Viihde

Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

Julkaistu:

kadonneen jäljillä
Teemu haluaa tutustua isäänsä ja tietää, miksi tämä katosi poikansa elämästä.
Keskiviikkona nähdyssä Kadonneen jäljillä -jaksossa 18-vuotias Teemu etsi irlantilaista isäänsä, jota hän ei ole koskaan tavannut. Nuoren miehen johtolangat isästään olivat vähäiset: tiedossa oli isän nimi ja tämän ystävän lähes 20 vuotta vanha osoite Lontooseen sekä tieto siitä, että Teemun isä on kotoisin Belfastista, Pohjois-Irlannista.

– Se, että löytäisin mun isän, se luultavasti laajentaisi mun maailmankuvaa. Se, kun ei tiedä itsestään toista puolta, on hämmentävää. Silloin ei voi itsekään ymmärtää itseään kovin hyvin, Teemu pohti ohjelmassa.
  • Jutun pääkuvana olevalla videolla isä ja poika kohtaavat ensimmäistä kertaa.
Teemua ei pelottanut lähteä mukaan ohjelmaan, vaikka hän ei osannut yhtään aavistaa, kuinka isä suhtautuisi jos ovelle ilmestyisi oma poika, jota ei ole koskaan tavannut.

– Kyllä se ohjelmaan osallistuminen sinänsä jännitti, kun en yhtään tiennyt, miten isä suhtautuisi siihen, että löydän hänet, Teemu kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mietin, haluaako hän elämäänsä minut tai haluaako hän edes tavata. Se siinä tapaamisessa jännitti eniten.


Hatarista johtolangoista huolimatta nuori mies lähti etsimään isäänsä. Suurimman takaiskun etsinnöille Teemu koki Belfastissa, jossa hänen isänsä tietoja ei löydy rekisteritoimistosta, vaikka isä on tiettävästi asunut kaupungissa kauan.

– Oli se tiukka paikka, kun aluksi ei löytynyt mitään, eikä kukaan halunnut tai voinut edes kertoa mitään isästä, Teemu huokaa.

Monien vaikeuksien ja umpikujien jälkeen isä vihdoin löytyi Pohjois-Irlannista.

– Kun odotin, että saisin mennä tapaamaan isääni, niin minun oli vaikea hengittää ja pelotti vähän se, että mitä sanon ja mitä puhun sille, Teemu muistelee.

Tavatessaan isänsä ensimmäistä kertaa Teemulle selvisi, että isällä on vaimo ja kaksi lasta.

– Tuli ilmi, että minulla on pikkuveli ja pikkusisko. Se oli sinänsä yllättävää, mutta oli mukavaa, että heillä on suurin piirtein minun ikäisiäni lapsia.


Teemun isä Gary on ollut töissä merillä ja kertoo, että hän kadotti huonoksi onnekseen Teemun ja tämän äidin yhteystiedot matkoilla.

– Minulla oli osoite ja puhelinnumero tallessa, mutta matkoillani hukkasin ne johonkin, en tiedä miten. Mietin, mitä teille kuuluu, mutta en voinut ottaa yhteyttä teihin. Toivoin, että jonain päivänä etsisit minut käsiini jollain tavalla, isä kertoi ohjelmassa.

Miksi isä lähti ja miksi hän ei ottanut koskaan yhteyttä, sitä Teemu on koko ikänsä pohtinut.

– Ei hän sitä ihan selkeästi selittänyt. Hänhän matkusteli paljon ympäri maailmaa ja joku oli kai varastanut jossain vaiheessa hänen tavaransa ja siinä menivät myös ne yhteystiedot.


Oletko tavannut uutta perhettäsi ohjelman jälkeen?

– Ihan vähän aikaa sitten nähtiin ja joka viikko puhutaan Skypen tai Facebookin välityksellä. Jouluna olin heidän luonaan viikon ja kesällä menen uudestaan. On ollut puhetta, että isä tulisi jossain vaiheessa myös Suomeen.

  • Katso yllä olevalta videolta, Mitä Teemulle ja hänen isälleen kuuluu nyt!
Teemun olemassaolo ei ollut Irlannin perheelle salaisuus, mutta ovelle ilmestyminen oli yllätys.

– Mulla on siellä nyt pikkusisko ja –veli. Onhan tässä kaikille vähän sulateltavaa. Ymmärrän kyllä jos aluksi toinen tuntuu vähän vieraalta, vaikka sinänsä sukua ollaankin.

Kadonneen jäljillä Nelosella keskiviikkoisin klo 21.

Ilta-Sanomat ja Nelonen ovat samaa Sanoma-konsernia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt