti-Reiskan kansansuosioon ei Piisinen osaa arvioida.

– En osaa sitä itse oikein arvioida, mutta minulle on sanottu, että osaan selkeästi ilmaista asioita. Tuon uskottavuutta, jos sanon jotain, ihmiset uskovat, että näin se on. Itse on sitä vaikea arvioida ja en ole itse katsonut omia ohjelmiani. Olen aina mennyt siltä pohjalta, mitä tuntuu.

Joka kodin asuntomarkkinoiden jälkeen Piisinen juonsi omaa sarjaansa ja hänet nähtiin myös Aku Hirviniemen Putous-hahmon Timo Harjakaisen kanssa 12-osaisessa sarjassa. Hän teki myös rakennusalan töitä televisio-ohjelmien ohessa.

Jorma Piisinen nähtiin Aku Hirviniemen hahmon Timo Harjakaisen kanssa yhteisessä ohjelmassa vuonna 2012.

Tv-sarjojen jälkeen Piisinen on harventanut työtahtiaan viidestä kymmeneen työpäivään kuukaudessa. Mies on keskittynyt lähinnä oman talon, kesämökin ja hallin kunnossapitoon. Pihat vaativat aurausta talvella ja muutenkin talonmiehenhommia riittää. Hän myös kirjoittaa Rakennusmaailma-lehteen ja tekee esimerkiksi työkalutestejä.

Mitään hinkua takaisin televisioon ei Piisisellä ole. Toisaalta sopivaan tarjoukseen hän voisi vastata myöntyvästi.

– Jos on jotain muuta kuin rakentamista, voisin ehkä lähteäkin. Rakentamisessa on se ongelma, että tänä päivänä sinulle laitetaan sanat suuhun. Olen siinä saavuttanut sellaisen uskottavuuden, etten lähde sitä murentamaan sillä, että sanon mitä käsketään. Jokin muu formaatti, jossa ei rakentamisalan uskottavuus ole koetuksella, niin mikä ettei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?