Ellen Jokikunnas ei aikonut koskaan naimisiin – Jari-puoliso empi kosintaansa vuosia: ex tempore -häät olivat ainoa vaihtoehto - Viihde - Ilta-Sanomat

Ellen Jokikunnas ei aikonut koskaan naimisiin – Jari-puoliso empi kosintaansa vuosia: ex tempore -häät olivat ainoa vaihtoehto

Suositun juontajan vuoteen on mahtunut suurta iloa ja onnea ex tempore -häiden merkeissä, mutta myös surua.

20.1.2018 9:31

Ellen Jokikunnas on ollut kohta kahdeksan vuotta onnellisesti yhdessä miehensä Jarin kanssa. Pariskunta meni kihloihin heinäkuussa, kun Jari kosi Elleniä täysin yllättäen. Häät järjestettiin vain kuukauden varoitusajalla maalaisromanttisesti Lohjalla.

– Minkä ihmeen takia sitä pitäisi pitkittää? Olemme katsoneet vierestä, kun lähipiirissä on järjestetty häitä vuosia ja sitten sitä on stressattu. Päätimme, että hei, pidetään häät heti kuukauden päästä, Ellen kertoo hehkuen.

– Se oli sellainen ex tempore -ajatus, että pidetään ne nyt. Siinä ei ollut mitään sen syvempää merkitystä.

– En ole ikinä ajatellut meneväni naimisiin! Saati sitä, että ovatko ne keväthäät, kesähäät, talvihäät vai syyshäät.

Ellen ja Jari järjestivät itselleen upeat ex tempore -häät.­

Tuore vaimo kehuu puolisoaan rohkeaksi mieheksi, koska Ellen oli aina ollut vastahankainen naimisiin menemisen kanssa.

– Jari on seitsemän vuotta kysellyt, että mitä vastaisin jos hän kosisi. Olen vain nauranut, että älä nyt viitsi.

Suhteessa parasta on huumorintaju jaetussa arjessa. Ellen kertoo arvostavansa arkea puolisonsa kanssa valtavan paljon.

– On tärkeää voida joka ikinen päivä nauraa toisen kanssa jollekin asialle. Mielestäni arki on paras asia elämässä, ja sitä sitten värittää sellaiset pienet juhlan hetket. Jos arki ei ole ihanaa, on suhteessa ongelmia.

Pariskunta asuu Nurmijärvellä vanhasta rautatieasemasta remontoidussa kodissa. Heillä on kotona kolme kanaa ja kukko, tanskandoggi, maatiaiskissa ja juuri äsken heille muuttanut pieni bengalinkissanpentu. Rakkaiden lemmikkien hoitamisessa ja talon kunnostamisessa kuluukin pariskunnan yhteinen vapaa-aika.

– Olen sellainen ihminen, että viihdyn tosi paljon kotona maalla erakkona. Toinen kysymys on, ketkä ovat sellaisia ihmisiä, jotka voin huolia erakkoelämääni. Sitten mulla onkin tässä toinen samanlainen pöljä, joka viihtyy yhtä paljon siellä metsässä, Ellen herkistyy suhteestaan.

Ellen nähdään Kadonneen jäljillä -ohjelman uutena juontajana. Kokemus oli hänelle rankka, mutta antoisa. –Itken muutenkin koko ajan ilosta ja surusta. Siellä kuvauksissa silmäni olivat suurin piirtein muurautuneet kiinni koko ajan, hän totesi IS:lle.­

Perheessä on ollut myös haasteita ja suruakin. Ellenin ja tämän kolmen sisaruksen äiti sairastui ennen joulua vakavasti. Ellen kertoi aiemmin Anna-lehdessä, että äiti sai aivoverenvuodon ja oli kriittisessä tilassa sairaalassa.

– Se tapahtui tässä vuoden lopulla. Olisi tehnyt hyvin haastavaksi lähteä minnekään, jos jotain vastaavaa olisi sattunut päällekkäin kuvausten kanssa. Mutta nyt tilanne on onneksi taas hyvin, Ellen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?