Toni Wirtanen vajosi synkkyyteen 15 vuotta sitten –poikkeuksellisen haavoittuvaisena tv:ssä: ”Kun meni järki, se oli paha” - Viihde - Ilta-Sanomat

Toni Wirtanen vajosi synkkyyteen 15 vuotta sitten –poikkeuksellisen haavoittuvaisena tv:ssä: ”Kun meni järki, se oli paha”

Toni Wirtanen avautuu Maria Veitolalle mielenterveytensä häiriöistä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

19.1.2018 14:58

Apulanta-yhtyeestä tuttu muusikko Toni Wirtanen ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B avaavat Hollolassa sijaitsevan kesämökkinsä ovet juontaja Maria Veitolalle ensi viikolla nähtävässä Yökylässä Maria Veitola -jaksossa.

Muusikot avaavat kesämökkinsä oven lisäksi Veitolalle myös elämäänsä: sen ylä- ja alamäkiä.

Veitola ja Wirtanen istuvat illalla auringon laskiessa järven rannalla, kun Veitola kysyy Wirtaselta pahinta asiaa, mitä hänen elämässään on tapahtunut.

– No silloin, kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha, The Voice of Finlandin tähtivalmentajan pestistäänkin tuttu Wirtanen vastaa.

– Se veti todella synkkyyteen.

Mies tarkentaa, että vuodesta 2003 lähtien hän on kärsinyt paniikkihäiriöistä ja ahdistuksesta.

– Eli aika standardisetti, hän toteaa ja jatkaa, että hän ei suinkaan ole ainoa musiikkialan ammattilainen, jolla on ollut mielenterveyden häiriöitä.

– Meidän alalla ei varmaan oo ketään, joka vetäis ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myös Wirtasen puoliso, Tähdet, tähdet -ohjelmassa toiseksi sijoittunut Jannika B kertoi viime vuonna avoimesti uupumuksestaan ja masennuksestaan. Hän kertoi tunteneensa itsensä epäonnistuneeksi ja ymmärsi lopulta hakea apua masennukseensa.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Wirtanen kertoo, että hänen itsensä kokemasta masennuksesta oli tavallaan apua, kun Jannika sairastui.

– Kun rouva teki tämän ulostulonsa, niin sen oman kokemuksen kautta sitäkin on ollut aika paljon helpompi käsitellä. Tiedätkö, ja tajunnut sen, että tämä nyt on vähän aikaa tämmöistä ja näitä tulee ja nämä menee. Sekään ei ole sen vaarallisempaa, mies kertoo Veitolalle.

– Vaikka itse asiassa tietyllä tavalla sivusta seuraajan rooli on melkein vittumaisempi kuin keskushenkilön, Wirtanen jatkaa pohtimista.

Wirtanen ja Jannika B ovat olleet yhdessä vuodesta 2011 lähtien ja heidän häitään vietettiin uudenvuoden aattona vuonna 2013. Pariskunnalla on reilun kahden vuoden ikäinen Martta-tytär.

Pariskunta esitti harvinaisen dueton Vain elämää -ohjelman 7. kaudella.­

Parin lämmin suhde ihastutti syksyllä Tähdet, tähdet -ohjelmaa seuranneita. Wirtanen kannusti laulukilpailuun osallistunutta vaimoaan välillä paikan päällä ja välillä kotikatsomossa ja sosiaalisessa mediassa. Hellyttävät somekirjoitukset sulattivat monien katsojien sydämet:

– Voi kunpa jokainen mies arvostaisi vaimoaan yhtä suuresti kuin sinä! Respect, eräs fani kirjoitti, kun Wirtanen oli hehkuttanut vaimoaan suurin sanakääntein.

Yökylässä Maria Veitola MTV3:lla torstaisin kello 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?