Anna-Leena Härkönen ärsyyntyi Teneriffan-lennollaan rasittavasta ilmiöstä koneen vessajonossa – oletko huomannut tällaista käytöstä? - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna-Leena Härkönen ärsyyntyi Teneriffan-lennollaan rasittavasta ilmiöstä koneen vessajonossa – oletko huomannut tällaista käytöstä?

Anna-Leena Härkönen kirjoitti siitä, miten lentokoneen vessaan jonottamisesta oli tulla riita lomalennolla. Lentokoneessa monet pienet asiat voivat käydä matkustajien hermoille.

15.1.2018 15:31

Talvi on yleistä aikaa rentouttaville etelän lomamatkoille, kun koti-Suomessa kelit käyvät turhan kylmiksi. Lentokoneella matkustamiseen liittyy myös kurjia puolia. Kirjailija ja toimittaja Anna-Leena Härkönen julkaisi Apu-lehden blogissaan osuvan kirjoituksen, jossa hän nostaa esiin lentokoneissa esiintyvän ongelman.

Härkönen kirjoittaa ällistyneensä siitä, miten ihmiset jonottivat muutenkin ahtaassa lentokoneen takatilassa sijaitsevaan toilettiin. Hän oli kyseisen tapahtuman aikaan matkalla Teneriffalta kotiin marraskuussa.

Lähdin käymään vessassa. Vessajonossa oli outo aukko: yksi jonottajista seisoi kolmen metrin päässä edellisestä.

– Oletko säkin jonossa? kysyin naiselta.

– Olen, hän töksäytti.

Miksei hän sitten mennyt reilusti jonon päähän? Jono, joka ei näytä jonolta, tekee minut levottomaksi, Härkönen kirjoittaa.

Seuraavat vessaan pyrkineet matkustajat tungeksivat Härkösen takana epätietoisina siitä, missä jono oikein jatkuu. Härkönen kirjoittaa ilmoittaneensa tässä vaiheessa ääneen, että jono jatkuu hänen takanaan. Kiusallinen vessajonossa elämöinti ei kuitenkaan loppunut.

Hetken päästä nainen kääntyi meihin päin ja sanoi kuuluvalla äänellä: ”Olis järkevää, jos kaikki pitäis toisiinsa kunnon välimatkan niin että vessasta tulijat mahtuu paremmin menemään takas omille paikoilleen.”

Kirjailija toteaa tekstissään hämmästyneenä, että hänen tietonsa mukaan kaikki ovat aina päässeet lentokoneen vessajonon ohi helposti takaisin paikalleen, kun jonottajat vähän väistävät, joten käskyssä ei ollut mitään järkeä. Kun kukaan vessajonossa olleista ei totellut naisen käskyltä kuulostanutta lausahdusta, nainen marmatti asiasta Härkösen mukaan yksinään.

Penkin potkijat raivostuttavat eniten

IS kertoi vuosi sitten tammikuussa lentokonematkustajista, jotka ärsyttävät kanssamatkustajia eniten. Juttu perustui Expedian teettämään tutkimukseen matkustelusta.

65 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti ärsyyntyvänsä penkin potkijoista. Toiseksi eniten ärsyttivät lastensa kanssa matkustavat vanhemmat, jotka eivät syystä tai toisesta saa pidettyä jälkikasvuaan kurissa. 59 prosenttia vastaajista mainitsi ärsyyntyvänsä vastuuttomista vanhemmista.

Myös liiallinen alkoholinkäyttö, metelöiminen, kovaääninen puhuminen ja musiikin kuunteleminen liian kovalla kiukutti vastaajia.

Millaiset asiat ärsyttävät lennolla? Kommentoi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?