Rita Tainola Show: Meiju Suvas puuttui tyttärensä kiusaamiseen – koko luokka tuli pyytämään anteeksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Meiju Suvas puuttui tyttärensä kiusaamiseen – koko luokka tuli pyytämään anteeksi

Laulaja Meiju Suvas juhlii 35-vuotista uraansa ja sanoo uran olleen niin nousu- kuin matalasuhdanteista.


20.1.2018 7:59

Laulaja Meiju Suvaksen, 58, elämä on ollut 35 vuotta kestäneen artistiuran aikana melko julkista. Hän kertoo vuosien olleen ajoittain hyvinkin mansikkaisia, mutta kyllä alamäkiäkin on ollut - niin yksityiselämässä kuin uralla.

– Positiivinen asenne elämään on parempi kuin se, että ryhdytään miettimään joskus koettuja tylsiä hetkiä, hän sanoo.

Meiju paljastaa, ettei yksityiselämäkään ole ollut aina auvoista, mutta viimeisimmässä liitossaan laulaja on ollut jo vuosia onnellinen.

– Elämään kuuluvat myös huonot aja. Onnekseni minulla on niin huono muisti, etten tylsiä juttuja oikein muista, hän nauraa.

ISTV:n Tainola Show’ssa Meiju kertoo, että vaikka hänellä on nyt juhlavuosi, varsinaisesti hän juhlii sitä kesällä.

Meiju uskoo vakaan suosionsa salaisuuden olevan siinä, että hän on osannut uudistua.

– Silti esitän yleisön pyynnöstä vanhoja hittejäni kuten Pure Mua ja Muukalainen, hän räväyttää.

Yksityiselämässään Meiju elää seesteistä ja onnellista elämää. Hän on ollut jo 17 vuotta Johan Bergerin kanssa.

– Onhan minulla ollut nuoruudessani epäonnistuneita suhteita, mutta so what. Se on elämää ja olen jokaisesta kokemuksestani kiitollinen. Olen niistä myös oppinut, hän kuittaa.

– Kai minun piti sitten odottaa aikani ennen kuin John tuli elämääni, nuoruudessaan jo ennen uraansa Johnin sihteerinäkin toiminut Meiju velmuilee.

Meiju sanoo tienneensä, mitä hän saa, kun lähtee Johnin matkaan. Sen verran hyvin hän aikoinaan tutustui mieheen. Heidän elämänsä eivät kuitenkaan tuolloin kohdanneet, sillä Meiju halusi luoda uraansa.

– Sitten hän oli yhtäkkiä siinä edessäni ja kuului klick.

Positiivisesta elämänasenteestaan tunnettu Meiju on ollut surullinen tyttäreensä kohdistuneesta kiusaamisesta.

– Minun oli aikoinaan pakko puuttua tyttäreni kiusaamiseen, kun muut eivät siihen kiinnittäneet huomiotaan. Onneksi kaikki päättyi hyvin ja koko luokka tuli pyytämään häneltä anteeksi. Se oli hienosti tehty ja tyttären ei tarvinnut vaihtaa koulua, Meiju kertoo.

Meiju paljastaa, että häntäkin on aikoinaan kiusattu koulussa.

– Nuoret ovat kasvuiässä hyvin herkkiä, joten kiusaaminen vaikuttaa suuresti. Minua ihmetyttää edelleen se, miksi minua kiusanneet ihmiset niin tekivät. He olivat julmia, enkä ymmärrä sitä edelleenkään, hän muistelee.

– Kai heille pitää antaa anteeksi. Taitaa taitaa olla niin, että heillä itsellään oli joku ongelma ja he purkivat sen kiusaamalla minua, Meiju sanoo.

Meiju sanoo, että hänet on pitänyt järjissään musiikki ja hyvin sujunut ura.

Kulta- ja platinalevyjä uransa aikana pokannut Meiju haluaa laulaa niin kauan kuin ihmiset jaksavat häntä kuunnella. Hän toivoo uran jatkuvan ja iloitsee siitäkin, että lapset tottuivat jo pieninä äidin keikaille lähtöihin.

– Alussa tunsin kipuilua. Mietin, miten pääsen yli siitä, että lapset jäävät kotiin. Tottumus on toinen luonto ja lapset tottuivat asiaan. Arkipäivisin olen kuitenkin melkein aina ollut kotona, hän huomauttaa.

  • Katso Meiju Suvaksen koko haastattelu oheiselta ISTV:n Tainola Show’n videolta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?